Tuesday, 30 June 2015

Ramadhan 2015 - Mee Goreng..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni semangat sikit nak masak..hehe..
Plan dari semalam sebenarnya..

Semalam buka pegi beli nasi kukus dekat food court..
Tak larat dah nak makan makanan dekat bazar..
Beli la dekat tempat biasa beli..
Dah tau rasa..
Lepas buka tu plan nak masak hari ni..

Sebelum balik tadi confirmkan dengan room mate..
Kalau tak sempat masak, masak lepas buka..
Buka simple-simple dulu..
 
Balik lambat sikit tadi sebab ada hal dekat bank..
Mula-mula macam nak give up dah..hehe..
Tapi fikir bole masak lepas buka..
Proceed la plan..

Balik tu singgah kedai runcit beli mee kuning, hot dog, sos cili dan sawi..
Total rm 8.90..
Sampai rumah terus goreng popia..
Lepas tu siap-siap kan bahan tuk buat mee..
Tetiba teringat ada buah tembikai susus beli semalam..
So buka dengan popia dan buah tembikai susu dulu..

Kebetulan semua tak sempat masak nak buka tadi..
Bagi dieorang masak dulu..
Aku pun memang malas nak masak awal-awal sebab tak bole rasa..
Tak berapa pro lagi ye..hehe..



Semua dah settle baru la kitaorang masak..
Ini lah hasil nya..
So hari ni semua makanan hasil air tangan sendiri..:)

Monday, 29 June 2015

Ahad - Nilai, Senawang & Pajam..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Macam mana Isnin korang?
Hari ni aku dekat ofis lemau je..
Sebab semalam sibuk ke sana sini..
Lagi hari ni hari Isnin..
Hari ni dekat ofis baca pasal Jack up rig je..
Menarik gak..
Dah lama tak share benda berilmiah dekat sini kan..

Ok malas nak intro panjang-panjang..
Semalam kitaorang ke tiga tempat tu..

Plan asalnya nak pegi Pajam je amik seluar..
Budak ofis aku pagi tu baru sampai dari UK..
Aku pulak memang nak amik seluar sebab kalau nak amik weekdays memang tak rajin la..

Pagi die touch down tu dah inform siap-siap nak datang..
Nak datang petang-petang sikit..
Aku pun faham die ding dong lagi baru sampai..
Dah la die naik flight tengah hari..

Masa nak gerak aku wasap die..
Nak sampai exit Pajam aku call die..
Beria call tak angkat..
So decide pegi Tesco dulu beli barang keperluan..
Beli deodarant, sabun basuh, shampoo segala..
 Boleh pulak dekat dalam Tesco tu tak de line..

Keluar tu dah pukul 5 macam tu..
Try call pun tak dapat..
Decide nak pegi rumah die terus..
Pegi rumah die macam tak de orang je..

Dah la dah pukul 5 lebih masa tu..
Janji nak buka dekat rumah P.cik aku dekat Senawang..

Dekat bazar Senawang die wasap aku..
Baru bangun..
Memang tak sedar aku call..

So decide lepas buka on the way balik baru singgah..
Tak de la lama singgah..
 Bole la dapat stok banyak ni..



Semalam amik dalam 40 helai lebih seluar jeans lelaki..
Ada cap segala..
Ada jugak boot die beli dekat sana tapi aku tak amik..

So sape-sape yang berminat bole la usha fb atau blog..


Especially untuk pakai raya ni..
Esok pun ada postage ke Terengganu..
Kalau ada sape-sape nak join bole la..

Meh cuci mata sikit..



Cap Hilfiger - rm200..




Brand New Dr Martin..
Tapi tak de box sebab tinggal dekat sana..
Makan space..

Ada jugak pakaian kanak-kanak dan hand bag perempuan..
Ada RADLEY, COACH dan TED BAKER la..
Tapi sekarang memang aku fokus dekat jeans je..
Unless kalau ada request..

Saturday, 27 June 2015

Weekend - Sehari dengan Room Mate..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Apa aktiviti korang hari ni?..

Aku hari ni memang tido dan melepak dengan room mate je..
Tadi pun bangun dah lambat..
Macam biasa saje bangun lambat sebab nak rehat-rehat..

