Monday, 21 August 2017

Isnin yang Mencabar..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Fuh boleh tahan mencabar hari ni untuk aku..
Mencabar kesabaran dan emosi aku..huhu..

Pagi ni aku pegi ofis dengan en.suami dengan adik ipar aku..
Sebab pegi naik kereta jadi bangun lambat sikit..
Kunci jam awal je..
Tapi duk snooze, sudahnye terlajak la sikit..huhu..
Lagi pulak 3 orang nak bersiap..
Lama la sikit..

Aku pulak minggu lepas ada iron baju..
Konon nak pakai hari Jumaat tapi tak jadi sebab hari Jumaat pakai simple je la..
Pakai jeans dengan t-shirt je la..
So biar je la baju tu tergantung..

Malam semalam aku tak check pun baju tu..
Sebab yakin ada je..
Balik malam semalam pun dah lambat..
Tapi bila ingat baju dah iron, so rasa ok je la..
Sekali masa nak siap pagi tadi tetibe aku tengok baju tu tak de..
Mencari ler..
Tanya mak aku, sekali mak cakap adik aku pakai pegi Johor semalam..
Dah la aku tak pernah pakai baju tu lagi, dah siap iron nak pakai pegi keje..
Satu-satunya baju yang dah ber iron yang aku ada..
Sabar je la..
Terus aku text die..
Bukan masalah berkira, tapi respect..
Makanya pakai je la apa yang ada, yang cepat..

Sampai ofis just nice je..
Dekat Saujana Putra slow..
Lepas tu sebab keluar lambat, timing pun dah lari..

Masuk ofis letak barang aku pegi surau nak pam..
Tengah setting sekali tengok diaphragm pump tak de la pulak..adoi..
Aku pakai double pump..
Tapi selalu bawak 1 je head..
Semalam aku ada mintak en.suami pasang pam aku, mungkin ada part yang tertinggal..
Aku pulak main amik je pagi tadi..
Jenuh pulak nak cari sekarang ni..huhu..

Tadi ada aku jumpa yang boleh COD..
Tapi mahal dah leceh pulak..
Nak cerita kenapa leceh pun dah malas..haha..
Terus aku cancel order..
Aku pegi kedai sendiri je la senang..

...........................................

Update lepas lunch..

Tadi sempat pegi beli Cimilre Handfree 2 set..:)
Mula-mula nak beli Treenie Kompakto..
Lepas tu bertukar..
Dah guna pun..:)
Kalau rajin nanti aku share..hoho..



All the best je la dekat diri sendiri hari ni..
Tabah je la menghadapi dugaan..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...