Tuesday, 29 December 2015

WW - Nuffnang..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Alhamdulillah rezeki NN..
Jadi lah walautak banyak mana..:)

Monday, 28 December 2015

Minggu Terakhir Dec 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni 29 Dec aku tengah ada dekat depan PC dekat ofis..
Fuh bukan main lemau lagi..huhu..

Weekend lepas cuti 4 hari..
Cuti 4 hari yang agak meaningful dekat aku..
Lagi-lagi awal-awal cuti tu ada drama..
Drama swasta hebak jugak la..haha..
Lepas tu banyak kisah biasa je la..
Ni nanti aku share..
Senang guna laptop sendiri..
Gambar semua pun dekat dalam laptop..

Sekarang ni ofis memang lengang je..
Maklumlah dah cuti hujung tahun..
Yang expart nye biasanya akan cuti panjang untuk celebrate Krismas..
Balik negara asal atau pegi bercuti..
Yang local pulak..
Pun ramai yang cuti nak habiskan cuti tahun, nak pegi bercuti..
Ye lah yang ada anak-anak tu sibuk buat persiapan sekolah atau bawak anak-anak jalan-jalan..

Sebenarnya aku plan nak cuti sepanjang minggu ni..
Dah inform bos pun..
Tapi atas sebab-sebab tertentu..
Cancel plan tu..

Semalam pukul 5 lebih dah bangun..
Pukul 7 gerak dari kampung..
Nasib baik la jalan ok..
Dari Kuala Pilah - Seremban slow sikit sebab lori..
PLUS ok..
Dekat federal pun ok..
En.bf nak pegi site..
Die drop aku dekat stesyan LRT Universiti je..

Sampai lambat sikit..
905 910 macam tu..
Masuk je ofis dah terserempak dengan bos..
Tapi die ok je..

Mata memang rabak giler semalam..
Bangun pagi tu satu hal..
Malam sebelum tu bole pulak kitaorang melepak dekat luar sampai tengah malam..
Aku, en.bf, Hendry dengan Yazid..
Hendry baru 2 hari balik..
So die memang everyday is Sunday la sekarang..
Yazid keje sendiri..
So tak de hal..
Aku dengan en.bf la yang payahnya..
Tu pun en.bf ok je..
Sebab semalam die pegi site..
Lambat pun tak pe..
Rancak giler masing-masing..
Aku masa pukul 12 tu memang dah sound da..
Tapi rilek je masing-masing..

Mendapat la pegi ofis jadi zomba aku semalam..
Tengah hari tu aku memang laju pegi tido dekat surau..
Tapi hujung-hujung tu semak gak.
Sebab bising..huhu..

Petang sikit aku turun pegi PTPTN..
Bukan main ramai lagi orang..
Tapi tunggu je la..

Naik ofis..
Pukul 4 macam tu pegi jumpa bos aku..
Bagi tau nak cuti Khamis ni..
Keje pun tak banyak..
Nak wrap up untuk tahun ni je..
So baik aku cuti settlekan apa yang patut..
Tinggal 3+ hari je lagi..hohoho..
Lepas tu bos aku ni nak balik da..
Keluar dari bilik die suruh je kitaorang balik..
Memang laju la aku..

Balik tu aku singgah The Garden kejap..
Ada nak tengok barang kejap..
Lepas tengok barang baru pegi KFC makan..


Lepas tu beli durian crepe dekat Durian Durian..


Reward diri sendiri sempena Pay Day semalam..:)

Balik tu online kejap..
Sambil baring-baring terlelap..huhu..
Bangun nak basuh muka malam tu baru makan durian crepe tu..
Tak de berbual dengan room mate aku pun..
Adik die pun ada dekat rumah ni..
Mood kelaut..huhu..
Lemau tu disambung lagi hari ni..hehe..
Tu sempat tulis blog dekat ofis..hehe..
Tapi ok jugak..
Bole buat apa-apa yang patut selain keje ofis..hehe..
Sebab bos dengan yang lain pun rilek-rilek je..hehe..

Hari ni pun masing-masing


Wednesday, 23 December 2015

Wedding Preparation - Pengalaman Wedding Dress..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Haaaa dah tengok ke gambar wedding dress/baju pengantin WW tadi..hehe..
 Agak-agak mood nak cabut, nanti aku cabut la gambar tu..
Memang tak konfiden nak share dekat public..

Ok berbalik kepada tajuk..
Ni kisah tak plan pun sebenarnya..

Weekend lepas kitaorang pegi butik orang yang handle katering untuk majlis kitaorang..
Ada discussion untuk finalize apa yang patut untuk majlis nanti..
Aku suka dengan orang yang in charge ni so far..
Biasa nya kalau ada apa-apa die yang organize kan untuk kitaorang..
Ni nanti cerita masa review katering nanti la..
Selagi tak majlis tak settle lagi kan..

So Sabtu kitaorang pegi butik die..
1st time datang butik die..
Sebelum-sebelum ni jumpa dekat luar je..
Paling selalu contact thru SMS/call atau whatapp je..

Sebelum ni pun die pernah je ajak kitaorang datang tengok baju..
Tapi kitaorang ni je yang tak datang..
Tu yang beria carik orang untuk buat baju tu..

Masa kitaorang datang weekend tu die tengah discussion dengan satu customer lagi..
Tak silap customer tu punya majlis dalam bulan ni jugak..
So sementara tunggu discuss tu die suruh aku tengok-tengok baju..
Aku pun tengok je la..
Tapi cantik-cantik jugak bajunya..
Semua die buat sendiri..
Tak de gambar nak tunjuk..
Sebab memang tak ingat masa tu..

Masa customer lagi seorang tu dah settle discussion..
Kitaorang pulak discuss dengan die..
 Nak finalize benda sikit-sikit je pun..

Dah settle discussion, die ajak aku tengok baju..
Walaupun die dah tau aku dah ada baju..
Lepas tu die saje suruh aku cuba baju yang ada..

Ada la 3 helai baju aku cuba..

1st sekali baju dress warna merah..
Dress sequin-sequin segala..
Fuh kemain..
Tapi tak de gambar pun..
Masing-masing sibuk bagi komen..
Tak teringat pun nak amik gambar..

Baju ke dua warna peach..
Dress ber layer-layer..
Siap dengan veil panjang..
Masa pakai nampak ok je..
Tapi dalam gambar nampak macam gemok..
Gambar die dah terdelete pulak..huhu..
Masa ni ada amik gambar..
Tu pun teringat nak suruh en.bf amik kan..
Kalau tak nan hado..huhu..

Dua-dua baju merah dengan peach ni lengan die agak pendek..
So nampak tak kene sikit aku pakai..

