Sunday, 6 September 2015

Weekend - Alamanda, IOI Mall City & Bagan Lalang..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera.


Sambung kisah weekend ni pulak..
Kalau tak tulis entah bila pulak rajin lagi nanti..

Jumaat.. 

Weekend ni start dari Jumaat lepas balik keje..
Kisahnya nak jumpa kawan kitaorang yang nak kawen bulan ni..
Disebabkan masing-masing tak dapat datang..
So marilah kita jumpa sebelum majlis dan bole bagi hadiah sekali..

Di sebabkan kan minggu depan die dah start cuti balik kampung..
Maka memang kene jumpa minggu ni la..
Lagi pun hadiah kitaorang ialah belanja die pegi Hammam Spa..
Memang preparation baik sangat untuk bakal pengantin kan..hehe..

So Jumaat lepas keje aku terus jumpa Sen dekat Bangsar..
Lepas tu terus gerak pegi Alamanda..
Ni 2nd time aku sampai sini..
Nasib baik Sen ada sebab aku memang tak familiar..hoho..

Kitaorang sampai awal sebab dieorang balik keje lambat dan ada nak amik sorang lagi dekat rumah..
Sampai awal aku dengan Sen pegi beli kad segala dulu..
Lepas tu pegi makan dekat Food Court..
Masing-masing adalah lapar..huhu..

Lepas kitaorang habis makan dieorang pun datang..
Melepak dekat food court sampai pukul 9 lebih..
Memang tak de jalan-jalan dalam tu..

Kitaorang punya tak reti..
Bole pulak pegi dekat kereta..
Lepas tu tak de Auto Pay dekat parking..
Kene park balik, kene masuk balik bayar parking..

Balik tu kitaorang ke Bangi dulu hantar Yan..
Lepas tu shot pegi Kota Damansara..
Sen nak jumpa colleague die masa dekat Bintulu dulu..
Walaupun masa tu dah agak lemau..
Nasib baik la lepak tak lama sangat..

 
Lama tak lama..
Sempat aku aku habiskan McFlurry Oreo..
Sen sempat la minum Mocha..

Sampai rumah dah pagi buta..
Kepala dengan badan memang dah penat..
Mandi, baring terus tak sedarkan diri..haha..

 Sabtu..

Sedar pun bila Sen bangun nak pegi keluar..
Die ada janji dengan bos die nak pegi Ikea..
Aku memang sambung tido bila die dah balik..

Lepas Zohor keluar dengan en.bf pulak..
 Mula-mula ajak die pegi Melaka..
Nak pegi PD ke..
Tapi sebab jauh..
Aku pun malas..
So jom pegi makan dekat Bagan Lalang je la..
 
Disebabkan makan dekat Bagan Lalang adalah waktu malam..
So meh la jalan-jalan dulu..
Kita pegi la jalan dekat mall yang dekat-dekat..
Aku pun ada rasa nak carik seluar..

Hari Jumaat dah pegi Alamanda..
Lepas tu sebelum ni ada baca yang IOI macam best..
Dan aku ada perasan jalan nak pegi IOI Mall..
Jom la pegi sana..

Mula-mula sampai ajak en.bf pegi Index Living..
Saje nak jalan-jalan cuci mata..
Sebab nya mungkin kene beli set bilik tidur..
So bole la usha-usha apa yang ada..
Kalau tak beli 1 set pun, mungkin kene beli tambahan sebab sekarang ada katil je..
So bole tengok apa yang ada kalau bole matching..



Dekat depan-depan..
Macam best..
Idea untuk rumah nanti..
Saje amik gambar je..

Lepas tu tengok set-set yang display..
Ok la bole dapat idea..
Tapi kualiti perabot die aku tak pasti la..
Harga set dari 2+++ keatas tak silap aku..

Lepas tu jalan-jalan la tengok apa yang ada..
Tengok loose item, cadar, dan langsir dll..





 Tengok langsir nak tengok cilok idea..

Lepas dah keluar dari sini..
Aku nak cari seluar dan baju..
Tapi tak berjaya pun..
Pilihan tak banyak untuk pakaian aku rasa..

Pegi Parkson, Cotton On, dengan apa entah lagi..
Tapi dekat Cotton On aku tak suka fitting room die.
So aku malas nak pilih dan try..

Sebab jenis yang kene pegi sendiri..
En.bf tak bole masuk kene tunggu dekat depan orang yang jaga tu..
Setiap kali try, kene keluar nak tunjuk dekat die..
Lepas tu ramai giler orang dekat depan tu tunggu pasangan masing-masing try baju..
Lepas try sekali memang aku blah je..
Aku tak suka fitting room macam ni..