Bangun terus mandi lepas tu ajak room mate keluar..
Nak beli barang dan pegi bazar..
Sebelum tu pegi draw duit dulu..
Satu tempat je so senang la..

Lepas draw duit pegi bazar..
Macam tak de yang menarik sangat pun..
End up aku beli kambing bakar..
Dan room mate beli burger bakar..
Satu bekas polisterin kambing bakar tu rm10..
Burger bakar tu rm7.50..

Lepas tu terus pegi Hero nak beli barang dapur..
Motif utama nak beli lesung batu..
Payah nak masak kala tak de lesung atau blender..
Lepas tu plan nak buat popia..

Lesung batu rm21.++ macam tu satu..
Beli udang, sengkuang, lada besar, bawang, udang, dengan carrot..
Beli bawang, roti kentang dengan telur gak.
Total rm46.++..

Balik tu sementara buka siapkan barang untuk buat popia..
Kambing bakar aku tak berapa sedap pon..
Daging liat..
Punya la kene kunyah beria..
Chewy giler..huhu..
Tapi aku makan la jugak sikit-sikit sampai habis..
Memang frust betul dengan makanan dekat bazar..


Lepas buka buat inti popia..


Dah siap kitaorang lipat pulak..
Tengah lipat baru teringat yang minyak dekat rumah dah nak habis..
Macam mana nak goreng ni..huhu..

So ajak room mate turun bawah beli minyak..
Dah alang-alang turun tu kitaorang pegi beli durian dekat tepi simpang..


 2 biji rm10..
Mahal gak kan..
Jadi la buat rasa..
2 2 isi die manis giler..
Jadi la buat lepas kempunan..
Dari hari tu sibuk nak makan durian..huhu..


Balik tu baru goreng popia..
Macam biasa aku buat je semua lepas tu simpan dalam peti sejuk..
Bila nak makan goreng..
Aku beli kulit yang 40 keping..
Tapi tak cukup..
Inti die berlebih..

So ni la aktiviti hari ni..
Aktiviti penuh dengan makanan..
Dah dua hari tak makan nasi..

Friday, 26 June 2015

Buka Puasa - Pasta Zanmai..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Weekend ni tak balik pun..
Rasanya raya nanti baru balik kot..
Raya ni pun plan nak amik cuti lama sikit..
So bole la lepak lama sikit dekat rumah..
Mana tau kalau rajin nanti bole start kemas rumah sebab Jo ada dekat rumah cuti sem..
Tengok la apa yang bole buat nanti..

 So hari ni buka puasa dengan en.bf..
Saje nak ajak die makan dekat Pasta Zanmai..
Slalu makan nasi je kan..
Ubah selera la hari ni..

Tengah hari tadi aku dah buat reservation siap-siap..
Sebenarnya plan nak pegi makan durian dekat area sana..
Tapi tak jadi sebab lepas buka pun dah lambat..



Sebenarnya craving fruit tea dengan ice cream tu..
Memang terbaik..:)

Fruit tea satu jug rm19..
Ice cream tu rm10..
Makanan tu aku tak ingat nama dan ingat-ingat lupa je harga..
Total rm87.++..

Lama jugak kitaorang melepak dekat sini..
Nak pegi barang keperluan pun tak sempat dah sebab dah 9 lebih..
Tapi ok jugak melepak lama dekat sini..
Sebab waitress die siap serve air kosong lagi..
Nampak air luak je die refill lagi..
Dah macam dekat hotel pulak..hihi..

Malam ni macam biasa la tido lambat..
Weekend biasa la late night, late morning..hehe..

Esok rasanya tak de plan nak pegi mana-mana.. 
En.bf pun keje esok..
Rasa nak lepak dekat rumah masak untuk buka esok..
Ahad ada aktiviti..
Tapi harap tak keluar lama la..

Have a nice weekend..

Thursday, 25 June 2015

Seminggu Ramadhan 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Sekejap je dah seminggu puasa kan..
Cepat betul masa berlalu..
Mungkin jugak sebab sibuk je..
Sibuk dengan keje dekat ofis dan hal diri sendiri..