Last sekali baju putih yang dalam gambar entri sebelum ni..
Ok jugak rasanya pakai baju ni..
Tengok dekat cermin ok..
Dalam gambar pun ok..


Gambar dari depan..


Close up sikit detail..

Yang baju putih ni lengan baju die pun just nice..
 Hantar gambar-gambar dekat adik aku..
Mak aku kata baju ni sesuai untuk potong kek..
Adik-adik aku pun kata cantik je baju ni..

Sepanjang pengalaman..
Ni la 1st time aku cuba baju pengantin..
Pada aku memang tak best pakai baju pengantin ni walaupun nampak ok..

Baju die bukan main berat lagi..
Ye la berlayer-layer kan..
Dengan satin, lace, chiffon, manik-manik nya..Fuhhh..
Lepas tu memang tak selesa. sebab ikut cutting lepas tu dengan kain yang bermacam jenis tu..
Kalau pakai tshirt walaupun ikut saiz badan tapi selesa je..
Sebab kain pun lembut je kan..
Lepas tu nak jalan pun bukan main susah lagi..huhu..
Memang kene jalan sopan-sopan..
Pergerakkan pun sopan-sopan je..
Macam en.bf kata masa dekat sana..
Aku ni dah la ganas..hahaha..
I is tak reti nak ayu-ayu ni ok..huhu..
 Kalau tak sopan mau rabak baju-baju ni aku rasa..
Yelah sebab die ada kain chiffon yang nipis je..

Lepas tu dengan labuh, meleret-leretnya..
Semak dekat kaki aku..haha..
Tu lagi aku rasa semak tu..
Nak pakai kasut pun kene ada orang hulurkan untuk pakai..
Sebab nak bongkok-bongkok pakai sendiri memang susah la..
Kalau baju putih ni pun..
Rasanya nak duduk bersila memang payah..
Kene duduk atas kerusi aku rasa..

 Nak pakai baju ni pun kene ada orang tolong..
Tiga-tiga baju aku try ni zip dekat belakang..
Nak pakai dengan bukak memang kene ada orang tolong la..
Macam baju merah tu ada butang bungkus lagi dekat belakang..
Dah la ada butang dekat atas kain chiffon nipis je warna kulit..
Sebab baju tu nak nampak macam shoulder off..
Memang tak tercapai la tangan nak pakai sendiri..

Lagi satu bila kene pakai kasut tinggi..
Nak kisah baju, nak kisah kasut lagi..
Aku kalau ada pakai kasut bertumit pun dengan pakaian aku selesa..
Dengan seluar, dengan baju kurung ke..
So tak payah fikir pasal pakaian..
Tu belum lagi dengan mekap, dengan aksesori segalanya..hahaha..

Ntah pape je kan aku..
Orang-orang dekat butik tu duk la bagi komen positif..
Lagi satu dieorang selalu cakap nak nampak comey memang macam tu la..

Aku rasa orang lain ramai je yang suka pakai macam ni..
Nampak sweet, ayu dan sopan..
Pergerakkan pun sopan je..
Tapi aku struggle dengan benda-benda ni..haha..

Memang dalam kereta nak balik tu cakap dengan en.bf yang aku syukur sebab untuk nikah aku tempah kurung mini je..
Untuk risepsi pulak aku tempah kebaya je..
Rasanya lagi senang dari pakai dress ni..hehe..

Aku rasa tak de lagi baca pasal pengantin mengeluh pasal benda-benda ni..
Semua nampak hepi dengan excited je selalunya..

Balik tu pun bagi tau en.bf awal-awal..
Nanti masa majlis die kene la selalu ada dengan aku..
Kot-kot die kene tolong aku dekat tangga nak naik stage pelamin nanti ke..
Masa jalan kene pegang die lebih ke..
Maklumlah dengan baju, kasut, aksesori nya lagi..hew hew hew..

Baju dekat atas ni orang ni offer aku pakai masa potong kek..
Aku pun tak tau lagi nak amik ke tak..
Sebab malas nak tukar-tukar baju..
Tengok la nanti macam mana..

Masa berbual dengan orang yang tolong aku pakai baju ni..
Aku ada tanya-tanya harga baju..
Not bad jugak harga..
Tak silap die kata start dari rm280 je untuk tempah..
Kain mungkin sendiri..
Dan mungkin basic je tak termasuk lace, manik..
Sape-sape yang berminat aku bole share contact..:)
Tapi untuk detail harga kene discuss sendiri la..
Sebab benda-benda macam ni depend on negotation individu tu..

Tadi check email tengok ada email yang satu lagi kad dah siap..
Email tu dekat Spam..
Nasib baik hari ni check Spam..
Padahal email tu dapat dari Isnin lagi..
Insyallah esok on the way nak balik kampung pegi amik..

Awal Jan nanti fitting baju nikah dengan risepsi..
Harap semua ok la..

Tuesday, 22 December 2015

WW - Wedding Dress..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Testing..
Nanti aku cerita..:)

WW - Pencinta Makanan..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..




Dari kiri..

Makanan untuk food testing katering weekend lepas..
Ada nasi minyak, ayam goreng berempah, daging masak hitam, dalca sayur dan acar buah..
Ni dah kali ke 3 food testing..haha..

Kanan..

Makanan dinner semalam..

Atas..
Semalam sarapan berat..
Tengah hari tak makan..
So petang adalah lapar..
Dah lama teringin nak makan puttu mayam..
Dari plan nak beli makanan lain..
Nampak je motor orang jual ni terus beli ni..
Tapi gula tu kurang umph..
Biasa makan gula pasir merah..
Tapi layan jugak la sebab susah nak dapat..

Bawah..
Malam-malam tu bosan saje teringin..
Sebenarnya teringin maggi..
Tapi cuba tahan diri dan lengah-lengahkan nafsu nak makan maggi tu..
 Sibuk nak habiskan telor sebab dah lama beli..
Ajak room mate buat telur separuh masak..
Masak telur separuh masak 2 biji seorang dengan kicap ngan black pepper..
Slurpp slurpp sekejap je dah settle..

Kanan bawah..

Kinder Bueno..
Saje reward diri dengan benda manis..
Nak beli ice cream McD panjang giler line tadi..
So usha coklat..
Cari Ferrero Rocher dengan ni..
Ni lagi murah..
So amik ni..:)
Share makan dengan room mate..
Ferrero next time..

Kiri Bawah..

Hurmmm ni the best part..
Bosan jugak minum air kosong je kan..
So layan air dengan perahan lemon la..
Tadi baru beli sebiji je sebab Khamis dah balik rumah..
Sebiji rm1.50, 7 biji rm10..
Tiap hari akan minum air ni sebotol pagi-pagi sebelum pegi keje..
Dapat khasiat lemon dan pengganti buah..
Sekarang tak de buah best dekat MBG..

