Tuesday, 21 November 2017

Borak kosong - Such a bad day..

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..


Selamat pagi korang..
Aku tengah tunggu train dekat komuter senawang..
Terlepas train 641..
Tak pelah boleh la update sikit..
Nak cerita pasal semalam sebenarnya..

Malam sebelum tu aku tidur awal..
Alhamdulillah bangun pagi semalam rasa segar je..
Sebab cukup tidur kot..
Bangun awal, keluar awal..
Dapat naik train 641..
Dalam train semalam tak tidur pun..

Ok sampai BTS aku nak keluar tab kad touch n go sekali kata baki aku tak cukup..
Masa naik dekat senawang ada dalam 8 ringgit macam tu..
Cukup je rasanya untuk sampai BTS..
Memang plan nak topup dekat BTS..
Bila kad tulis tak cukup baki aku pun pegi lah topup, lepas tu tap balik..
Rasanya display tolak dalam rm20 lebih..huhu..
Ok mungkin salah tengok..
Tap nak naik lrt, eh betul la kad tinggal rm30 mcm tu..
Tadi baru topup rm50..
Aku keluar balik, kene charge 80 sen..
Pegi dekat kedai aku topup, sebab tadi die tak de bagi aku resit..
Kot salah topup..
Sekali betul..
Lepas tu aku pegi kaunter komuter..
Die kata kalau kita tak tap betul-betul masa masuk, bila keluar memang die akan tolak rm2+..
So case aku ni, mungkin masa 1st time aku tap yang baki tak mencukupi tu aku dah keluar dah..
Jadi bila lepas topup bila aku tap balik die detect aku keluar, tanpa masuk tu yang macam kene penalti..
Boleh refund balik duit, tapi kene pergi dekat KL Sentral..

Walaupun dah sampai awal, tapi sebab masalah kad tu, dah jadi lambat..
Ok terus kan naik LRT.
Sekali lagi, entah mengelamun apa entah semalam dalam LRT..
Sekali tetiba dah sampai stesyen Puchong Prima..
Eh dah terlepas LRT Bandar Puteri ni..hoho..
Dah siap booking grab masa ni..
Turun train, pegi platform sebelah tunggu train nk pegi Bdr Puteri..
Call grab die tak nak tunggu, so booking yang lain..
End up sampai ofis lambat walaupun naik train awal pagi..

Semalam juga boss suruh proceed dengan FAT next week..
Mula-mula konon nak postpone..
Ok tak pe kita prepare je la dulu..

Petang pulak call fakulti nak drop satu subjek..
Tapi kene discuss dengan lecturer dulu..
Ok hari ni call..
Harap dipermudahkan..

Serabut jugak semalam sebab banyak benda tak settle sampai petang..
Tak pelah aku usaha je la yang terbaik..
Selebihnya aku serahkan dekat Dia..
Dekat die je harapan aku..

Tengah on the phone dengan class mate dalam train semalam..
Tiba-tiba orang yang berdiri depan aku dapat phone call..
Macam dapat berita kurang baik..
Meraung die, sampai terduduk dalam train..
Lepas aku habis on the phone, ada seorang ni offer seat dan orang keliling tenangkan dia..
Rupanya dapat berita dari husband die yang anak die dah tak da..
Tak silap aku, anak die minum susu dalam buaian, husband die tinggal kan sekejap.
Datang balik tengok leher anak die terbelit dekat buaian..
Mungkin anak die cuba turun dari buaian, lepas tu terbelit dekat leher..
Dah bawak pegi hospital, katanya tak de pulse lagi..
So die turun dekat stesyen terdekat nak ke hospital..
Semoga anak die dapat diselamatkan, jika tak, Alfatihah untuk anak syurga die..
Sebelum pegi kerja tinggal kan dalam keadaan baik, tiba-tiba dapat perkhabaran musibah..
Masa ni memang teringat Aisyah..

Sesungguhnya Dia yang maha berkuasa..
Sebaik baik perancang..
Kita cuma lah selemah lemah manusia.

Insyaallah hari ni en.suami turun dari laut..
Esok balik kl..
Tapi tak confirm lagi..
Ada banyak juga benda nak settle kan minggu ni..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...