Tuesday, 12 April 2016

Kurma..

Assalammualaikum & Selamat sejahtera..



Makanan harian..

Hari biasa ni kadang-kadang susah sikit nak cari kurma ke..
Melainkan dekat kedai-kedai Arab..

Mula-mula dulu ada beli kurma Ajwa dekat Bangi Gateway..Betul ke nama mall ni..haha..
Beli 100g je tak silap..

Lepas tu hari tu cari dekat AEON tak de..
Usha-usha sekali tau dekat Cold Storage ada jual..
Beli 1 pack..
Besar bekas tau fu fa tu je rm1+.++..
Tak tau kurma apa..
Tulis kurma premium je..
Balik tu letak dekat dapur..
Agaknya tutup tak ketat..
Esok tu nak makan sekali tengok penuh semut..Huwaaaaaa...
Tak de rezeki la nampaknya..

Weekend hari tu kebetulan ada pegi area Ikea..
Ajak en.suami beli kurma..
Memang tak ada kedai jual kurma dekat situ..
Macam-macam jenis kurma dan makanan arab ada..
Kedai ni ada satu lagi cawangan dekat Ampang Point..
Tu yang aku tau tu..

Cuba tester yang ada..
Aku beli kurma Mariyami rm28.++ tak silap..
Disebabkan bekas die macam dekat gambar dekat atas tu..
Balik tu memang terus masukkan dalam botol..
Harap tak de la masuk semut ke apa..

1 comment:

  1. bagus makan kurma ni.. kaya dengan serat.. :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...