WW dah tak macam wordless je..
Ok kala rajin nanti aku share gambar try baju pengantin last weekend..
Kalau rajin la ye..
Tak janji..:))

Sunday, 20 December 2015

Experience with Zalora - Mango's Blouse & Make up Kit..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Macam biasa hari Ahad adalah hari berehat-rehat..
Semalam dah keluar pegi butik katering..
Beria try 3 baju pengantin..hehe..
Fuh mencabar rupenya pakai baju pengntin ni..hoho..
Lepas tu kitaorang pegi KLCC beli seliper en.bf dengan usha bedsheet..
Dapat la en.bf seliper Rider rm39.90 dekat kedai sukan atas sekali tu..
Kejap je dah dapat..
Dekat Alamanda hari tu bukan main payah lagi nak beli seliper..
Dah settle kitaorang usha bedsheet pulak..
Banyak jugak bedsheet yang menarik dekat Isetan dengan ada satu butik Akemi..
Tapi dekat Akemi ni pun ada jual bedsheet White Room..
 Last sebelum balik kitaorang pegi amik Sen lepas tu melepak makan Char Kuew Teow dekat Ampang..

Hari ni memang melepak je la duduk rumah..
Lipat baju lepas tu buat laundry..
Minggu depan nak cuti panjang..
Fuh tak sabarnya..hihi..
Cuti panjang banyak benda nak kene settle..

On panjang nye intro..
Mari la kembali kepada tajuk..hihi..
Aku nak share pengalaman pertama dengan Zalora..

Bulan lepas aku ada dapat voucher Zalora rm100..
Rezeki baik la kita kongsi bersama kan..
So aku pun bagi adik aku, Zack voucher tu..
Plus bulan September adalah birthday die..
Aku tak bagi hadiah lagi..
Masa die mintak hadiah..
Aku bagi tau yang bole fikir pasal hadiah ni bila majlis aku dah settle..
Nasib baik die faham..
Tapi dapat voucher ni memang rezeki sangat..
So aku bagi la Zack guna voucher ni..

Voucher ni tak silap tak bole guna untuk semua produk..
Ada certain produk yang tak boleh..
Dan bole guna sekali sahaja..
So cari la barang yang harga tepat-tepat atau lebih sikit..
Yang lebih sikit tu kene tambah sendiri la.. 
Voucher ni bole guna sebelum Dec 2015..
So banyak masa yang ada untuk membeli..
Tak rushing..

So Zack pun duk usha-usha la web Zalora..
Finally die decide nak beli 2 barang..
rm100 dapat 2 barang..
Best kan..:)


2 hari je lepas beli barang dah sampai tak silap..
Pantas kan..



 Ini la 2 barang nya..
Blouse dan make up kit Mango..

Blouse tu siap ada hanger dan cover lagi..
Best kan..
Beli dekat kedai pun tak dapat hanger dengan plastik cover segala..

Lepas tu Zack kata dalam parcel tu pun ada parcel untuk return in case baju tu kita nak tukar sebab defect, saiz tak ok je..
Extra services..

Pape pun terima kasih banyak Zalora..:)

Door Gift (Part 1) - Kacang Tumbuk, Daim & Beryl's..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni aku nak share pasal door gift..
Door gift ni banyak kali jugak berubah..
Selagi tak beli, selagi tu la duk bertukar..

Plan kitaorang nak bagi door gift candy je..
Lepas tu semua door gift sama je..
Tak kisah la sape pun jemputan..
Mula-mula akak aku nak sponsor door gift untuk kanak-kanak..
Tapi lepas tu mak tak setuju..
Disebabkan door gift aku nak buat pun candy, so sekali je la dengan kanak-kanak..
Budget door gift kitaorang memang kecik je..
So kene fikir dengan survey lebih sikit la sebab strict budget..
Tak nak lebih dari budget yang dah ditetapkan.. 

 1st sekali survey bekas..
Pasal bekas ni nanti aku buat entri lain..
Mula-mula sekali kitaorang plan nak isi dengan kacang tumbuk dan choclate cadbury choclairs dan/atau neap tray..
So start la survey harga untuk dua-dua ni..


Untuk kacang tumbuk aku carik dekat Mudah je..
Ada seorang ni quot aku dengan harga paling mura..

Mus - 0192596037..
rm23/kg untuk 10kg
Untuk tempahan lebih dari 10kg bole runding harga..
Bole dapat harga lagi murah..
Die dekat Shah Alam..
Tak silap aku kalau beli banyak die akan delivery free..
1kg kacang ni dalam 90 biji kot..

Lepas tu aku tak de survey lagi..
Mungkin ada yang lebih murah sekarang..

Untuk choclairs pulak..
Mula-mula aku hantar enquiry dekat web die..
Lepas tu ada representative die call ak..
Then die kata aku kene deal dengan supplier die..
Lepas tu supplier tu contact aku..
Discuss apa nak..


Sila klik untuk imej yang lagi besar..
So tu la harga yang die quot aku..
Die email je..
Delivery segala bole discuss dengan Jane..

Lepas tu aku ada survey harga coklat Daim..

Masa adik aku yang belajar dekat Perlis balik..
Die ada bawak coklat ni..
So ada satu pack 300gm tak bukak lagi..
Dekat luar pack ni ada tulis 45 biji..
Tapi masa bukak tu aku kira la dengan die..
Walaupun tulis 45 biji..
Tapi ada 50 ke 51 biji tak silap..
Ada extra..

Adik aku bagi tau..
Die beli dekat Langkawi 1pack rm
Kalau beli 3 pack rm52..

So kira-kira..
Ada dalam budget..
Tu kalau beli dekat Langkawi..
Memang murah la..
Yang jadi isu die kalau pegi sendiri tak tau limit berapa..
Kalau kene cukai kastam berapa..
Lepas tu belanja feri, sewa kereta segala..
Nak bawak balik kampung lagi..
Kesian pulak adik aku nanti..

So aku pun usha-usha la dekat fb dengan IG orang yang jual coklat dekat Langkawi..
 Aku survey tak banyak..
Tapi ni antara yang murah..

Contohnya aku nak beli 1800pcs..
Aku kene beli 36 pack 300g (50 biji/pack)..
So die quot aku rm738 untuk 36 pack..
Satu pack dalam rm20.50..
Postage die charge rm32+rm22..
Sebab banyak pack..
Kalau-kalau tak muat 1 kotak..
Tapi kalau muat satu kotak die akan pulangkan balik duit..
Harga semua ni harga bersih sampai pintu rumah..
Termasuk harga kastam segala..

