Monday, 5 September 2016

Wedding Review - Pelamin Risepsi/Sanding..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Hari ni macam biasa hari off day aku..
Semalam kitaorang keluar la nak beli barang sikit..
Keluar lambat, penat gila berjalan..
Tapi hasil tak berapa pun..
Tu aku suka pegi tempat biasa aku pegi..hurmmm..

Hari ni pulak sepatutnya aku ada lunch dekat ex-colleagues office lama..
Tapi pagi-pagi tadi lagi ex-colleague aku wasap..
Bagi tau yang die kurang sihat..
So die tak nak aku berjangkit dari dari..
Postpone la lunch ni hujung bulan ni..

Jadi tak de buat apa-apa..
Melepet je la dekat rumah..
Aku memang malas nk keluar..
Nak pegi kedai runcit dekat bawah ni pun aku malas..
Macam tu la setiap kali kalau cuti pun..
Kecuali kalau ada pegi check up..
Terpaksa keluar..

Hari ni aku beli internet..
Sebab ada nak buat keje sikit..
So pakai hot spot je la online..
Pagi tadi dah beli rm3 sebenarnya..
Tapi kejap je dah habis..
Lepas tu beli lagi rm5..

Dah settle kan hal keje tadi..
Aku ada la usha-usha hal-hal yang berkaitan dengan mengandung dengan bersalin..
Ada extra lagi ni so meh la update blog sikit..
Bukak draft post tengok ada banyak lagi entri tertangguh..
Kebanyakkan entri pasal kahwin la..

Dah lambat ke apa lantak la..
Post je la buat kenangan..
So hari ni nak share Pelamin Risepsi/Sanding..
Konsep traditional..


 Pelamin..
Aku request bunga warna merah..
Sebab nak nampak lagi klasik..
 Lagi pun kitaorang pakai baju songket warna maroon hari ni kan..


Depan pelamin tu ada ruang sikit..
Lepas tu meja makan pengantin..
Bunga untuk meja makan pengantin ni je bunga segar..



Lagi view dari meja pengantin..
Riben aku pilih warna gold..
Untuk match kan dengan unsur klasik & tradisional..
Sulam baju songket aku pun kan warna gold..



Pintu gerbang..
Matching dengan tema klasik kan..
Tapi half way majlis ni bole pulak angin dengan hujan lebat..
Pintu ni pulak depan pintu utama..
Bole tumbang pintu gerbang ni kene tiup angin kuat..
Nasib baik tak de pape..



Walkway ke pelamin lepas pintu gerbang..
Kiri kanan walkway ada payung dengan bunga warna merah..
Karpet aku pilih karpet kuning instead of merah..
Yang meja hitam tu adalah meja kek..

Pelamin aku ni sekali pakej dengan katering..
Kira aku bayar sekali dekat katering..
Tapi aku yang deal sendiri dengan orang untuk deko dewan ni..
Pelamin, pintu gerbang dengan meja beradab ni under satu vendor..

Vendor ni sangat nice..
Die yang call aku mula-mula nak discuss..
Seminggu sebelum majlis masa aku dah start cuti tu die keep in touch dengan aku..
Keep on calling dan wasap aku update dan discuss apa-apa yang berkaitan...
Vendor ni dekat Selangor tapi sanggup datang ke Kuala Pilah..
And yes they did it very well..
Seminggu tu memang kitaorang discuss dekat phone je..
Jumaat siang dieorang dah sampai..
Aku ada amikkan homestay untuk dieorang..
Petang tu dieorang dah start buat keje..
Malam lepas nikah aku pegi dewan nak tengok apa yang patut tengok semua dah siap..
 Kira malam tu bole tido dengan tenang la..
Tak de la vendor yang bole buat kita darah tinggi..
Malam tu baru nak bawak barang, baru nak pasang..
Nak tido pun tak senang tak tau macam mana rupa pelamin..

Aku puas hati sangat dengan kerja dieorang..
Sebabnya susah jugak nak cari orang yang bole buat konsep tradisional berbanding fairy tale atau garden wedding..
Yang handle die nama die Adi..
Adi ni sangat la nice..

Ni la vendor aku..
Inspirasi Dekorasi..
Macam-macam tema yang dieorang bole buat..
Dan untuk macam-macam event..

Harga jangan tanya aku..
Sebab aku bayar lump sum..

Meh layan gambar lagi..
Ni gambar dari vendor ni aku amik..


Pelamin.. 



Cak lempong..
Dekat tepi stage sebelah kanan tu tempat PA system..
Dan kitaorang ada amik kumpulan cak lempong untuk persembahan..
Ni aku cerita nanti la..
Untuk bahagian entertaiment masa majlis ni..



View dari meja pengantin..



Gambar atas pelamin..
Kerusi pengantin, bantal-bantal dengan deko-deko..



Pintu gerbang dengan walkway..

Gambar kahwin kitaorang tak amik pun lagi..
Dah lama siap..
Tapi tak de masa lagi nak pegi amik..

Ni je la kisah pelamin sanding kitaorang..:)

2 comments:

  1. msti meriah wedding aritu kan..cantik sgt pelamin..
    mmg klasik..
    nk tgk sgt pic kawen kamila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam biasa je la Lya..
      Family, kawan-kawan, kenalan family..
      Dah tema klasik Lya..
      Saje pilih sebab jarang org pilih tema ni..hehe..
      Pic kawen ek..Segan pulak nak tepek dekat blog..hihihi..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...