Thursday, 14 January 2016

Kisah Mee Sizzling, Bawal Power & ABC..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Entah kenapa tiba-tiba semalam aku terasa nak makan Mee Sizzling..
Ajak en.bf makan malas sama die ok je..
Aku pulak semalam tak makan berat sangat..
Pagi tu breakfast maggi goreng dengan daging salai..
Lepas tu makan roti gardenia dengan butter toffea tu je..
Ajak die sekali die ok je..

Bila die tanya nak makan dekat mana..
Aku pun duk google-google la..
Biasanya memang orang makan benda ni dekat food court je kan..
Kalau kedai ada sizzling pun yang sizzling chicken chop, lamb chop, beef segala tu..
Tak de pun sizzling mee..
Nak sizzling mee..huhu..
 
Balik rumah pun sambung google lagi..
Siap call Murni Bandar Sri Permaisuri lagi..
Tapi dekat situ ada Sizzling daging daging tu..
Kalau ada mee pun kuah sup tu..
I dont want..

Siap berbelah bahagi lagi nak makan Mee Sizzling ke Nasi Arab masa en.bf datang..
Sekali die ajak pegi Hawkers Damansara..
Sebab situ food court kan..
Dah la situ susah nak parking..
Pusing 2 kali kot..
Sudahnya park dekat tower tu sejam rm1..:(

Carik-carik mee sizzling tak do..huhu..
Masa cari tu jumpa kedai Bawal Power..
So rasa nak makan tu..
Layan kan je la..
Tu rezeki untuk semalam..

Saje makan berat sebenarnya semalam sebab nak puasa hari ni..
So hari ni rasa nak makan sizzling lagi..
Saje wasap room mate..
Sekali die set je..

Sampai Mid pukul 6 setengah macam tu..
Ajak die jalan-jalan dulu..
Ternampak kedai Lazo Diamond..
Ajak die usha kedai emas..
Die pun tengah survey barang kemas..
 


Dapat la makan Mee Sizzling dekat food court tingkat atas Mid Valley..
rm7.90 tak silap..
Tambah telur tambah rm1..

Masa on the way nak pegi food court tu terbayang-bayang pernah makan ABC dekat sini..
Sedap..
Tapi mahal sikit la..
RM6 untuk ABC special ada ice cream..
Termasuk GST rm6.++..

Alhamdulillah rezeki orang puasa dapat makan Mee Sizzling dengan ABC..:)

Lepas makan ajak room mate jalan-jalan..
Sempat usha langsir dekat Jusco..
Lepas tu sambung usha barang kemas..

Emas 916 sekarang rm185/gram..
999 sekarang 195/gram..
Huhu mahal ok..
Masa aku beli cincin tahun lepas rm170/gram..

Room mate yang mencarik..
Tapi aku pulak yang banyak berkenan..
Kot-kot ada rezeki bole la beli nanti..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...