Friday, 4 August 2017

Barut Baby RM2.50..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Pukul 11 malam tadi Aisyah dah tidur..
Senja tadi die tidur sekejap..
Dalam pukul 8 ke 8 lebih Aisyah terjaga..
Aku biar die main je..
Sekarang ni die suka bebas..
Nak main je..
Usik sana sini..
Tak nak orang dukung/pegang..

Jumaat malam biasanya en.suami balik..
Dekat pukul 12 malam tadi en.suami SMS..
Die baru gerak balik..
So fikir-fikir..
Angkat beg, bawak pegi dapur..
Cubaan nak siapkan keje untuk minggu depan..
Sementara tunggu en.suami balik..
Kalau nak tidur pun karang kene bangun balik nak siapkan en.suami makan..

Ok berbalik kepada tajuk..
Dah jauh menyimpang..
Aku nak share pasal satu benda..
Buka iklan berbayar ye..

Esok plan nye nak jumpa Hawa, ex room mate dulu..
Awalnya plan nak hand over beberapa barang Aisyah dekat die..
Tapi in between tetiba ada orang yang lebih memerlukan..
Kitaorang dah bagi kebanyakkan barang dekat orang tu..
Masa tu memang dah asingkan siap-siap barang yang Aisyah tak guna lagi..
Di sebabkan benda tu jadi dalam masa yang singkat..
Pegi tu aku angkut je semua..
Sekali orang tu kata tak pe die amik je semua dulu..
Kebanyakkan baju pun memang unisex..

Kisahnya masa jalan raya ada jumpa kawan en.suami ni yang baru accident..
Die patah bahu ke tulang rusuk..
Keje pun company tak berapa proper..
Dapat MC tapi kalau tak keje tak de gaji..
Anak pulak baru seminggu lahir..
Family masing-masing pun bukan la orang yang berkemampuan sangat..
Masa tengok anak die pun balut dengan kain batik je instead of selimut baby yang cantik-cantik..
Tak tau la kebetulan ke apa..
Tapi memang buat aku agak terkesan..
Bertapa banyak benda yang aku patut bersyukur..
So aku dengan en.suami amik keputusan untuk bagi barang Aisyah dekat die..
Masa pegi tu bawak juga beberapa barang keperluan lain - pampers, wet tissue, shower gel..

Arghhh panjang nye intro..
So aku saje la order barut baby untuk bagi Hawa..
Cari-cari dekat IG terjumpa seller ni..
Serious murah gila aku rasa..


Cuma kain die agak satu layer die..
Bukan la ada fennel ke apa..
Tapi masih berbaloi dengan harga..
Tak de limit berapa pieces ke untuk beli..
Minimum pieces ke untuk dapat harga ni..
Aku terus order 10 helai, so rm25..
Postage adalah rm10..
Total adalah rm35..



Aku order hari Rabu..
Pagi semalam die pos..
Hari ni dah sampai..
Alhamdulillah aku puas hati dengan apa yang aku bayar..

Selain dari yang ni..
Ada barang lain jugak..




Harga memang murah-murah kan..
Aku plan nak tempah nursing cover..

So sesiapa yang berminat boleh la follow IG..

Selamat Bershopping..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...