Monday, 9 July 2018

Random Post - Ramadhan, Kuching, Syawal & Bangkok 2nd Time..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Banyak betul cerita yang miss tak sempat nak park dekat sini..
Masa bulan puasa hari tu agak sibuk dengan exam..
1st week puasa tu tak silap ada study group dekat UTM, KL..
Next week tu dah exam..
Sem lepas nasib baik la ada paper final 1 subjek je..
Next week lagi tu presentation proposal untuk Master Project pulak..
Presentation proposal tu memang kelaut la..
Lepas tu siap text PM lg kata macam nak fail je..haha..
PM siap reply kata rilek la..

Minggu nak raya tu sempat kene travel ke Kuching..
Pegi flight malam, sampai hotel dalam pukul 12..
Turun sahur pukul 4 macam Zombie, pukul 9 ada KOM dekat BDEWC..
Tengah hari macam tu dah habis meeting sempat pegi beli kek lapis dekat Mira Cake House sebelum pegi airport..
Rabu last day keje sebelum cuti raya..
Raya kitaorang cuti seminggu..
Bukak email tengok customer duk email..
Lagi yang tak celebrate raya tu..
Malas betul nak layan..

Masuk ofis minggu pertama tu memang kalut la..
Satu yang email dari raya sibuk nak datasheet dengan drawing..
Satu lagi yang contractual date sepatutnya 25th July ni tapi sibuk nak barang cepat sebab ada boat untuk load barang pegi offshore 13th July ni..
Nak barang paling lewat 12th July..
Satu lagi pulak last barang untuk FAT sepatutnya hujung bulan June, minggu lepas raya, tapi sebab terpenyek dengan yang lain, aku tukar la 2th - 4th July g Bangkok..

Weekend 30th - 1st July tu sepatutnya dah start kelas untuk short sem..
Tapi sebab dah terpenyek dekat ofis..
Aku masuk la ofis hari Sabtu dengan ahad nak siapkan documents dengan drawings..
Short sem ni pun aku amik satu subjek je..
Sepatutnya amik dua..
Takut tak terbawak je nanti..
Layankan slow-slow je la..


Sempat jugak beli head pam masa weekend tu..
Ni gara-gara sauk bag pam tapi tak perasan yang head tak de pun dalam tu..
Beli dekat GMTA Asia Puchong tu je..
Call lepas tu whatapp staff die..
Untuk collect tu aku amik runner je..
Sonang..



Datang ofis masa weekend grab makanan yang mudah je la..
Tapau makan dekat ofis je..

Kali ni pegi Bangkok aku seorang je..
Kali ni aku duduk dekat area Nana Station..
Senang sikit nak cari makanan halal sebab dekat dengan Arab Street..
Dekat jugak dengan train..
Kawasan pun meriah je..
Alhamdulillah perjalanan ok je pegi dan balik..


Menu dinner malam pertama..

Makanan dekat sini kebanyakkan nya portion die besar..
Kalau malam makan berat macam ni..
Siang nya aku makan benda ringan-ringan je..
Aku makan buah je..

Hari pertama tu makan sepinggan buah..
Ada buah tembikai, betik dengan nenas..

Malam kedua aku makan nasi goreng seafood pulak..
Pun portion die besar gila..
Bertabahlah nak habiskan..

Siang hari last day tu aku nak order buah lagi.
Tapi die orang provide ni..


Rasanya 1st time makan ni..
Sodap rupenye..
Next time kalau datang lagi boleh la request ni nanti..

Walaupun raya macam busy je..
Tapi raya tu memang enjoy the moment la..
Malas nak fikir pasal keje ni..

Cerita pasal raya..
Nasib baik la masa weekend dah beli dulu baju en.suami dengan Aisyah..
Untuk aku beli hari Rabu sehari sebelum raya dekat kampung je..
Beli sepasang sorang je..
Untuk Aisyah ada nak belikan baju casual..
Tapi masa tu dah weekend last..
Saiz banyak dah tak de, design pun so so je..
Nanti je la kita beli..

Masa raya tu memang duk kampung je la..
Jalan raya dekat kampung..
Lepas tu adalah pegi Bangi pegi tengok-tengok rumah..


Nasi daging cik mok buat masa raya..


Sempat jugak pegi NS Dairy Farm dekat Rembang Panas bawak Aisyah jalan..
Konon nak tengok lembu..
Tapi seminggu raya tu tak de pulak servis tu..
Bawak Aisyah pegi main dekat play ground, naik basikal dengan beli susu fresh ni je..
Mula-mula Aisyah minum jugak la susu pure fresh tu..
Tapi ni mak kata die macam tak berapa suka pulak..
Aku suka susu die, sedap..
Kalau minum pun tak de pulak macam sebu sangat..
Nak dapatkan tu je la macam susah sikit..
Sebab nak pergi ke tempat die tu boleh tahan mencabar gak..
Hari tu pun naik 4WD ayah pegi..
Kalau nak beli dekat luar kene beli dari agent pulak..

Sekian random post bercampur-campur dari aku..
Aku harap sem depan makin ok la hal dekat ofis dan belajar aku..
Sem depan dah sem last..
Harap sangat dapat tempat yang lagi sesuai dan habiskan belajar ni dengan sangat baik..
Semoga hal rumah pun dapat di uruskan dengan baik..
AMIN..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...