Tuesday, 12 April 2016

Wedding Review - Pelamin Nikah..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Ok meh kita up satu lagi entri..
Walaupun hari ni hari Rabu..
Ingatkan nak layan WW..
Tapi disebabkan aku malas nak buat schedule entri ke apa..
Sebab tengah ada mood nak menulis..
So kita up kan je la cerita..

Rasanya aku pernah cakap yang pelamin nikah ni aku amik dari sepupu aku je..
Aku just inform tarikh, lepas tu kitaorang discuss warna baju nikah aku nanti..
So selebihnya aku serahkan dekat die je..

Aku nikah hari Jumaat..
Tak silap hari Rabu ke hari Khamis (dah lupa..huhu) kitaorang pegi amik barang..
Die charge aku untuk pelamin ni murah je..
Murah sangat aku rasa..
Tapi kitaorang kene datang amik barang sendiri..
Aku ok je..
Sebab rumah aku dengan die dekat je..
Lepas tu adik-adik lelaki aku ramai boleh tolong angkat..
So angkut naik Triton je 2 trip..hehe..

Kitaorang amik barang petang..
Malam tu sepupu aku baru datang pasang..

Sebenarnya masa discuss tarikh die dah ada amik pakej untuk orang lain..
Nasib baik la orang tu nikah dengan majlis hari Sabtu tak silap..
Tapi die agak busy la masa tu sebab orang tu amik full pakej untuk baju segala..
Nak buat baju family untuk adik dengan mak aku lagi..

Hari Khamis tu masa kitaorang amik barang untuk pelamin orang tengah busy-busy masukkan isi door gift..
Alhamdulillah ramai jugak la yang tolong buat door gift tu..
Ada mak cik aku, kawan-kawan adik aku..
Petang tu je dah siap..
Malam tu aku hantar semua dekat rumah en.suami..
Balik tu aku siap-siap untuk pakai inai..
Cerita door dift dengan inai ni nanti aku cerita lain la ek..

Disebabkan aku pakai inai dekat hall..
Kene tido dekat hall je la..huhu..
So sepupu aku sampai settle kan langsir bilik dulu..
Lepas tu buat pelamin..
Kitaorang pulak memang duduk dekat hall je sebab pakai inai..
So sepupu aku pasang malam tu lambat pun kitaorang ok je..
Orang-orang tua ni je la yang bising-bising sebab lambat la apa la..


Ni hasil malam tu..
Pasang langsir, ada kerusi dengan aksesori lain..
Bunga semua tak de lagi..
Tak ingat pukul berapa sepupu aku balik malam tu..

Malam tu aku tido pakai inai..
Pukul 4 ke 5 aku dah terjaga..
Lepas tu sakit badan aku basuh je..
Lepas basuh aku masuk tido dalam bilik..
 

 
 Ni hasil pagi Jumaat tu tak silap..
Pagi-pagi tu sepupu aku datang bawak bunga, bantal bulat dengan sangkar tu..
Yang lampu atas tu lampu dinding rumah aku..
Gambar ni pun tak pasang lampu chandelier kiri kanan dengan spot light tu..
Tapi masa petang nikah tu fuh bukan main panas lagi sebab lampu-lampu tu kot..huhu..
Spot light tu warna nya bole berubah-ubah..
Sepupu aku provide bunga tangan sekali..

Welcome board tu asalnya dekat tempat lain..
Untuk guna hari Sabtu..
Tapi kakak aku tengok macam matching je dengan pelamin..
Tu die letak dekat sebelah tu..
Kebetulan warna tu metching pulak kan..hehe..
Sireh junjung tu mak long yang buatkan..
Untuk guna hari Sabtu jugak..
Sama la dengan tepak sireh tu..
Tapi dah ada tu letak je la dekat pelamin kan..



Jumpa gambar pelamin masa petang nikah..
Terang benderang..hihi..

Ahlamdulillah aku happy je dengan pelamin ni..
Kalau perasan pengantin lelaki dalam gambar ni..
Pakai baju melayu putih dengan samping biru cair..
Memang matching la dengan pelamin kan..hehe..

Sebenarnya masa discuss cakap mulut je..
Lepas tu ada tunjuk gambar warna samping kot..
Untuk bagi tau warna biru cair tu..
Tak de pun nak matching giler ke dengan langsir, bunga, aksesori ke apa..
Aku percaya je dengan sepupu aku ni..
Lagi pun dengan pelamin ni, dengan saiz die..
Memang berbaloi-baloi sangat untuk aku..

Sepupu aku ni ada full package dari baju, mekap dengan pelamin..
Tak de butik lagi..
Buat dekat rumah je lagi..
Sape-sape dekat negeri sembilan yang nak guna khidmat die bole la roger-roger die untuk discuss..



Ok gambar pelamin sendiri dengan nama sepupu aku tu ye..hehe..

Agak-agak berapa harga yang aku bayar untuk pelamin ni ek..hihi..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...