Ni IG nya..
https://www.instagram.com/fcbyfera/
https://www.facebook.com/CoklatLangkawiByFera

Orangnya nice..
Rajin je layan dan jawab soalan..

Selagi tak beli memang duk usha je..
Nak dapatkan option paling ok..
Lepas tu kitaorang usha Beryl's..

Beryl's ni ada je yang jual online..
Tapi sebab kilang die dekat je dengan area rumah kitaorang..
So bole pegi sendiri je..

Masa pegi 1st time tak sempat pegi sebab da tutup..
Hari tu kitaorang pegi Kajang..
1st time pegi Kajang tu..
Tercarik-carik kedai..
Tu yang lambat..
1st time jugak nak carik Beryl's..
Jumpa kedai tapi da tutup..

So datang 2nd time..


Beryl's Seri Kembangan..




Kedai pertama kitaorang masuk..


Kedai kedua..
Depan-depan je dua kedai ni..

Ada 2 je yang aku rasa nak beli dan usha dekat sini..




3 gambar ni aku amik dekat google..
Tapi dah lupa link..
Maaf ye tuan blog..

Aku survey untuk Tiramisu Almond dan Tiramisu biasa..

Tiramisu Almond yang kotak biru tu ye..
Untuk tiramisu Almond ada 1 pack 300g tak silap..
Berat die ni kalau salah sorry la ek..
Sebab dah lama lepas tu da lupa..
Ikut budak yang jag, 1 pack ni ada dalam 50pcs..
1 pack rm19.10..

Untuk tiramisu biasa..
Untuk semua jenis..
Sama jugak 1 pack 300g ada lebih kurang 50 biji..
1 pack rm17.50..

Satu lagi aku survey Beryl's Love Shape Chocolate..


Sumber gambar 

Untuk yang ini ada 2 jenis..
Satu plain chocolate dan satu lagi ada almond..
Yang ni jual per kg tak silap..

 Untuk plain chocolate ada 120pcs/kg..
1 kg rm41.35..

Untuk yang ada almond ada 100pcs/kg..
1 kg rm44.50..

Tak silap kalau beli banyak-banyak ada diskaun..
Tu kene deal dengan SA dekat sana la..
Dan dieorang pun ada buat sale..
Terutamanya bila nak CNY..
Which is next month..:)

 Untuk info lanjut bole la call atau pegi kedai terus lagi senang..
Aku pernah email dieorang tak reply pun..
Aku call dieorang suruh deal direct dengan kedai je..
So senang pegi kedai je..

Ada 3 kedai dieorang..
Dekat Seri Kembangan, Bangi dengan Beryl's Chocolate Kingdom dekat Jalan Pudu..

Untuk info lanjut bole la tengok fb dan web dieorang..

Kalau ada salah silap dekat maklumat dekat atas maaf la ye..
Selain untuk door gift kahwin korang bole usha coklat-coklat ni untuk door gift birthday, atau apa-apa je event..
Tak finalize lagi..
Selagi tak beli tu kadang-kadang ada je idea..huhu..
Insyallah dah settle nanti aku share..
Selamat berhujung minggu..

Wednesday, 16 December 2015

Klinik Pergigian UTC Pudu Sentral..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni aku cuti..
Semalam keluar dengan Sen lepas keje..
Lepas keje aku datang rumah die..
Senang nak datang rumah die sebab rumah die depan stesyen LRT laluan Ampang je..
Lepas tu kitaorang pegi makan dekat area rumah die..
Melepak la dekat sana borak dengan die..
Pukul 10 macam tu baru balik..
Masa makan tu aku rasa gusi aku belah kiri macam bengkak sikit..

So hari ni aku pegi Klinik gigi..
Dekat area rumah aku ni ada je klinik gigi..
Tapi sebab aku perasan dekat Klinik UTC masa buat HIV test hari tu ada klinik gigi..
So mari la kesana..

Sebelum pegi usha dulu jadual perkhidmatan dekat sana..


Sumber:


Aku pegi petang sikit..
Sampai dalam pukul 3 lebih dekat pukul 4..
Naik train dari Salak Selatan - Plaza Rakyat rm2.40..
Sampai tu die kata boleh register pukul 5..
Sebab masa tu ada pesakit dan nanti ada pertukaran shift..

Mula-mula aku tunggu je dekat dalam klinik tu..
Tapi bila fikir balik tak makan lagi..
Jom la carik makan..

Masa keluar nampak ada sign Food Court dekat sini..


(Klik gambar untuk imej lebih besar)

Foud Court dekat level 4..
Sign board ni dekat sebelah lift..
Ada banyak perkhidmatan rupenya dekat sini..

So naik lift pegi tingkat 4..
Food court die dekat luar..
Kene cross pintu masuk hotel apa entah..
Food Court die besar..
Tapi macam kurang dapat sambutan je..
Kedai banyak tutup dan orang tak ramai pun..
Mungkin sebab tempat agak tersorok dekat atas kot..
Aku makan nasi putih + ikan sambal + cendawan tumis air + air suam = rm8.30..
Masa bayar die amik rm8 je..

Just nice turun je pegi klinik balik dah bole register..
Register bayar rm1..
Tunggu seorang je..
Lepas tu turn aku..
Dr check tak de gigi yang rosak tapi bengkak..
Mungkin ada infection..
So die bagi ubat kumur.. 
Gigi pun tak berkarang sangat die kata..

Setakat aku pegi klinik 2 kali ni orang memang tak ramai sangat pun..
Tapi perlu di ingatkan..
Aku nampak dekat pintu klinik ni masa masuk
Dekat sini tak MC..

Settle tu aku terus balik..
Total perjalan rm4.80 + rm1 = rm5.80..
Aku ingatkan nak tampal gigi..
Sebab masa cabut gigi dr tu ada kata yang ada gigi aku yang berlubang..
Tapi mungkin pegi cuti nanti kot..
Pegi dekat kampung je..
Bole cuci gigi sekali..

Tuesday, 15 December 2015

Weekend Dec 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Mood malas melanda..
Biasa la tu kan..
Nak mengabadikan kisah hujung minggu lepas je..

Hujung minggu lepas aku balik kampung..
Gerak awal jugak..
Nak pegi amik kad dekat Shah Alam lepas tu balik kampung..

Mak call malam sebelum tu yang Sabtu petang ayah ada reunion dengan kawan die..
Reunion dengan kawan-kawan sekolah die dekat UiTM Shah Alam..
Tapi malas nak tunggu sampai petang..
Tu yang nak cepat-cepat sampai Seremban sebelum mak gerak..
Nasib baik la mak dekat rumah Seremban je..

