Sunday, 10 January 2016

Weekend - Fitting Baju & D'One Bangi..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Apa aktiviti korang weekend ni?..
Weekend aku macam biasa satu hari akan keluar, satu hari lagi rilek dekat rumah je..

Macam biasa Sabtu la biasanya kitaorang akan keluar..
Semalam adalah hari fitting baju kitaorang..
Memang set hari yang sama untuk baju nikah dan risepsi..

Sabtu tu walaupun Jumaat malam tido lambat..
Pagi tu rasa macam malas giler nak bangun awal untuk masak..
 Siap fikir alasan lagi kenapa tak masak haritu dekat en.bf..
Tapi bila fikir balik..
Baru berapa kali masak dah malas..
Nanti lagi jadi pemalas..
Gagah kan la diri bangun turun kedai dekat bawah beli barang..


Masak satu lauk je semalam..
Sebab nak cepat nak pegi fitting baju..

Masak kari ikan campur bendi..
Kari ikan tanpa daun kari dan ada kayu manis je untuk rempah ratus..
Selalu guna peket rempah yang dah siap ada semua rempah..
Tapi semalam tak de pulak dekat kedai..
Ada jual asing-asing pulak..
Aku beli kayu manis je..


Destinasi fitting baju nikah dan baju risepsi..

Mula-mula pegi fitting baju nikah aku..
 Janji pukul 3..
3 lebih jugak sampai..
Sebab nya jalan jem dengan tak tau jalan..
1st time datang butik tu..
Fitting kejap je..
Sejam pun tak sampai..
Pakai baju, try shawl dengan veil lepas tu settle..
Nak confirmkan saiz je..
Semua sangat basic..
Untuk detail dan manik semua tak de lagi..

Masa tempah baju dulu aku just bagi gambar baju nikah dengan samping en.bf..
Bila tengok baju nikah aku..
Aku dengan en.bf kagum jugak bila baju nikah aku warna die memang matching dengan samping en.bf..

Sebenarnya baju nikah aku ni last week lagi dah bole fitting..
Kalau ikutkan memang aku mintak nak 9hb..
Dari bulan lepas lagi aku dah inform awal-awal..
Ni based on nasihat kawan aku yang pernah ada pengalaman dengan die..
Tapi minggu lepas kitaorang dekat kampung kan..
Nak datang weekdays memang malas la..

Settle tu kitaorang ke KL pulak untuk fitting baju risepsi..
Pun tak lama sangat pun..
Untuk baju risepsi aku tak risau sangat pun..
Inform nak fitting minggu lepas, dia terus ok je..
Terus settle kan baju nikah untuk en.bf jugak..
Baju nikah dengan samping en.bf amik dekat sini je..



Teaser sikit baju nikah en.bf..:)

Petang macam tu semua dah settle..
Kitaorang decide nak pegi makan dekat Bangi..
Saje jalan-jalan lagi pun..
Padahal tak tau pun lagi nak makan dekat mana..

Jalan-jalan pusing-pusing akhirnya decide makan dekat D'one Bangi..


 Samlon untuk aku..
Patut ada coselow tapi aku taknak..
Mintak semua fries je..
Untuk en.bf die amik combo..
Ada udang, kambing dengan apa entah..

Biasa-biasa je la makan dekat sini..
Tapi ramai orang..

Untuk fitting semua ok la..
Cuma aku rasa badan aku makin kecik compare dengan masa ukur dulu..
Tapi ok la..
Just nice tak ketat, tak longgar sangat..
Kalau ketat-ketat pun tak ok..
Nanti nak bergerak nak duduk ke tak selesa sangat..

Untuk baju nikah saiz ok walaupun loose sikit..
Tapi ok la..
Kot-kot ada nak kene duduk dekat bawak nanti selesa sikit..
Untuk risepsi ada sikit-sikit kene alter la..
Tangan outer wear untuk en.bf singkat sikit..
Baju aku pulak pinggang nak kene alter, dan kain adalah besar..
Kain godobosh sangat..

Untuk baju nikah en.bf memang ok je..
Terus settlekan payment untuk baju nikah dengan sampaing die..
Tapi semua tinggalkan dekat butik..
Amik sekali nanti..
Sebab malas nak simpan sendiri dekat rumah sewa..
Malas nak tanggung risiko..huhu..


Alhamdulillah semua agak ok sekarang..
Semua agak teratur seperti yang dirancang..:)
Keep on communicate and discuss..

4 comments:

  1. sedapnye masak kari! :) fave tu...
    byk dah settle list to do utk kawin ye? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fave ek..
      Mesti masak lg sedap..

      So far so good..
      Harapnya semua berjalan lancar nanti..

      Delete
  2. waaa..msti eksited..alamak.. nk tgk jugak y tuan blog...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...