Wednesday, 23 August 2017

Koleksi Bekal..

Assalammualaikum & Selamat sejahtera..


Insyaallah kalau rajin aku akan manfaat kan masa perjalanan yang ada dengan update blog..
Tapi tak dapat lah nak taip panjang guna hp ni .
Penat nak taip, nak baca skrin kecik, nak upload gambar pun susah kadang-kadang..

Satu lagi episod baru, yang mana dah lama aku wish nak buat ialah bawak bekal pegi kerja dengan makanan home made..

Main reason nak bawa bekal ialah aku suka makanan home made..
Dapat la kawal apa benda yang kita makan..
Lepas tu ofis baru ni pun susah sikit nak pegi makan..
Kalau dulu dekat kl sentral senang je r merata kedai runcit, food court, restoran yang ada..
Tapi sekarang ni susah sikit la..
Kene ad kenderaan, kene jalan jauh nak dapatkan makanan..
Lagi pun malas nk buang masa terkejar kejar sejam waktu rehat tu..

Kalau ikutkan dulu pun ak jarang pegi makan tengahari. 
Selalunya aku beli heavy breakfast dengan kuih muih..
Sampai ofis makan kenyang kenyang..
Lepas tu tengahari pegi tidur..kroh kroh..Hahaha..

Sekali sekala tu adalah aku pegi makan ramai-ramai, bersosial..
Tapi selalunya tak la..
Dulu pun aku rajin puasa isnin khamis. 
Tak lama lagi boleh gak puasa balik..
Dah biasa sikit dengan jadual perjalanan dekat tempat sekarang..

Sejak duduk dengan mak, sejak ada aisyah..
Aku dah jarang masak..
Jadi bekal selalunya mak la yang masak..


Nasi putih, sebiji avocado dengan goreng sardin..
Kurma tu aku suka makan waktu pagi atau snek petang..


Keledek goreng, kurma dengan sebiji avocado..



Ni bekal untuk hari ni..
Kuih muih, pau, kurma dengan tembikai..
Nyum nyum..

Simple bekal..
Alhamdulillah cukup je. 
So sekarang selalu la share buah avocado dengan buah lain dengan aisyah..hihi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...