Tuesday, 30 August 2016

Last Weekend - UKM Bangi & KLCC..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Weekend aku sekarang dah kurang best..
Ada hari Ahad je nak settle kan apa-apa hal..
Hari Isnin pulak selalunya aku lepak dekat rumah atau pegi check up..

Ok last Sunday agak sibuk..
Bangun awal jugak kalau consider hari minggu..
Tengah hari tu kitaorang ke UKM Bangi..
Sepupu aku Amirul daftar untuk degree..
So tengah hari kitaorang ke sana la untuk bagi sokongan..
Aku dengan en.suami dari Subang Jaya je..
Mak, ayah, wan, P.Long, M.Long dengan wan Gentam dari Seremban..
M.long selalu tinggal sorang balik la lepas ni..
Datang tu untuk bagi sokongan pun ye, bole jumpa family pun ye jugak..
Tak lama pun dekat sana..
Sampai dalam pukul 2, pukul 4 macam tu lepas Amir dah masuk kolej aku pun balik..

Balik tu singgah Nasi Beriani Gam Johor dekat Bangi untuk makan tengah hari..
Lapar gila..
Nasib baik dekat rumah pagi tu ada makan benda ringan-ringan untuk alas perut..

Next kitaorang ke KLCC pulak..
Dah lama tak datang sini..
Aku suka beli barang dekat sini sebab aku dah familiar dengan tempat die..
Mall pun tak besar sangat..
Kalau pegi dekat tempat lain, lagi kalau mall yang besar macam Mid, Sunway Pyramid, OU ke..
Jenuh aku jalan hujung ke hujung, atas bawah cari kedai..
Sebab biasanya kalau nak beli pape kitaorang dah ada target nak pegi kedai mana..

Misi kali ini adalah untuk beli seluar keje en.suami..
Die sejak beberapa bulan ni selalu dekat site je..
Pakai seluar yang sama je..
Itulah seluar jalan, itulah seluar keje..
So sayang la pakai seluar jalan untuk pakai keje..

Hari tu dah ada usha dekat bundle..
2 3 kedai jugak la kitaorang pegi dekat Senawang tu..
Tapi harga boleh tahan mahal..
So kita usha dekat sini pulak..

Jalan-jalan sampai la jumpa ni..
Harga memang lagi murah dari bundle..
Plus dapat seluar baru lagi..
Lagi pun pakai untuk keje je pun..
Kalau cepat rosak pun tak pe..


RM 129 untuk 2 helai jeans..
Kalau beli sehelai rm89..
Dekat Parkson ni dekat Camel pun ada seluar sehelai rm89..
Tapi pattern die banyak yang loose..
En.suami biasa pakai yang slim slim punya..hehe..



Dapat beli barang baby jugak sikit dekat sini..
Beli baju, blanket, toiletries..

Sebelum ni aku ada beli barang baby dekat kedai baby..
Tapi aku rasa in term of harga untuk certain brand macam tak de beza sangat pun antara kedai baby atau mall..
Plus dekat mall pilihan lagi banyak dan menarik..
Untuk baju jalan memang sangat banyak pilihan menarik berbanding dengan dekat baby..
Lagi pulak macam masa aku beli ni ada sale..


Lepas tu ada dapat voucher ni lagi..
Setiap rm150 akan dapat rm10..
Bole guna sampai 4 Sept ni sahaja..
So bole la pegi shopping cuti esok dengan weekend ni..



Ni pulak hasil pegi check up semalam..
Masa berenti makan tepi jalan nampak ada orang jual ni..
rm9 sekilo..
Sebiji ni rm17..


So malam tadi goreng ni..
Ni la dinner untuk malam tadi..
Ada separuh lagi tak goreng..
1st time goreng sendiri..hehe..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...