Masa amik kad Alhamdulillah la kad ok je..
Walaupun ada defect sikit-sikit..
Asalkan content ok, ok je la..
Bole je nak request nak reprint..
Tapi kitaorang malas nak reprint ke apa..
Malas nak tunggu lagi..
Dah nak start menjemput..
Kad ni pun bole je guna..
Kalau re print nanti pun bertambah banyak pulak..
Buat semak je..
Ni nanti aku cerita..

Elok sampai Seremband pukul 12 lebih macam tu..
Mak nak gerak lepas zohor..
Sempat la amik kad untuk mak bawak dan masukkan dalam envelope..
Saje nak amik lebih letak dalam kereta ayah..

Mula-mula plan nak makan dekat Nasi Arab Damsyik, Paroi..
Tapi sebab dekat rumah mak ada bawak lauk kari daging dari kampung dengan laksa..
Harus la tak boleh dilepas kan..
Makan-makan tu dah kenyang..
Tak jadi la nak makan nasi arab..
Terus balik kampung..
Tapi nak sampai tu ajak en.bf makan cendol dekat bus stand Kuala Pilah jap..


Cendol jagung yang sodap..hehe..
Nak beli apam balik dekat stesyen bas ni jugak..
Kedai bukak tapi pak cik tu tak de pulak..
Tanya orang kedai sebelah P.cik tu pegi sembahyang kot..
So rezeki hari tu makan cendol je la..
Sape-sape datang Kuala Pilah wajib cuba ni tau..

Balik tu melepak dengan Dik Ta..
Sejak die balik lepas SPM ni la 1st time jumpa die..
Ada orang tempah buat potrait atau lukisan sekarang..
Tu la yang die buat sambil-sambil duduk rumah ni..
Die ada nak keje..
Tapi aku suruh die rehat-rehat je dulu..

Malam tu aku dengan die lipat kad dengan masukkan kad dalam envelope..
Die lipat lepas tu aku masukkan kad..
Sekali banyak jugak kad lebih yang aku dapat..
Ada dalam 50-70 jugak tak silap..
Yang lebih ni tak de sampul..

Disebabkan petang lepas borak-borak dengan Adik Ta tu kitaorang dah tido..
Bangun tu baru melipat kad..
Malam tu memang cergas je la kitaorang kan..

Sambil-sambil ni kitaorang fikir design untuk door gift..
Post dekat group wasap family..
Mintak pendapat lain..
Macam mana la hasil die nanti..haha..

Malam sikit tu kitaorang tengok tv dekat dapur..
Ternampak pulak ada lebih kuah kari daging siang tadi banyak giler..
Dik Ta nak buat roti jala pulak..
Aku yang mula-mula bolayan je idea die..
Sekali lepas tengok die beria bancuh tepung segala..
Tak pasal aku terjebak..






Masing-masing 1st time buat ni..
Alhamdulillah hasil agak memberansangkan..
 Rasa pun sodap..hehe..
Pukul 5 pagi aku tido masa ni..
Dik Ta tido lepas Subuh..

Esok tu masing-masing memang lambat la bangun..
Mak pun dah balik..
Yeay mak masak siakap 3 rasa..
Memang sodap la..
Lepas makan kitaorang keluar jalan-jalan..

Pegi kedai buku untuk beli barang lukisan Dik Ta sikit..
Nak usha tempat tempah rubber stamp jugak..
Tapi tak jumpa..
Kalau ada pun amik tempah untuk buat logo dengan tulisan je..
Yang fancy-fancy tak de..
Lepas tu kitaorang pegi Era Nona..
Saje usha barang untuk hantaran adik aku nak tunang bulan depan..

Next pegi Mr.DIY pulak..
Saje nak usha rubber stamp comel-comel yang murah..
 Ok dekat sini memang ada..
Ala yang budak-budak kecik selalu main tu..
Memang murah..
Ada yang seringgit lebih, 3 ringgit lebih..


Hasil dekat Mr.DIY..
Jalan-jalan ternampak envelope murah..
rm1.50 ada 25pcs..
Aku amik 3 baru rm4.50 dapat 75 envelope..
Envelope die nipis sikit dari yang aku dapat..
Tapi memang ok sangat je nak guna..

Lepas tu ternampak scrub badan tu..
Harus beli jugak..
Seringgit lebih je tu..
Sebelum ni aku ada tengok dekat Watson sampai rm8 lebih tak silap..
Mahal rasanya tak jadi beli..

End up petang tu dengan minum-minum petang..


Ice cream cake, ABC biasa dan ABC special..
Share makan 3 orang..
Kek dengan ABC die memang sedap..
Ni kitaorang makan dekat Hailam Kopitiam..
Total rm25 lebih tak silap..

Sebelum balik tu singgah tukar duit syiling..
Sampai rumah aku pun masukkan kad dalam envelope beli tadi..
Nanti senang mak nak agih-agihkan..
Sekali bila kira-kira balik..
Tambah dengan yang dah bagi mak dengan en.bf, kad kitaorang dapat lebih dalam 1++..
Walaupun sebelum-sebelum tu ada kata nak reprint..
Tapi fikir balik memang malas la..

Sambil tunggu en.bf datang..
Sempat la layan Gegar Vaganza..

Walaupun Selangor cuti hari Jumaat..
Tapi die keje pegi site..
Nak balik Jumaat malam pun die tak nak..
Isnin sepatutnya Selangor cuti lagi..
Tapi awal-awal pagi Isnin die dah gerak pegi Pasir Gudang..
Tak tau la lagi bila balik..
Sebab lepas tu nak ke Lumut pulak..
 
Sepanjang nak balik KL tu asyik hujan, berenti balik lepas tu hujan..
Sampai rumah sambung balik menonton Gegar Vaganza sambil lipat baju..
Sambil menonton room mate SMS bagi tau die sambung cuti sampai hari Isnin..
Malam tu tido aku pasang kipas satu je..
Sejuk tido sebab hujan je kan..

Akhir kata..
Tahniah Nana jadi juara Gegar Vaganza..:)

Friday, 11 December 2015

Teaser - Kad Kahwin..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Jumaat datang lagi..
Aku rasa aku ni rajin sikit nak menaip kalau weekend la..
Ye la weekend rilek-rilek sikit kan..
Kalau weekdays tu ikut mood la..
Ada je masa..
Tapi malas nak menaip..
Baik melepak bari menonton Tuan Anas Mikael..
Kalau pagi pun on laptop lepas tu duk survey apa la..
Duk layan lagu sambil bersiap la..
Nak menaip ni kene ada sikit effort kan..hehe..