Post ni nak cerita pasal juadah berbuka..
Sejak puasa, selain buka dekat weekend hari tu..
Ada dua kali masak dekat rumah..
Surprise jugak sebab masak kali ni..

Puncanya sebab dalam minggu ni..
Balik keje je aku dengan room mate akan beli makanan dekat bazar dekat rumah ni..
Tapi aku rasa makanan agak mengecewakan dan menyedihkan..huhu..

Biasanya aku akan beli satu makanan berat dan satu lagi makanan ringan..
Makanan ringan tu macam kueh ke apa la..

Aku pernah beli nasi ayam kukus, nasi tomato, dan nasi hujan panas..
Tapi tapi tapi..
Macam aku cakap dekat atas la..huhu..

So hari ni aku dengan room mate decide nak masak je..
 Kebetulan barang lebih beli hari Isnin haritu ada lagi..
Kitaorang risau kalau nasi lambat masak je sebab pakai slow cooker..

Balik tadi lalu jugak la beli kueh sikit..
Sampai rumah cepat-cepat masak nasi..
Lepas tu siapkan pape yang patut..


 Nasib baik la aku balik awal jugak..
Pukul 4 lebih dah keluar dari ofis naik train pukul 5..
Sebelum pukul 6 dah sampai..



Sempat la masak ni untuk buka hari ni..
Nasi sempat masak..
Cepat gak masak, pukul 6 lebih dah masak..
Goreng sardin dengan kentang..
Lepas tu goreng kobis campur telur..
Semua barang ni beli Isnin hari tu..

Lagi puas hati masak sendiri..
Cuma masalah nya nak control kuantiti makanan tu..

Hari Isnin haritu masak nasi satu cawan setengah..
Masa buka kenyang giler, nasi tak habis..
Bangun sahur tu makan nasi lagi..

Hari ni pulak masak nasi satu cawan je..
Habis masa buka..
Tapi kenyang giler..
Sampai sekarang rasa kenyang..
Nak makan karipap dengan ada bubur tadi pun macam dah tak de space je perut ni..huhu..
Tapi kene habiskan jugak..
Tak bole membazir..

So lepas ni bole kurangkan kuantiti beras..
Mungkin 3/4 cawan je untuk 2 orang..

Hurmmmm sebab sempat je masak lepas balik keje bole la makin rajin nak masak..
Boleh la usha-usha resipi yang menarik..

Tuesday, 23 June 2015

Edisi Cuci Mata..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Buat peminat jeans..
Dah upload dekat fb dan blog..
Bole la usha-usha untuk raya..










Ada 7 for All Mankind, CK Jeans, EVISU, GUESS Premium, Diesel Industry, BOSS HUGO BOSS, Ralph Lauren dan banyak lagi..
Banyak jeans lelaki yang dah upload dan ada banyak lagi yang akan di upload..
 Semua ni beli di UK..

Kalau tengok harga mungkin a bit pricey..
Tapi kalau siapa yang peminat jeans lelaki atau perempuan mungkin tau harga sebenarnya berapa..
Kebanyakkan rm500 above..
EVISU mostly rm1000 above..
Haritu jalan-jalan tengok EVISU ada sampai rm2500..

So bole la usha-usha untuk raya..
Kalau nak dapat dapatkan lebih info, nak lebih gambar ke..
Jangan segan-segan contact..
Untuk serious buyer area KL dan Selangor bole je nak COD..
Nak tengok depan-depan nak belek-belek, nak test..
Tak de hal..

Berminat bole SMS/WHATAPP/CALL - 0122746697/0172793994..
In syaa Allah akan cuba entertain sebaik yang mungkin..
Seluar sangat limited..
Sape cepat die dapat..:)
 
Ramai dah booking untuk raya..
Cepat-cepat sape yang berminat..

Puasa dan Makanan..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Ini kisah semalam dan pagi ni..
Semalam aku cuti..
Saje amik cuti sebab weekend tu balik kampong..

Tapi Ahad malam tu aku dah balik KL dengan en.bf..
Saje balik awal sebab nak rilek-rilek dekat rumah dan update seluar jeans..
Malam tu sampai KL dalam pukul 12..
Sampai rumah tengok room mate pun dah balik..
Ingatkan die balik lambat..
Terus pegi keje pagi Isnin tu lepas subuh..