Kalau dekat Parkson..
Memang keluar bilik tu boleh terus tunjuk..
Die tunggu depan pintu pun tak de hal..
Haaa macam ni selesa..

Dekat IOI Mall ni restoran banyak pilihan aku rasa..
Tapi untuk pilihan barang aku rasa untuk aku, aku tak prefer untuk beli barang dekat sini..

Lagi satu aku rasa sudut untuk kereta turun nak ke parking bawah adalah fail..
Memang sempit giler..
Patut ruang tu besar la sikit untuk orang amik side..
Masa turun en.bf dah merungut..
Masa nak keluar tu aku tengok kebanyakkan kereta memang kene pelahan untuk corner nak turun..
Rapat sangat dekat dinding..
Lebih lagi untuk kereta yang lebar..

Lepas tu kitaorang ke Bagan Lalang..
Macam biasa makan ikan bakar, sotong goreng tepung dengan kailan..
Ramai orang semalam..
Kitaorang pulak sampai dalam pukul 9..
Memang peak hour..
Masa sampai tak de tempat..

Tapi tak de hal..
Pegi je pilih ikan segala dekat depan tu..
Nanti bagi tau tak de meja..
So dieorang yang akan arrangekan meja..
Cuma kalau ada family tu kesian sikit la yang lain kene berdiri tunggu.
Macam aku memang tak de hal la..

Balik tu pun memang tido dengan lena la lepas kene ikan bakar..hehe..

Hari ni memang tak kemana la..
Bermalasan dekat rumah je la..
Buat rawatan rambut, pakai mask, laundry..



Lunch pun ni je..
2 biji kiwi..
Petang sikit la baru turun beli makanan..

 
Semalam cari seluar..
Sebab satu seluar aku selalu pakai dah start berbulu..
So kene carik ganti..

Aku dah lama tak timbang..
Semalam carik seluar..
Aku kene pakai seluar slim fit saiz 26 da sekarang..
Pakai yang 28 memang dah longgar..
Patut la pakai seluar saiz 27 sekarang macam dah loose sikit..

 Rasanya berat badan semakin menurun..
Lagi bila balik kampung keje berat sekarang..
Makan pulak memang macam aku selalu praktis..
Banyak minum air, kurangkan benda masin, manis dan masam.. 

So selamat berhujung minggu..:)

Last weekend - Mengemas..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Rasanya aku tak cerita la pasal last weekend..
Kalau dah cerita tu kira halal la ye..huhu..
Meh la kita abadikan dekat sini untuk di jadikan kenangan..

Last weekend memang penat giler..
Rasanya kalau setiap kali kampung kot memang penuh dengan aktiviti..
Sebab nya setiap kali balik tu cuba untuk buat sebanyak keje yang bole..
Kitaorang tak balik kampung tiap minggu..
Lagi pun elok la start awal-awal..
Tak de la hujung-hujung nanti sibuk nak berkemas..

Lagi pulak adik aku yang in charge bab mengecat ni cuti sampai weekend ni je..
So minggu lepas ada cuti 3 hari..
Marilah kita buat apa yang bole..

Kitaorang gerak balik Jumaat balik..
Sebelum balik tu makan dulu dekat sini..
Sebab nya jalan jem..
Nak tunggu sampai Seremban entah pukul berapa..
Baik makan dulu kenyang-kenyang..
Sambil tu tunggu kereta reda..
Sampai tu lepak-lepak kejap dengan adik-adik aku lepas tu tido..

Sabtu..

Bangun pagi tu terus bangun..
Tak de nye nak bergolek-golek ke apa..

Adik dengan adik aku kikis cat lama dekat tepi rumah..
Lepas tu aku cat tepi rumah..
Adik aku cat tingkap..

Settle tu aku kemas-kemas apa yang patut..


Sempat la basuh kerusi ni..
Rasa macam nak cat/syelek balik bawak masuk dalam..
Lepas tu letak kusyen nipis alas untuk duduk..
Tapi plan tertangguh sebab benda-benda lain..huhu..

Petang sikit en.bf datang lepas pegi service kereta..
Then die tolong kemas kan belakang dan bawak keluar barang dari dalam bilik..
Sebab nya barang-barang nya adalah berat-berat..
Yang ada dekat rumah masa tu aku, Wafi dengan wan je..

Sampai malam la kemas bilik..
Nak angkat apa yang patut sementara en.bf ada..
Nak angkat keluar semua meja-meja belajar..
Lepas tu aku kemaskan buku-buku..
Rumah aku ni banyak sangat barang nye..
Tak pernah major kemas macam ni..huhu..

Ahad..

Hari ni bermula dengan agak slow..
Adik aku awal-awal dah bangun, dah start cat tepi..
Sebab nya die nak pegi Melaka, pegi jalan dengan kawan-kawan..

