Wednesday, 24 May 2017

WW - Penganan (Dodol) Sombun Jemapoh..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Singgah sini kejap..
Nak promote penganan atau dodol ni..



Ada dodol cair dan juga keras..

Harga;
RM45/kilo
RM25/setengah kilo..

Harga tak termasuk pos..

Apa yang special nye dodol ni?

Dodol ni adalah resipi tradisional..
Nak buatnye pun sukat ikut kati, bukan kilo..



Dodol die di masak gunakan dapur kayu..
Bukan pakai mesin..


Dodol ni jugak special sebab guna gula anau..
Bukan gula merah..

Dodol ni jugak dimasak fresh..
Kalau ada order baru buat..
Bukan nye ready made..
Jadi kene la pre-order..

Boleh tahan 10 hari dari hari buat..


Selain dari untuk makan sendiri..
Dodol ni jugak boleh dibuat untuk door gift..


Small pack ni rm1/pc..


Untuk update boleh la like fb ni..

Sesiapa yang berminat boleh WA - 0122746697..

Friday, 19 May 2017

Singgah Sekejap..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Sekarang ni tengah lepak dekat pusat akses..
Konon nak study..
Alhamdulillah minggu lepas dah habis kelas untuk sem ni..
Bulan depan dah exam..hohoho..
Cuaknya..
Tak dapat momentum lagi..
So far test, assignment dengan project tak deliver very well sangat..
Masih mencari rentak lagi..
10hb June nanti exam untuk 1st paper..
Tolong doakan aku dapat buat yang baik dan dapat result cemerlang ye..:)

 Ok cukup pasal belajar..
Pasal keje pulak..
Aku aktif je cari tempat keje kalau ada peluang yang baik..
Tapi dalam masa yang sama risau kalau keje nanti Aisyah macam mana..huhu..
Tak pelah usaha je..
Allah sebaik-baik perancang..

Semalam Aisyah genap 6 bulan..
Check up semalam berat Aisyah naik la sikit..
Aisyah ni berat memang naik sikit-sikit je..
Tak pelah janji sihat..

Aisyah pun dah mula makan..
1st makanan Aisyah ialah puree apple..
Masa 1st time bagi tu die macam tak nak sangat..
Tapi by end of the day habis la jugak sebiji epal tu..
Memang ikut mood die la nak makan..
Ada masa die makan banyak, ada masa sikit..
So far setiap pagi aku akan blend sebiji epal untuk die sehari ni..
Sambil makan, bagi juga air masak..
Cukup 4 hari boleh cuba buah lain pulak..

Jumaat lepas sempena Nisfu Syaaban pun aku dah cuba puasa..
Maklumlah Ramadhan dah dekat..
Risau jugak nak puasa masa bf kan Aisyah ni..
Alhamdulillah ok la 1st trial..
Masih boleh bf kan Aisyah cuma petang-petang tu memang dah lemau la..
Alhamdulillah mak banyak membantu..
Semalam pun hari Isnin aku puasa lagi..



Menu buka semalam..
Nyum nyum..
Masak lomak siput sedut campur keladi dengan cendawan goreng..

2 kali lepas buka puasa ni memang aku cirit birit..
Bersih gila rasa perut..
Lepas tu rasa dahaga gila..
Memang banyak la minum air..

Next post entah bila la.
Tapi aku aktif je lagi BW..
Nak menulis tak berapa nak ada masa la..huhu..

Tuesday, 9 May 2017

WW - PTPTN..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



 

Alhamdulillah dah settle satu benda..
Sekarang tak de masa la nak update blog..
Kalau rajin nanti aku share..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...