Ok sebelum intro makin meleret..
Mari la kita kembali ke tujuan asal..
Sebenarnya saje nak share sikit pasal kad..

Kitaorang tau kad dah available masa hari Selasa tak silap..
Budak tu call en.bf..
Tapi en.bf duk la sibuk dekat site..
So plan nak amik Sabtu..
Amik kad lepas tu terus balik kampung..

Masa dapat tau kad dah siap berdebor je dengan hasil die..
Kad kitaorang ni custom made..
So memang ikut citarasa kitaorang la..
Aku pernah cerita yang last draft hari tu kitaorang duduk sama-sama dengan budak ni lepas keje..
Lepas tu melepak dekat Nasi Lemak Cinta Sayang tu kan..
So berdebor je la dengan hasil die..
Masa draft nampak ok je..
Dah print tak tau la apa rupenya kan..

Konon budak tu nak wasap en.bf hari Selasa gambar kad..
Tapi tak dapat pun..
Rabu hari tu aku pun wasap la budak tu tanya pasal kad..
Berdebar-debar kan..
Budak tu kata kad meletup je..haha..
 So aku suruh la die send gambar..



Ni la gambar yang aku dapat..
Kad sangat simple..
Content pun sangat simple..
Memang letak yang penting-penting je..

Masa 1st draft ada la budak ni letak ayat-ayat cinta segala..
Aku suruh remove je..

Baru dapat gambar kad je..
Kad lom sampai dekat tangan lagi..
Gambar content pun ada..
Setakat gambar ni Alhamdulillah kitaorang puas hati la dengan kad kitaorang..
Harapnya real kad lagi cantik la..:)

Send gambar dekat grop wasap family dan kawan-kawan..
Alhamdulillah semua bagi komen positif..

Aku buat teaser segala sebab malas nak review pasal kad dulu sebab kitaorang buat 2 jenis kad..
Satu jenis lagi tu Insyaallah siap hujung bulan ni..
Dah dapat 2 2 dekat tangan nanti la baru aku review pasal kad ye..
Senang sekali harung je.. 

Selamat Berhujung Minggu..:)

Tuesday, 8 December 2015

WW - Nuffnang..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Dah lama tak post pasal NN..
So NN so far..:)

Sunday, 6 December 2015

Weekend - Random..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Semalam yang panjang..
Balik pun dah tengah malam dekat pagi..
Balik tu sibuk online, sibuk ber wasap dengan adik-adik, dan sibuk bersembang dengan room mate..
Sekali room mate sedar-sedar dah pukul 3 pagi..
Aku rilek je..
Sebab hari ni tak kemana pun..
So tak rushing..
Jadi teruskan online usha box untuk door gift yang murah..
Sape-sape tau box untuk door gift yang murah meh share dengan aku..

Disebabkan hari ni memang tak de plan pegi mana-mana..
Kecuali ada appoinment facial je..
So memang bangun lambat la..
Appointment pukul 2 petang..
Melepak atas katil je la..
Dah pukul 1 baru bangun pegi masukkan baju dalam mesin basuh..

Dekat nak pukul 2 baru turun..
Beria bawak beg letak botol air dengan wallet..
Ada rasa benda tinggal..
Tapi pegi je..
Sempat grab dark coklat dengan tiramisu buat alas perut..

Facial dalam 2 jam lebih..
Bulan lepas aku ter skip..
Orang tu ada wasap ingatkan aku..
Sibuk apa entah bole tak terpegi..

Nak balik tu sempat timbang berat..
Last timbang masa last facial lepas..
Nak beli timbang tak beli lagi..
Ok berat sekarang 52kg..
Wah best nye..hehe..
Rasanya bole turun lagi..
Ramai jugak dekat ofis kata aku makin kurus..
Ok lagi best..hahahaha..

Tak susah pun nak turun aku rasa setakat ni..
Kene disiplin je..
Memang banyak minum air, kurang kan makan benda manis dan manis..
Puasa Isnin Khamis, makan malam awal, jangan makan sebelum tido, banyakkan makan buah dengan sayur, kurang kan makan benda yang di proses..
Kurang kan ye..
Bukan tak makan lansung..
Hari tu makan je Cottage Fries, M&M, ice cream, coklat segala..
Cuma kurang kan..
Tak kerap makan..

Balik tu hujan..
Ok patut masa nak pegi tak sedap hati..
Payung tertinggal rupenya..huhu..


Sempat beli roti..
Aku suka beli roti dekat Hero BSP..
Roti baru buat hari ni..
rm5.05 sebungkus..
Sementara tunggu hujan berenti makan la roti dulu..
Perut dah lapor tak makan lagi..

Sedap giler roti kentang ni..
Tekstur dan rasa sedap..
Tetiba teringat roti kukus dekat Kemaman..
Ohoiii makin rindu Kemaman..
Ada 9 buku sebungkus..
Sementara tunggu hujan berenti laju je 3 bungkus aku makan sebab sedap..huhu..
Stop makan sebab nanti nak makan berat..
Tinggal hujan renyai aku jalan je..
Sebelum naik sempat beli makanan dulu..
Beli goreng pisang, keropok lekor dengan popia..


Ini pulak makanan berat..
Ikan goreng dengan kicap dengan ulam..
Cuba banyakkan makan ikan berbanding ayam..
Ulam tu sebab aku memang peminat ulam..hehe..

Sambil makan sambil laudry lagi..
Basuh cadar segala..

Tu je la aktiviti aku hari ni macam biasa..
Ok la nak makan pisang, popia dengan keropok lekor tadi..
Roti kentang tadi pun buat aku terkenang-kenang..
Sambil tu layan Separuh Akhir Muzik-Muzik dengan Gegar Vaganza..
Esok Isnin jom puasa..:)

Weekend - Masak Lemak Ikan Kembung, Beryl's dan Alamanda Putrajaya..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Apa aktiviti korang minggu ni?..
Aku punya aktiviti macam biasa je la..
Sehari keluar..
Sehari lagi 'me time' melepak dekat rumah je..

Cerita dari Jumaat malam..
Jumaat malam tu sambil baring-baring aku terlelap..
Masa ni dah siap mandi dengan makan..
Kalau duduk atas katil, baring-baring memang layu je mata kan..
Tu yang terlelap tu..
Tapi tidur-tidur ayam sebab kadang-kadang terjaga fon bunyi..
Then reply mesej..
Terjaga tidur balik..
Punya la mengantuk..

Dah sebelas lebih dekat pukul 12 aku bangun..
Macam biasa la online sambil menonton tv..
Dekat pukul 3 ke 4 pagi baru aku tido balik..