Balik tu lepak-lepak la dengan die kejap..
Lepas tu ak lepak depan tv je..
Malas nak kacau die tido..
So sepanjang malam tu aku buat hal aku la..
Basuh baju sambil tu update pasal seluar..
Baju dah siap terus ampai..

Aku baru dapat weekend hari tu untuk seluar lelaki..
Baru dapat sikit..
Dekat owner die ada lagi banyak..
Dan owner die pegi UK minggu ni ada hal dan bawak lagi banyak..
So duduk depan tv, sambil online sambil buat keje..

Disebabkan ak tido lepas subuh..
Dah sah sah la bangun lambat..
Bangun tu aku lepak-lepak depan tv..
Pukul 4 aku ada appointment facial..
Saje time cuti santai-santai..

Konon masa sembang dengan room mate aku tu nak masak la..
Sebelum pegi facial tu aku dah masak nasi siap-siap pakai slow cooker..
Kenapa kene mention slow cooker?..
Sebab masaknye memang slow jadi kene masak awal..
Tapi plan macam tak jadi je..hehe..
Sebab aku bangun lambat kan..
Text room mate nasib baik ada rending die bawak dari kampong..
Lepas 2 jam lebih facial balik tu aku singgah kedai runcit beli kobis, sarding dengan kentang..
Bukak pintu rumah dah bau wangi nasi tadi dah masak..

So balik tu lincah-lincah la buat apa yang patut..
Rebus jagung, panaskan rendang, prepare untuk goreng kobis..
Sambil tu kitaorang kejekan manga..
Buat jeruk asam boi la..hehehe..

Disebabkan aku masak nasi tu lebih..
Rendang ayam pun ada lebih..
So kitaorang decide nak makan sahur..
Tambah lagi room mate aku ada beli popia..
Aku ada beli roti jala..
Memang full..huhu..

Malam dalam pukul 11 tu perut aku kenyang je rasa lagi..
Tapi kene tido gak..
Dah la hari ni 1st day keje..
Kalau lambat tido memang naya la..

Kitaorang bangun sahur pukul 4..
Tu pun room mate aku kata malas nak makan..
Nak makan simple-simple je..
Tapi aku ajak je makan nasi..
Tak nak bazir nasi dengan ayam tu..
Masing-masing makan laju-laju sebab nak tido balik..
Tido dalam keadaan perut yang kenyang..
Aku rasa macam ular sawa dah..huhu..

Memang pengajaran sangat..
Boleh apply macam ni kalau weekend je..
Kalau hari biasa kene masak sikit je..
Kalau tak memang gemok la jawap nya..

Semalam pegi facial saje timbang..
5 hari puasa ni berat turun lagi..:)


Sunday, 21 June 2015

1st Weekend Ramadhan 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Sekarang pukul 4.52 pagi..
Tengah bersahur..
Menu special sahur kali ni..
Selalu sahur kurma dengan air je..
Tapi kali ni sahur ni..


Sape yang puasa tu kalau baca jangan terliur ek..hehe..
Room mate bawak balik mangga..
Sebelum siang nanti terliur tengok seplastik mangga..
Baik la buat sikit buat rasa..

Weekend ni balik kampung..
Nak balik Kuala Pilah Sabtu hari tu jem sikit..
Nak balik KL hari ni pun jem lagi..
Padahal dah pukul 11 malam..

Berbuka dengan rumah haruslah best..
Menu tak payah cakap la..
Memang terbaik..
Lagi satu best sebab bole buka ramai-ramai..

Ok la pagi-pagi ni tak payah merapu banyak sangat..
Selamat bersahur..

Thursday, 18 June 2015

Ramadhan 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni dah 1 Ramadhan..
Dah nak masuk 2 Ramadhan pun..

Pagi ni aku sahur kurma je dua biji..
Tu pun dah siap-siap letak kotak kurma dengan botol air sebelah katil..
Bunyi jam loceng, terjaga terus bukak kotak kurma..
Tak bukak lampu pun..
Sebab kesian room mate tido..
Die tak puasa, karang ganggu tido die pulak..
Dah settle makan, minum air sikit..


