Saturday, 16 January 2016

Perfect Skin Wellness Zone - Slimming & Facial..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Lama peram nak cerita pasal benda ni..
Dari tahun lepas lagi..
Sebab memang nak tunggu hasil die macam mana..
Aku review ni bukan dapat payment ke apa..
Just share pengalaman je..

Journey aku dengan dieorang ni bermula dari aku beli voucher dekat groupon untuk slimming session..
Haaaa slimming session ok..haha..
Yelah tahun lepas memang badan aku lagi berat/besar dari sekarang..
Sebenarnya sejak aku duduk KL balik kot..
 Masa tu duduk dekat Bangsar balik keje makan lepas tu sejam 2 dah terlelap..
Memang naik..
Kalau budak-budak yang sama dengan aku Terengganu dulu pun jumpa memang kata makin sihat..
Ok memang makin sihat..
Mari berusaha untuk kuruskan badan..:)

Bila ada cita-cita nak kuruskan badan tu..
Aku pun cari la apa-apa yang patut untuk kuruskan badan..
Usha-usha Groupon tetiba jumpa la voucher ni..
Tengok harga murah lepas tu tempat pun dekat dengan rumah..
Ok bole cuba..

 

Ini la kupon yang aku beli..
20 Session: Full Body Slimming Massage with Cellulite-Reduction..
Dekat Slim Perfect Beauty House..
RM78 je untuk 20 sessi..

 1st day datang tu macam biasa ada sessi consultatio dengan Serene..
Dekat sini ada 2 orang je..
Seorang lagi staff die Ana..
Setiap sessi ada guna satu mesin untuk satu bahagian badan (peha, perut atau lengan) - 20 minit..
Lepas tu ada steam (hot blanket - 30 minit atau steam sauna - 15minit) dengan cili cream..
Pakej kupon dengan harga ni adalah paling basic..
Untuk mesin bole pilih salah satu part je..
Of course la bila datang die akan suruh tambah beli pakej yang mahal..
Bagi tau pakej ni paling basic, badan kita besar bla bla bla..
 Tapi masa ni aku amik pakej facial..

No needle facial..
Aku amik pakej 6 sessi..
Bayar deposit then next bayar lagi..
Ok jugak..
Sekali 2 bayar lepas tu setiap kali nak datang buat appinment then datang rilek je tak payah bawak duit..hehe..

Lepas tu bermula la 1st session aku..
Timbang badan dulu..
Mula-mula datang ni berat aku 57/58 masa tu..
Lepas tu guna mesin..
Aku pilih perut..
Sebab dekat perut yang kritikal nya..
Masa ni bole rilek je, selalu je aku tido..
Sebab datang lepas keje..
Penat kan..huhu..

Lepas tu steam pulak..
Mula-mula die sapu cili cream dekat seluruh badan..
Lepas tu pakai hot blanket ..
Gila panas dengan pijar..
5 minit je instead of 30 minit kot..
Lepas tu pegi shower..
Memang lama la aku dalam tu..
Berapa kali mandi..
Tutup shower je pijar balik..
Masa dah pakai baju, jalan nak balik..
Tak tau nak cakap macam mana..
Tak keruan giler rasa..
Sampai rumah mandi lagi..huhuhu..
Dalam bilik melompat-lompat panas ok..huhu..
Dah la efek cream tu 2 3 jam..
Dah hilang efek die baru la rasa ok..
Lepas tu tobat la tak nak pakai lagi..

Mula-mula sessi aku dengan dieorang..
Dalam 2 3 sessi berat aku bukan makin turun..
Tapi makin naik ada lah..
Biasanya die kata sebab water retention..
So die ajar cara minum air lebih waktu siang..
Kurangkan makan benda manis, masam dan masin..
Start dari tu slowly berat aku turun..
Tetap je la pakej yang sama..

Masa pakej nak habis die ada offer aku untuk tambah pakej..
Tapi malas pulak aku..
Semalam last day treatment slimming ni..
Lama giler kan..
Sebab aku memang saje delay..
Insyaallah dah bole control sendiri..

Untuk facial pulak..
Lepas habis 6 sessi ni..
Aku continue amik 4 sessi facial lagi..
Dapat free 1 hour body massage..:)

So untuk bulan ni..
Aku dah arrange nak buat facial untuk en.bf..
Facial die 2 jam setengah..
Aku pulak buat sessi last slimming (1 hour) + full body massage (1 hour)..



Yang mesin warna biru tu la untuk letak dekat perut, peha atau lengan..
Sessi last ni aku pilih nak letak dekat peha pulak..
Lepas tu steam..
Half journey aku ada try pakai steam sauna tu..
Terus lagi prefer tu dari hot blanket..
Hot blanket macam bosan sebab bari panas..
Yang ni aku duduk bole bergerak dalam tu..
Berpeluh memang macam mandi la..
Best giler..
Tapi kalau ada option bersenam lagi baik la..

Steam sauna tu bole je beli sendiri..
Harga pun tak de lah mahal sangat..
Aku pun ada plan nak beli sendiri..hihi..
Ni contoh jual dekat Mudah..
http://www.mudah.my/Malaysia/steam+sauna-for-sale?lst=0&fs=1&q=steam+sauna&cg=0&w=3&so=1&st=s






Untuk slimming memang aku dah prefer manage sendiri..
Last day semalam timbang berat aku dah 51.9..
Untuk facial kene tengok dulu lepas kawen nanti..
Aku prefer yang dekat je dengan rumah..
Senang nak pegi jalan kaki je..
Tapi pegi semalam en.bf suka je facial dekat sini..
Memang bole consider nak continue..







Kalau tengok dekat voucher tu alamat lama..
Sekarang dieorang dah tukar nama dan pindah tempat..


Perfect Skin Wellness Zone..
Lokasi dekat depan Hero Bandar Sri Permaisuri..
Apa-apa korang bole contact dieorang untuk produk dan harga..
https://www.facebook.com/perfectskinwellnesszone/?fref=ts


Antara servis yang ada..


Tempat die biasa je..
Tapi servis best..
Untuk slimming biasa Ana yang buat..
Kalau facial aku prefer Serene lagi..
Banyak lagi servis dieorang..
Full body treatment ada..
Kecuali rambut je..

Lagi satu harga pun ok..
Kalau pegi massage dekat Thai Odyssey half body massage je pun dah rm6+.++ untuk 30minit..
Dekat sini full body rm68..
Kadang-kadang amik pakej dapat free macam aku..

Lagi satu ada je pegi tempat yang nama well known..
Interior meletop..
Tapi servis, bila urut ke apa tak best pun..
Harga mahal..

Untuk lelaki die tak terima yang walk in..
Kalau orang yang rekomen atau datang sekali bole je buat..

 Highly recommended untuk sape nak buat facial..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...