Friday, 27 October 2017

Borak kosong

Assalammualaikum dan selamat sejahtera..


Fuh dapat jugak menulis dekat blog ni..
Sebenarnya baru lepas solat asar..huhu..
Terlebih lajak pulak hari ni..
Alang-alang tak lama sangat lagi nak masuk waktu maghrib..
Lepak je la dekat surau..
Call en.suami pun dari tadi tak dapat-dapat..
Busy agaknye hari ni..
Last die call petang tadi update pasal nak travel minggu depan..
Nak booking flight..
Bukan travel makan angin..
Tapi travel out station..
Kalau ikutkan plan macam lama jugak..
Dalam sebulan macam tu..
1st time la Aisyah kene tinggal lama dengan abah..
Dah la sekarang ni asyik sebut abah abah je..
Abah suka melayan die main..
Tu yang geng sangat dengan abah tu..

Disebabkan semalam baru confirm yang kene pegi minggu depan.
Tambah pulak baru dapat gaji..
So malam tadi aku duk usha la hotel konon nak pegi port dickson tidur dekat sana..
Dapat la bawak aisyah jalan jalan..
Sekali check banyak bilik dah sold out..
Kalau ada pun tinggal yang mahal je..huhu..
4 5 ratus satu malam..
Next time je la..
Lepas tu tadi husband call bagi tau yang kita plan betul-betul la lepas die balik nanti..
Plan awal, plan aktiviti semua..
Maklumlah ad aisyah ni banyak kene consider die..
Aktiviti yang sesuai dengan die, tempat yang sesuai, consider jugak untuk makan die semua..

Ada jugak usha tempat-tempat ada binatang..
Zoo, farm, safari la..
Tapi macam mahal je..
Mahal nak maintain kan 
Nak jaga binatang, nak jaga tempat la .
Weekend ni dah la mak dll pegi Perlis untuk konvo Wafi..
Tu yang lagi boring tu..
Tak pun pegi PD mandi laut je la..huhu..
Kalau sape-sape nak suggest aktiviti menarik boleh la..

Macam biasa sekarang ni aku busy hal belajar, keje, family..
Hurmmm ada jugak tengah tolong kakak aku beli rumah..
Kalau ada rezeki die Insyaallah..
Nanti aku share..
Sementara en.suami tak de ni kene la pegi keje sendiri nanti..hurmmm..
Biasa la sebelum die pegi dah stress fikir macam-macam..
Nanti kene pegi kelas, keje sendiri..
Kalau pasal keje/belajar nak membebel dengan siapa..
Hurmmm mesti akan rindu en.suami..
Aisyah akan rindu abah..

Tu je la nak bebel hari ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...