Saturday, 7 April 2018

Weekend & Kolam Bestway 3.05mx1.05mx56cm..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Fuh blog semakin terabai..
Punya la susah nak update sekarang ni..
Dekat ofis macam makin sibuk, hal belajar lagi..
Walaupun sem ni tak banyak kelas, tapi master project punya load tu boleh tahan..
Lagi nak disiplin kan diri untuk buat kerja sendiri - baca journal, tulis report..
Tak mudah..
Respect siapa yang buat fully research..
Bila ada weekend free pulak cuba nak luangkan masa dengan family..
Insyaallah semua akan baik-baik je..
Macam ex-manager aku dulu kata - it is good when you are keep busy with ur stuff-..
Insyaallah akan cuba selit-selit masa update blog..

Bulan lepas ada appraisal..
Alhamdulillah markah aku not bad..
Mula-mula kita kene isi form appraisal tu sendiri..
Lepas tu bos akan review..
Markah yang bos aku bagi lagi tinggi dari markah yang aku evaluate diri aku sendiri..
Komen yang boss bagi pun agak positif..
Motivasi yang agak baik..

Lepas 2 minggu berturut ada kelas..
Maknanya kerja 17 hari tanpa henti..
Dah immune dah kitaorang..
Sem 1 dulu pernah ada kelas 4 weekend berturut..
Sem lepas 6 minggu berturut..
Kadang-kadang fikir balik macam mana la kitaorang survive dulu..

Start minggu ni kitaorang tak de kelas 4 minggu..
Fikir cuti memang la best..
Tapi projek tak jalan..so sad..
Bulan 5 nanti tinggal 2 weekend je kelas..
Lepas tu kene present project..
Lepas tu exam..Omg..huhu..

Weekend ni balik kampung..
Lepak-lepas je dekat kampung..
Semalam beli kolam untuk Aisyah mandi..
Beli dekat Giant je malam semalam, rm169..





Pam pakai kaki je guna pam lama..
Kecik la sikit peha mama duk pijak benda tu..hehe..
Tapi best jugak la besar..
Mama dengan abah pun masuk sekali..haha..
Tapi sebab sebelum pam tak sapu dulu bawah tu, lepas tu tak de alas ke..
Banyak pulak batu kecik-kecik..
Risau bocor je..
Dah la kolam sebelum ni bocor sebab lepas mandi tinggalkan dekat luar nak kering kan sekali kene cakar dengan kucing..huhu..

Yang ni lepas mandi je terus simpan dekat dalam..
Air guna banyak..
Lepas mandi siram la pokok bunga atok..
Banyak jugak lebih lagi..

Hari ni pun tempah pavlova kawan adik..


Order kali ni lagi sedap dari sebelum ni..
Rm20 utk 9pcs..
Aisyah pun suka..
Cuma pada aku manis sikit.
Dah pesan kalau next order mintak kurangkan manis sikit..
Aisyah siap makan sambil mandi kolam..::)


Happy weekend..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...