Monday, 27 February 2017

Borak Kosong..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Apa khabar semua?
Tenggelam timbul je kan dekat blog ni..hehe..
Banyak gak benda nak share tapi kekangan masa..
Biasanya aku online sambil pam susu..
Tak de benda nak buat sambil pam tu boleh la online..
Bila dah semangat nak online kadang tu laptop ni susah pulak nak connect dengan internet..
Maklumlah pakai internet percuma kampung ni je..
Kadang tu memang susah nak connect..
Lagi kalau time peak hour yang ramai orang online..
Tak pun masa hujan..
Dah macam Astro pulak kan..


Internet percuma Kampung Tanpa Wayar 1 Malaysia..
Boleh la online 24 jam percuma..

Weekend pulak agak sibuk sekarang..
Sibuk pegi kelas..
Kalau tak pegi kelas, sibuk hal family la pulak..
Sebabnya sepanjang sem, dalam sebulan tu ada seminggu je yang free..
Selalunya minggu terakhir la..

Kalau tak de kelas sibuk hal family pulak..
Lagi pun bila weekend la mak nak berjalan pulak..
Tak pun weekend yang tak de kelas tu la nak balik rumah mertua..
Nak bawak Aisyah balik jumpa Atok dan Wan Jempol..
Dan nak settle kan beli barang Aisyah semua..

Sabtu ni family P.Long balik..
En.suami pun memang balik weekend..
So spend masa dengan family..
Petang pulak aku dengan en.suami keluar..
Pegi bank settlekan semua payment dan settlekan barang en.suami..
Lepas tu pegi Tesco cari barang Aisyah..
Motif utama adalah nak beli puting susu botol Aisyah..
Aisyah dah 3 bulan..
Dah kene tukar puting botol da..

Dekat Kuala Pilah dengan Bahau ni barang sangat la limited..
Kebetulan ada jumpa dekat Tesco Bahau ada promosi untuk botol Pigeon..
Harga rm12 je..
So beli tu je..
Lepas tu jumpa dekat area Kiara sana ada kedai baby ada jual puting botol Pigeon..
2pcs puting rm30 tak silap..
Nasib baik beli botol susu yang rm12 tadi..
Jimat..

Lepas tu nak beli stokin untuk Aisyah..
Aisyah kene beli stokin panjang dah..

 
Pakai bootees kaki die dah lagi panjang dari tapak kaki tu..


Semalam pakai kan die stokin dalam gambar dekat atas ni..
Dua kali kot stokin tertanggal dari kaki waktu tidur..
Sampai masa pagi tu aku selimutkan die dengan dua selimut..
Takut masuk angin kembung pulak nanti..
Anak dara ni dah la lasak sekarang
Suka menendang masa nak tidur dan kalau dah bangun tu..
Waktu tidur kalau mengeliat pun bukan main jauh dari kedudukan asal..


Napkin tu adalah alas kepala die..
Jauh kan die dari tempat asal..
Masa ni aku pam dekat tepi katil tu..
Memang die kene tidur balik dalam baby cot la nampaknya..
Sebab kalau abah tak de memang die tidur berdua atas katil je dengan aku..
Berbalik pada cerita stokin, nampaknya misi hari tu gagal..huhu..
Dekat Tesco banyak jual booties je..
Ada stokin pun kecik je..
Pegi kedai baby yang ada jual puting tu pun tak de..
Sudahnya malam tu aku beli online je dekat wife kawan en.suami..
Hari ni dah sampai stokin nya..
Tapi tapak die still lagi kecik dari kaki Aisyah..
Boleh la pakai sementara ni..
Nanti kene cari lagi la..

Lepas tu kitaorang beli pencuci ni..

 
Biasanya memang datang dengan pack refill..
Yang biru ni dah lama beli..
Memang bagus untuk basuh botol susu dan pam..
Susu ibu ni nanti macam berminyak dekat botol..
Elok la guna pencuci khas ni..
Yang oren tu yang baru beli..
Belakang die ada pam macam warna biru tu..
Beli ni untuk letak dekat rumah Seremban..
Senang bila duduk Seremban masa weekend tak payah angkut barang banyak-banyak..



 Last sekali beli pencuci baju ni..
Yang Pureen tu dah habas..
Sekali tengok dekat Tesco ada NappiKleen..
Pon boleh..hehe..

Bau pencuci baju baby ni wangi je kan..
Seeloknya guna la pencuci untuk baby..
Walaupun dieorang tak berkotor..
Tapi macam Aisyah die jenis yang kuat berpeluh..
Lagi satu bila die minum susu botol selalu kene dekat kolar baju die..
Jadi elok la ada pembunuh kuman tu..
Tapi kalau dekat Seremban tak de ni..
Mak basuh je guna pencuci baju biasa Breeze ke tu..
Alhamdulillah setakat ni tak de pulak kulit Aisyah sensitif ke apa lagi..

Ahad pulak bawak Aisyah balik Jempol..
Die macam dah kenal orang..
Tak nak dengan Atok dengan Wan Jempol..
Pegang je die menangis..
Aku amik je die diam..
Tapi bawa jalan-jalan dekat halaman die ok..hehe..



Punya la jauh cerita..
Padahal masa awal-awal tadi nak cerita pasal ni je pun..
Menu hari ni ialah sup ayam dengan sawi..
Rindu menu berpantang..
Dulu masa pantang selalu makan kukus dengan sup-sup je..
Sedap pun sedap je..
Lebih kurang macam dekat atas kecuali sambal cili pedas tu la ye..hehe..

Harap berjumpa lagi..:)

1 comment:

  1. Biasalah..makin besar mkin lasak.. Nnti dh blh kaki lg lah..

    Msa fasya baby lya pom guna pncuci botol pureen tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...