Kurma beli semalam dekat MBG..
Nampak banyak jual dekat situ beli je la..

Hari ni tengok banyak gerai depan rumah..
Tapi beli kueh rm2 je..
Seringgit 3 biji..
rm 2 dapat la 6 biji..
Next time bole la usha lagi..

Ok belanja gambar pegi lunch satu department semalam..
Pegi makan capati ramai-ramai dekat Brickfields sempena nak puasa dan celebrate achievement department..


2 keping capati dengan lauk-lauk nya..
2 keping ni memang bole bagi kenyang giler..
Air pulak order manggo lassi..
Alamak tak berkenan dekat mulut dengan tekak..
Tak habis pun semalam air tu..

Balik tu sempat lagi ramai-ramai pegi perkena dessert pulak..
Ke Sangkaya beramai-ramai la kitaorang..


Kali ni beli yang 3 scoop pulak..
Yang ni 6.90..

Balik dari keje semalam pegi aktiviti kejap..
Aktiviti mengeluarkan peluh sebelum puasa..
Aku inform yang bulan puasa ni aku malas nak datang..
Mana nak larat keluar peluh macam mandi lagi dag petang..
Walaupun dieorang kata lagi bagus..
No no no..
Timbang semalam berat turun lagi..
Harap nya sebulan puasa ni berat makin turun..
 Gaji minggu depan nak beli seluar keje rasanya..
Seluar-seluar sekarang dah longgar..huhu..

Selamat Berpuasa..
Selamat menikmati hidangan yang sihat..:)

Tuesday, 16 June 2015

WW - Fruit Tea, Sang Kaya & TRC..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..



Source: 



Source:


Fruit Tea Pasta Zanmai..
Harga tak tau..


Ais Krim Sang Kaya..
RM 9.90 harga display..
Tak tau la termasuk GST ke tak..


Ni treat sebelum meeting malam tadi..
Semua makanan dari makanan, air ke ais krim adalah superb..
Terbaik giler..




Meeting malam pun adalah awesome..
Well done team mate..:)

Sunday, 14 June 2015

Air untuk Kehidupan..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Haritu sempat snap gambar botol air dekat ofis ni..
Dah lama beli..
Masa keje dengan 1 st company dulu..
Office mate ajak share beli..
Ada promo ke apa entah masa tu..



Botol air 1 liter..
At least akan minum 2 botol air ni..
Sekarang ni kadang-kadang kene refill lagi lepas habis 2 botol..



Ni pulak botol dekat rumah..


Botol ni aku amik dekat rumah..
Tak pasti la beli atau dapat free..
750 ml..

Kalau dekat rumah dengan botol ni aku akan minum 3 botol..
So total at least ialah 2250ml..

Dulu nak beli satu lagi botol tupperware ni..
Aku siap dah order dengan kawan aku..
Tapi berbulan-bulan nak dapat..
Macam-macam alasan..
Terus cancel..
Kadang-kadang deal dengan kawan-kawan ni lagi payah..

Pagi bangun tido akan minum dulu..
Balik dari ofis pun sampai pukul 8 malam akan minum lagi..

Kalau keluar lunch biasanya tak order air pun..
Dah balik ofis baru akan minum..
Kalau pegi makan ramai-ramai aku akan order air panas yang light-light je..
 Memang dah kurang sangat minum benda manis..
Tapi masih minum lagi..
Kadang-kadang rasa la sesedut dua dekat orang lain tu..

Kalau pegi mana-mana aku akan bawak botol ni..
Siap bole letak dalam handbeg lagi..
Kalau ada tempat refill, refill la..
Kalau tak, masa minum atau makan order air mineral la..

 Bila dah jadi rutin memang tak de masalah..
Lagi pun cara macam ni lagi proper..
Kalau dulu rasa dah banyak minum air..
Tapi sebenarnya tak banyak sangat pun..
Macam ni senang nak sukat..

Lagi satu..
Kalau dulu banyak minum benda manis..
Kalau tak minum air gas pun tapi order milo, tropicana orang, mango lassi la dan lain-lain la..
Walaupun tak de gas, tapi kandungan gula die tinggi..

