Monday, 29 January 2018

Flamingo Hotel by The Lake, Ampang..


Assalammualaikum dan Sejahtera..

Sambung kisah exam haritu..
Untuk minggu kedua aku duduk dekat Famingo Hotel by The Lake, Ampang pulak..
Check rate dekat Agoda agak murah..
Dekat jugak la nak pegi exam..
Plus minggu ni en.suami ada sekali..
Jadi pegi exam naik kereta..

Untuk Hotel Flamingo Ampang ni aku dapat rm146.++..
Aku ambil bilik deluxe..
Tak termasuk breakfast..
Macam mahal jugak kan..huhu..

Cerita pasal hotel, tak de apa yang menarik pun..
Hotel agak lama..
Customer service agak ok..

Aku sampai macam lambat jugak..
Dalam pukul 2 petang..
Aku naik train dari komuter Senawang, lepas tu naik grab dari LRT Jelatek ke hotel..
Charge dalam rm5 ke rm6 ke tak silap..
Dekat KL Sentral dah makan tengah hari siap-siap..

Hotel agak lama..
Barang-barang agak lama..
Shower screen pun macam dah nak tercabut je..huhu..
Soket dekat dinding banyak macam dah uzur dengan kesan cucu nak masukkan plug 2 pin kot..

Dekat hotel ni aku ada masalah dengan air cond..
Tu major problem aku masa duduk sini..
Masuk bilik sebelum mula kerja aku pasang air cond segala semua siap-siap..
Sekali tak boleh turn on..
Aku call PIC maintenance dating betulkan..
Suis utama die tak turn on..
Technician naik kan suis, air cond boleh function..
Technician pesan kalau ada apa-apa inform balik, kalau tendang balik kot ada masalah pape..
Lepas 10-15 minit die keluar, suis utama untuk air cond tu tending balik..huhu..
Aku call balik PIC, inform problem..mintak tukar bilik terus..
Karang aku dah start buat kerja, nak pindah bilik ke..
Lagi la problem..

Dapat bilik baru, tapi katil single yang dirapatkan instead of katil queen..
Ok tak pelah..

Meja dekat hotel ni pun agak kecik..
Mungkin lepas ni aku kene letak travel on business kot dapat yang ada work space agak besar..
Lantai bilik tile, waktu tu cuaca sejuk..
Nak memijak lantai sejuk gila, kene pakai seliper hotel tu..
Dekat sink tak de heater, heater shower lambat panas..huhu..
Dah bukak paip lama baru rasa panas..
Petang tu aku tutup air cond, pasang sliding door..
Lepas tu dengar bunyi tap tap tap dari air cond..
Tapi buat tak tau je la..
Malam tu nak pasang air cond balik sekali banyak air terpecik dari air cond..
Sampai ke tilam..
Lepas tu macam berasap dengan bunyi bising gila..
Aku terus tutup..
Risau pulak aku..

Nak keluar makan malam tu aku inform reception..
Yelah malam tidur nak pasang air cond..
Kot meletup kea pa risau pulak aku..hahah..

Lagi satu dekat hotel ni parking dekat basement untuk guest..
Nasib baik staff die dah pesan awal-awal kereta en.suami mungkin tak lepas..
So kitaorang park dekat chalet..
Walaupun guand yang jaga tu bising-bising jugak..
Yelah die suruh kitaorang parking bawah pokok je..
Masa tu guest bukan ramai pun..
Boleh je nak tumpang bawah chalet..

Internet die pun pada aku tak berapa laju sangat..
Maklumlah nak exam banyak nak google..hehe..

Keseluruhannya aku rasa biasa-biasa je..
Tak berapa recommend..
Tak mungkin tak prefer untuk datang lagi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...