Aku pun slow and steady je sebab P.Long, M.Long dengan sepupu aku datang..
So berbual dengan dieorang la sementara ada dekat rumah..

Masa sepupu aku datang tu sempat jugak la kitaorang pegi Giant dengan Econsave carik kotak untuk packing barang..
Ye kami memerlukan kotak yang banyak..huhu..
Balik tu nak buat kotak, tape pulak tak de..
So kene pegi beli dulu..

Petang P.Long aku dah balik tu aku kemas-kemas dekat belakang sampai Maghrib..
Masa tu pun baru buat separuh..

Malam dah ada tape aku dengan adik aku, Zack kemas barang dalam bilik aku..
Banyak buku..
So operasi memasukkan buku dan barang dalam kotak..
Bilik tu memang barang nya kene keluarkan pun..
Sebab nya bilik tu jadi bilik pengantin nanti..
Jadi pasang kotak dekat hall..
Bawak keluar barang, masukkan dalam kotak sementara letak dekat tempat sepatutnya..

Isnin..

Pagi-pagi lagi dah bangun sambung kemas barang..
Bawak keluar semua sebab nak cat bilik..
Tinggalkan katil, satu almari baju dan rak baju je..
Sebab tak tau nak letak dekat mana lagi..

Lepas tu operasi mengecat bilik..
 Tengah elok mengecat bole pulak cat putih habis..huhu..

Dah la bole pulak hari ni aku period..
Memang sakit pinggang, belakang dan badan..
Sempat gak pegi baring kejap dekat bilik adik aku..
Tapi bila fikir nak cepat siap gagahkan diri je la..hahaha..

Lepas settle mengecat, aku pun siap-siap nak balik KL..
Memang ajak balik awal sebab nak berehat..
Lagi pun takut jem..
 Selagi ada dekat rumah tu memang buat keje tak berhenti la..

Memang penat..
Lagi penat mengemas tu..
Mengecat tu tak de la penat sangat..
Nak angkat barang segala memang guna banyak tenaga..
Berpeluh tu tak payah cakap la..
Berapa banyak kalori terbakar tu memang tak tau la berapa..
Tapi bagus jugak la..
Kurus semulajadi nak kawen sebab persiapan nak kawen..haha..

Ok share sikit gambar masa operasi..


Barang bersepah dekat hall..
Mostly barang dari bilik aku..


Keluarkan barang dari bilik belajar..
Dekat rumah aku buku-buku memang banyak giler..

Tapi dah operasi sikit ni harap ok la..
Hari tu adik aku bagi tau dieorang hantar kertas pegi kitar semula je 310 kg..
Giler betul..huhu..
Walaupun aku expect lagi banyak nak kene keluarkan..
Tak pe tunggu aku balik nanti macam mana..

So ni la setakat ni persiapan mengemas dekat rumah.. 
Long way to go lagi ni..

Wednesday, 2 September 2015

Seminar ABB - Intercontinental..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni aku ada seminar ABB dekat Intercontinental Hotel, Jalan Ampang..
2nd time pegi dengan vendor yang sama, tempat yang sama..

Pagi tadi konon nak naik STAR dari rumah..
Sekali amik..
2 kali terlepas train sebab padat giler..
Train ke tiga aku berjaya naik..
Nasib baik la sempat sampai sebelum majlis mula..
Yang penting sekali sempat breakfast..hehe..
Yang bestnya pegi benda ni sebab makan banyak kali dan sedap..hehe..

Antara yang best ialah mingle dengan orang dari company lain..
Dan sempat la berkongsi cerita dan rasa betapa teruknya industri sekarang..huhu..

So meh la layan gambar-gambar dekat lobi sementara tunggu colleague aku pegi tandas..



 Tempat lunch..
Kalau pegi seminar ni part makan selalu memang terbaik..:)
Breakfast, brunch dengan lunch memang dapat tick VERY GOOD dekat kertas feedback aku..hahaha..



Lobi..
 Dari dulu lagi..
Aku memang berkenan dengan lampu ni..


Wish bole ada dekat hall rumah..huhuhu..
Entah berapa la harga..


Gift yang dapat..
Pedometer untuk kira step, brapa kalori terbakar..
Tapi paling best dapat pendrive yang bole cucuk dekat henfon..

Henfon sekarang storage tak besar..
So memang wish nak ada satu..
Sekali dapat free..
Memang terbaik..

Minggu ni aku memang lemau..
Bulan ni pun banyak cuti..
Nanti aku update cerita last weekend yang melunyaikan diri..huhu..

Tuesday, 1 September 2015

WW - Wan's Activity..

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...