Wednesday, 6 September 2017

Pendaftaran PhD Cik Mok..

Assalammualaikum & Selamat sejahtera


Sekarang ni aku tengah tunggu en.suami jemput aku..
Start semalam dah pegi balik keje dgn die..

Sebelum terlupa..
Cerita basi, baiklah update sementara ada masa ni..

Semalam Mak, ayah dan Aisyah hantar Cik Mok ke Johor balik untuk sambung belajar..
Di sebabkan aku keje, mak bawak la Aisyah sekali..
Bukan main ceria die aku tengok dari gambar yang cik mok hantar..
Masa video call pun siap ada kawan lagi..
Nasib baik tak berjalan lagi..
Kalau tak mau merata die berjalan main dengan kawan kot..

Aisyah memang suka kalau ada budak kecik..
Riuh mulut dengan tangan melambai2..
Dengan orang tua je die selalu menangis kalau tak kenal..

Semalam Cik Mok balik u balik untuk buat PhD..
Tak plan pun rasanya..
Sebabnya nak habis hari tu macam-macam jugak plan..
Ada plan nak pegi belajar menjahit la sementara tunggu panggilan..
Ada jugak Cik Mok apply buat Master..
Sekali tiba-tiba dapat offer buat PhD terus..
So Cik Mok prefer untuk buat PhD terus..
Lagi die memang ambil pendidikan..
Insyaallah ada rezeki terus jadi lecturer..

Bulan depan Insyaallah pak cik akan konvo..
Aku tak de cerita pasal pak cik lagi kot..
Alhamdulillah pak cik sekarang dah duduk Pasir gudang..
Dapat kerja dekat sana..
Habis belajar hari tu pegi interview..
Itulah interview pertama die, alhamdulillah terus dapat keje..

Ada 2 stage interview masa tu..
Masa orang tu interview pertama, nak tau official result grad..
Tapi masa ni result untuk final sem tak keluar lagi..
Minggu depan tu pulak die nak pegi Indon..
Flight hari Isnin..
Hari Isnin tu jugak result official keluar..
Sebelum naik flight die sempat email interviewer die..
Terus set 2nd interview..
Pegi 2nd interview terus dapat, lusa tu dah kene start keje..
Menggagau cari rumah sewa..
Tumpang rumah sedara dulu..

So upcoming ni Aisyah akan pegi konvo pak cik dan Cik Mok..
All the best utk fast track PhD Cik Mok dan all the best untuk kerjaya pakcik..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...