Sabtu memang dah plan nak keluar dengan en.bf..
Biasa la ada je alasan nak keluar kan..haha..

 Dah tido lambat..
Bangun pun lambat la..
Pukul 11 macam tu memang aku bangun..
Bangun, cuci muka lepas tu turun beli barang mentah dekat kedai runcit dekat bawah nak masak..


3 menu aku masak semalam..
Kacang buncis goreng, sotong goreng tepung dengan masak lemak ikan kembung campur tomato..:)

Dah sebut-sebut nak masak masak lemak ikan..
Tapi aku tak berapa yakin..
Tak pernah masak lemak sendiri lagi..huhu..

Masa dekat kedai runcit tu..
Mula-mula amik sotong..
Tapi tak nak buat sambal sotong..
Sebelum ni dah pernah masak sambal udang..
Jadi plan nak buat sotong goreng tepung..

Dah amik sotong..
Lama aku berdiri dekat depan tempat ikan segala tu..
Nampak ayam, rasa nak buat kari ayam..
Tapi sebab dah amik sotong..
Tak berapa ok kalau makan makanan darat dengan laut sekali kan..
Cuba untuk elakkan..
Walaupun kadang-kadang aku pun terkucil jugak..huhu..

Finally amik ikan..
Cuba je la buat masak lemak ikan..
Take it as a challenge..
Tak cuba tak tau kan..

Mula-mula aku masak yang senang dulu..
Goreng kacang buncis dulu..
Lepas tu goreng sotong..
  Last sekali baru masak ikan..


Ni la main dish nya..
First time cuba masak sendiri..
Kalau dekat rumah ada je tolong mak masak..
Lagi pun mak ada tolong kan..

Mula-mula wasap adik aku, zack macam mana nak masak..
Tapi die busy la pulak..
Ada program..
Lepas tu aku google je la..
Sekali tengok kene ada serai dengan asam keping..
 Aku ingat kene ada serai kalau masak lemak ayam je..
Asam keping tu memang aku tak teringat..

Lepas tu wasap zack..
Memang kene ada serai dengan asam keping..
Asam keping mungkin bole di maafkan sebab aku letak tomato.. 
Tak bole jadi ni..
Tak complete nanti..
Turun balik beli serai dengan asam keping..

Dah jerang santan segala tak pasti bila nak masuk kan ikan..
Call zack..
Sekali die tak angkat..
Redha je la aku masukkan..
Dari awal masak tu sampai siap memang banyak kali aku rasa..
Alhamdulillah hasil terbaik..:)

Dari turun beli barang pukul 11..
Masak 2 lauk..
Lepas tu turun lagi sebab tak beli serai dengan asam keping..
Pukul 1 lebih semua lauk siap masak..
Tak lama pun nak masak kan..

So semalam kitaorang pegi Seri Kembangan..
Nak usya coklat dekat kilang Beryl's..
Sebelum ni ada pegi..
Tapi masa kitaorang sampai tu dah tutup..
Kitaorang sampai pukul 530 masa tu..
Tu semua sebab sesat la tu..hehe..
Kali ni dah tau tempat..
So semalam datang lagi..
Nanti kalau rajin aku share..


Hasil rembatan semalam..
En.bf dekat situ awal-awal lagi memang dah terliur tengok banyak coklat..
Awal-awal dah bagi tau nanti nak beli sikit..
Lepas dah settle baru la kitaorang membeli..

Tiramisu tu sedap jugak la..
Pahit dekat luar, manis dekat tengah lepas tu ada almond dekat tengah..
Dark choc tu pun sedap aku suka..
Strawberry tu pilihan en.bf..
Total berapa belas ringgit entah..
En.bf yang bayar so aku tak tau..

Kejap je kitaorang dekat sini..
Lepas tu ke Alamanda Putrajaya pulak..
Sebab dah dekat area tu..
Malas pulak nak masuk KL balik..

Dekat sini awal-awal aku nak usha cadar..
Sebab aku suka tengok cadar dekat Parkson KLCC dengan Nu Sentral..
So masuk la Parkson die..
Memang sekarang tengah ada offer..
Cuma tak de cadar yang aku suka..
Dekat Parkson Alamanda Putrajaya ni ada brand Akemi, Jean Perry, Novelle, Madison tak silap..

Lepas tu mencari seliper untuk en.bf..
Ni tak berjaya..
Dari Parkson, Al-Ikhsan, Puma, Adidas, Nike, Bata..
Tak berjaya..
So sad..huhu..
Moh la kita balik..

Balik tu singgah minum dekat Auliah..
Minggu lepas teringin nak makan kebab..


Here it is..
Kebab ayam..
Tapi kali ni kurang mantap macam sebelum ni..
Rasa pun masin sikit..
Amik ni share 2 orang..
Siang tu dah makan beria..
Malam makan simple je..
Tapi lepak dekat Auliah ni yang tak best nya..
Shisha bukan main banyak..
Lepas tu ada group arab belakang kitaorang ni duduk entah macam hape..
Bukan main sempit lagi aku..
Lepas tu kejap terlanggar..
Bila aku pandang buat tak tau je..
Dengan bising nya..
Biadap kata en.bf..huhu..

Tu la kisah semalam..
Walaupun selalu malas nak taip..
Tapi selalu end up dengan ayat berjela..hahaha..

Friday, 4 December 2015

Wedding Preparation - Gambar nikah, Site Visit & Akad Nikah..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Finally it is Friday..
Weekend datang lagi..
Kejap betul rasa sekarang ni..

Meh la sudahkan cerita minggu lepas..
Dah nak weekend balik kan..hehe..

Jumaat malam minggu lepas kitaorang balik kampung..
Sebelum balik pegi amik P.cik aku dekat Wangsa Maju..
Die nak tumpang balik..
Sampai rumah pukul 1 lebih..
Sampai tu mandi lepas tu tido..

Sabtu petang kitaorang amik gambar untuk borang nikah..
4 keping gambar aku, 4 keping gambar en.bf rm30..
Mahal gak..
Aku rasa ada lagi mura..
Sebab en.bf kata masa die ada buat gambar untuk VISA die dulu rm18 ke untuk 8 keping..

Mula-mula kitaorang ada nak pegi kedai lain..
Tapi dah tutup pulak..
So mana kedai yang ada kita pegi je la..
Dah petang masa tu..
Kalau nak tunggu-tunggu nanti lagi lambat..

