Thursday, 14 September 2017

Takziah & Safety Home - Fire..

Assalammualaikum dan selamat sejahtera..


Hari ni dah hari Jumaat..
Kejap je rasa..
Keje banyak sikit kot sekarang..
Tu yang rasa cepat je masa berlalu..
Sekarang tengah sibuk revise datasheet dan drawing..
Tapi aku suka dalam keadaan sibuk..
Rasa masa terisi masa dengan baik..

Sejak semalam socmed - fb, ig dengan whatapp penuh dengan berita mengenai tragedi dekat Dato Keramat..
Takziah untuk semua mangsa yang terlibat..

Rentetan daripada peristiwa ni..
Aku suka dengan idea/peringatan yang ex-colleague aku share dekat fb..
Nampak macam benda lawak je kan..
Tapi pada aku benda ni memang aku cuba take action..
Aku pun tengah dalam persiapan nak duduk rumah sendiri..
Insyaallah, walaupun tarikh amik kunci delay dari maklumat awal yang dieorang inform..
Cuma benda yang kita jarang praktis..
Kejap je dah terlupa..




dont forget to do fire drill with our family too. They should know what to do when we are not around.

Idea yang bernas kan..
Insyaallah akan masukkan dalam list untuk rumah nanti..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...