Tuesday, 5 January 2016

Wediding Review: Cadar..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Mata berat giler..
Lagi lepas makan Maghrib tadi..
Waktu sekarang pulak berita je dekat TV..
Memang bosan..
Maka duduk atas katil sambil online..
Ni kalau tak betul-betul bole terlelap ni..
Jadi marilah update blog..

Meh la cerita pasal cadar dulu..
Pasal kad nanti dulu la..
Malas nak fikir dengan karang ayat..

Ok aku survey cadar ni dah lama jugak la..
Nak kata survey sangat tu tak de lah..
Tapi suka tengok-tengok la..
Suka plain atau ada detail je..
Kalau ada corak pun yang dekat benang je..
Bukan printed..
Senang kata aku dengan en.bf macam biasa suka yang simple-simple je..

Biasa aku jalan-jalan tu ada la tengok-tengok..
Target memang nak beli masa ada sales..
YES atau CNY nanti..

Berbalik pada cerita pegi jalan-jalan dekat Robinson..
Lepas tu termasuk dekat Akemi Uchi..
Nak 9 lebih dekat pukul 10 masa ni..
Ke dah pukul 10..

Masuk tengok-tengok lepas tu ada SA lelaki ni tegur cari apa..
Lepas tu aku pun bagi tau la yang aku cari cadar satu set..
Satu set termasuk quilt/duvet cover..

Sebut pasal quilt/duvet ni..
Benda ni aku dah beli lama dah.
Berbulan-bulan lama dah..
Masa tu pegi Parkson KLCC lepas tu dieorang tengah offer nak clearkan stock..
Dekat Parson sekarang dah tak de jual bedsheet semua ni lagi..
Tengok mura, tapi aku berbelah bahagia masa tu nak beli ke tak..
Sebab rasa macam awal sangat je..
Siap nak turun dekat escalator da..
Sekali en.bf kata kalau nanti nak beli jugak..
Baik beli je..
Harga masa tu rm5+.++ macam tu..
So pusing balik pegi beli..
Lama letak atas almari sampai berhabuk da..
Lepas tu bawak balik kampung..
Pun dah lama dah..

So aku bagi tau la apa yang aku nak..
Budak ni pun suggest la apa yang patut..
Tak silap aku kalau yang printed bunga-bunga ke tu mura sikit..
Ingatkan plain lagi murah..

Sekali kitaorang berkenan dekat ada set ni..
Budak tu bagi tau harga pun ok..
Die je yang tengok harga..
 Sebab harga die kecik je tampal dekat almari tu..
Ada less 20%..

Mula-mula aku berkira-kira jugak la nak beli ke tak..
Sekali ada SA yang lagi senior datang..
Yelah dah lambat masa ni..
Aku pun serba salah jugak..

Kebetulan masa ni aku dengan en.bf sama-sama pakai baju masa die pegi Canada dulu..
So senior SA tu bole pulak perasan..
Die ada la borak-borak dengan en.bf..
Sebab dulu die pernah duduk Toronto 15 tahun..
Sebab kan pasal Canada tu, lepas tu tengok aku duk berkira-kira lagi die tambah lagi 10% diskaun..
So total diskaun 30%..

Ok dapat murah lagi..
Dalam budget..
Terus setuju nak beli..
Mari ke cashier nak bayar..
Sekali masa scan rupenye budak tu salah tengok harga..
Hamik lebih 2 ratus dari harga aku patut bayar..
So aku tak nak la beli..
Dah die pun macam faham je..
Lebih dari harga sepatutnya..
Dah admit tu salah dieorang..

Aku masa ni kalau tak beli pun tak pe..
CNY nanti bole usha lagi..
Lagi pun dah lambat..
Kesian dieorang..

Tapi both nak jugak aku beli.
Mungkin sebab salah harga tadi kot..
Senior SA tu pun suggest la bed sheet lain yang lagi murah..
Mula-mula aku tetap tak nak beli..
Sebab dah diskaun pun masih lebih dari budget..
Tambah diskaun pun sama..
Sekali budak lelaki tu cadangkan senior tu harga staff..haha..
Lepas harga staff ok sikit la..
Aku pun cair gak sikit sebab dieorang memang bersungguh..
Akhirnya kitaorang amik jugak la..
Sebab dengan harga dan kualiti..
Memang ok..


Dapat la kitaorang set bed sheet White Room..

Aku selalu tengok brand ni..
Lagi kalau jalan-jalan dekat Parkson Nu Sentral..
Tak pun dekat butik Akemi..




Tapi aku lagi suka yang macam atas ni..
Plain tapi corak dekat detail-detail tu..
Of course lagi mahal la..

Masa beli ni kitaorang ada sign up jadi member..
Ada dapat diskaun 10% dengan latest info tak silap..
Tapi diskaun tu untuk White Room dekat Akemi Uchi sahaja..
Untuk dekat Parkson tak dapat..
Dapat free calender 2016 jugek..

Balik dari minum ABC malam tu..
Mak dah balik amik Zack..
Masing-masing semangat nak try cadar..
Layan kan la..

(Abai kan bag pack Zack warna biru dekat tepi tu) 


Hasil nya..
Corak strip je..
Batal kuning tu aksesori tambahan..hihi..
Try dengan quilt/duvet sekali..

Lagi pun try ni sebab nak tengok saiz bantal..
Bantal dan bantal peluk adalah buat sendiri pakai kekabu..:)

Settle hal cadar..
Tapi untuk bilik ni banyak tak settle lagi..
Slow-slow ek..
Macam biasa simple yang penting selesa..:)

2 comments:

  1. tak sabar nk tgk bila dh betul2 hari mjlis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..
      Kalau nak tau sebenar kene tunggu majlis nanti..
      Sekarang ni ad je berubah..hihi..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...