Sabtu malam tu lepak-lepak je dekat rumah..
Malam tu family P.Long tido dekat rumah..
Lepak-lepak sambil tengok bola JDT kalah dengan Felda..:)

Ahad pulak pagi tu lepak-lepak je..
P.Long dengan wan pegi kebun..
Tengah hari sikit sepupu aku hantar nasi lemak..
Sepupu aku teringin nak makan nasi lemak sepupu aku..
Rasanya haruslah sedap macam biasa..
Nasi, sambal, ikan masin punya kombinasi memang mantap..hehe..
Dari malam tu nak tapi dah habis..

Petang lepas Zohor kitaorang ada discussion dengan orang katering..
Die nak datang tengok tempat..
Dewan lama dulu die dah tengok..
Sebab dah tukar tempat so die nak tengok tempat baru ni..
So ada family aku, P.Long dengan family en.bf..
Senang bincang sekali sama-sama..
Tak payah nak bincang banyak kali..

3 kali cuba nak siapkan entri ni..
Hari tu masa cerita kad..
Lepas tu pagi tadi sebelum g keje..
Tak sempat jugak siap..
Haaaa sambung malam ni..

Cerita pasal perincangan tu ok jugak la..
Lawak jugak la..
Sebab bila dah 3 keluarga berbincang..
Kadang-kadang masing-masing ada idea masing-masing..
Lepas tu masing-masing nak tegakkan idea masing-masing..

Balik tu sambung lagi bincang dekat rumah la pulak..
Semangat kan masing-masing..
Alhamdulillah dua-dua belah pihak agak puas hati dengan katering yang kitaorang pilih..
Sebab aku amik katering dari KL..
Jauh, lepas tu masing-masing tak biasa la..
Lagi pun dah jumpa depan-depan so family pun dah kenal orang die, dah dengar apa yang die offer..
Sebelum ni aku dengan en.bf je yang deal dengan orang tu..
Lepas tu kitaorang inform family based on paper..
Ni jumpa, family masing-masing dah tengok orang nya dan dengar sendiri lagi puas hati sikit la..
Orang katering ni nanti yang akan in charge makanan..
Lepas tu coordinate kan sekali pelamin, photographer, dengan pa syatem..
So kebanyakkan untuk dekat dewan hari bersanding tu memang dekat die la..

Petang balik tu aku wasap sepupu aku tanya die ada dekat rumah ke tak..
Kalau die ada bole settlekan pasal nikah..
Sebab dekat nikah ni banyak dekat die je pulak..
Die ada..
Ajak mak sekali pegi..

Aku pegi naik basikal..
Mak naik motor..
Fuh mengah naik basikal..
Padahal dekat je pun..
Balik tu dah gelap..
Nasib baik la mak bawak motor..
Boleh suluh dari belakang..


Selonggok bunga..
Die baru balik dari kenduri orang..
Tu pun bukan main banyak lagi dalam kotak dengan dekat dewan tak amik lagi..

Macam biasa persiapan aku slow and steady je..
Harap semua berjalan lancar la..
Bulan ni nak beli barang sikit..
Saje tunggu bulan 12 mana tau ada sale yang best..

Wednesday, 2 December 2015

WW - Wordless Wednesday..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Sape dah baca buku ni?..
Tahap ganas buat aku teringat-ingat sampai hari ni..hehe..
Aku kan tak suka benda yang menyaksa jiwa aku..
 
Tak silap ada sambungan..

Tuesday, 1 December 2015

Drama Melayu..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Asyik cerita pasal persiapan kahwin je..
Meh cerita pasal benda lain pulak..
Kalau tak bosan pulak korang dengan cerita pasal persiapan kahwin aku yang ala-ala tu je..hihi..

Sebenarnya nak share pasal drama melayu je..
Aku suka gak layan drama melayu ni..
Selalunya suka layan dekat laptop la..
Sebab bole tengok dengan sangat santai..
Bole tengok lepas tu berenti kejap sesuka hati nak pegi tandas, main Candy Crush ke apa..
Bole tengok tanpa iklan..
Lagi satu bole tengok atas katil sambil baring-baring..hehe..

Biasanya pagi-pagi dah siap nak pegi keje ke aku suka jugak la layan drama..
Tak pun waktu malam atau weekend..
Aku suka tengok drama komedi rasanya..
Aku tak suka tengok cerita berat yang sedih-sedih..
Mendera emosi aku..
Nanti pagi-pagi lagi emosi dah terganggu..hehe..

Ni antara drama melayu bersiri yang aku layan..

Alaa Bib


Best jugak cerita ni..
Sebab fun je..
Risteena berlakon pun ok je..
Ammar yang jadi Luqman dalam cerita ni pun ok..
Syafiq Kyle ni aku tak suka sangat die berlakon masa ada cerita die jadi hero, Atikah Suhaimi jadi heroin pasal setinggan..
Tapi dalam ni ok jugak la..
Yang macam Iqram, Shiela Mambo tu memang terbaik la..


Plan Cinta Tak Jadi..


Mula-mula promo cerita ni aku rasa macam tak best je..
Konon Fathia 1st time bawak watak komedi..
Masa cerita ni keluar dekat rumah pun aku tak tengok sangat..
Tapi ada masa tu aku start tengok..
Eh eh layan jugak cerita ni..
Lepas tu sambung tengok dekat online..

Dah la masa ni tengah tayang cerita cerita Hello Mr.Perfect dekat TV3..
Tengok dekat tv3 Fattah Amin berlakon tak best pun..
Tapi dalam cerita ni macam ok je pulak die berlakon dengan Fathia..



Sekarang ni aku tengah layan cerita Tuan Anas Mikael..


Balik 2 minggu lepas tengok marathon cerita ni macam best je..
Lagi pun pelakon-pelakon die pun ok..
Dah lama tak tengok Abang Long Aaron Aziz berlakon..hehe..
Zara Zya berlakon pun makin ok..
Tak silap dari tengok cerita Isteri Ku Bukan Tukang Masak tu suka lakonan die..


Sebelum-sebelum tu aku tengok cerita MAID la..
Cerita Dhia Sophia yang Amira Rosly berlakon tu pun aku rasa ok jugak..
Tapi tak pernah tengok lagi..
Kadang-kadang je tertengok dekat TV..

Kadang-kadang aku suka jugak layan drama sekali habis..
Antara cerita yang best..

Pengancam Perkahwinan dan Perangkap Perkahwinan..


Dua cerita ni best jugak la..
Aku kalau Nadiya Nissa berlakon best jugak la..

Biasanya kalau pelakon yang ok berlakon..
Selalu nya cerita die agak best la..
Ada jugak la pelakon baru yang baru berlakon lepas tu jadi heroin berlakon best..
Tapi jarang-jarang la..
Aku rasa dieorang memang perlukan pengalaman untuk jd pelakon yang ok..

Ok la kalau korang nak layan sekali bole la tengok dekat link yang aku bagi tu..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...