Garam, gula, benda masam ni la yang perlu diberi perhatian..
Serbuk-serbuk perasa yang menyedapkan makanan dekat junk funk segala tu memang kene amik berat..
Garam dekat fries la..
Berhati-hati la dengan benda-benda sedap ye..

Banyak kan la makan buah dan benda-benda yang belum di proses..
Selamat mengamalkan permakann yang sihat..:)

Weekend Sebelum Ramadhan 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Minggu ni minggu terakhir sebelum Ramadhan 2015 kan..
Apa aktiviti korang?..
Dah start shopping raya ke?..

Aku weekend ni memang duduk rumah je la..
Tapi malam tadi keluar kejap..
En.bf keje semalam..
Balik dari keje tu keluar pegi makan malam kejap..
Siang tu aku makan buah pisang dengan cekodok tepung je..
Sebab plan nak makan nasi arab malam tu..


Cekodok tepung capur kentang..


Lepas Maghrib die sampai, ke Dataran Mentari la nak makan nasi arab..
Pegi Al Omdah la makan..


Selalu kitaorang duduk luar je..
Best sikit lepak dekat luar kan..


Aku order Lamb Mandy..
Dah makan baru teringat nak snap gambar..
Tomato dengan cili tu ada satu lagi..
Memang akan mintak extra..


Lamb kebab untuk en.bf..
Die bagi roti tu..
Pandai-pandai la nak balut sendiri..
En.bf memang suka makan kebab-kebab ni..
Jarang die makan nasi kalau datang sini..

Contact Hadi die tak de pulak dekat Subang Jaya..
Kalau tak nak lepak sekali..
So melepak la berdua..

Kawasan ni macam teruk balik pulak sekarang..
Sebab kitaorang duduk dekat luar..
Ada ramai lepak-lepak dekat luar..
Kadang-kadang ada kereta datang..
En.bf nak tinggalkan aku sorang-sorang nak masuk basuh tangan pun risau..
Oh Sunway Mentari..

Lagi pun kedai ni tak ramai orang..
Ramai yang order delivery..

Balik tu pun dah lambat..
Aku pun bantai la tido sepuas-puasnya..
Room mate pulak pagi-pagi lagi dah keluar..

Dah puas tido, bangun fikir nak buat keje..
Ada sikit nervous la sebab banyak benda tak siap lagi untuk esok..
So dah siap sarapan, breakfast la dengan pisang dan epal hijau..
Malas nak turun beli makanan masak maggi je..
Maggi last lepas beli berapa bulan..
Lepas ni entah bila la nak beli lagi..
Dah tu bawak laptop melepet la depan tv..

Sambil tu lipat kain yang basuh semalam dulu sambil tengok Nona..
Minggu ni aku memang tak de pegi buat aktiviti ke apa..
 Sebab memang nak rilek-rilek rehat-rehat je..

Dah petang pun still tak buat keje lagi..
Nak download Microsoft Visio pun tak bole..
Nak buat drawing tak de AutoCAD dekat laptop..
So online dengan update blog je la..hehe..
Biskut beras pun dah habis aku sebat sorang-sorang depan tv..hihi..

Plan esok nak datang ofis awal.
Banyak benda nak clear..
All the best untuk diri sendiri..

Friday, 12 June 2015

Random Post - Haziq, Ampang Park & Adik Ta..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Apa aktiviti korang hari ni?..
Minggu depan dah bulan Ramadhan kan..
Lepas tu tak lama lagi dah raya..

Sepatutnya kitaorang balik kampung minggu ni..
Sebab rutinya 2 minggu sekali akan balik kampung..
Tapi sebab kan minggu ni sampai Isnin Insyaallah aku agak sibuk dengan keje dekat ofis..
En.bf pun sama..
So malas nak balik kampung minggu ni..

Kalau dekat sini boleh la rilek-rilek sikit..
Kalau balik kampung, masa habis dekat travel..
Balik sini Ahad malam lepas tu sampai lambat..
Sebab Isnin akan ada dekat ofis sampai pukul 10 malam..

Semalam pun aku tido awal..
Semalam pukul 7 setengah pagi aku dah sampai ofis..
 Pukul 5 lebih baru balik..
Banyak benda tak settle lagi..huhu..

Tengah tunggu train bole pulak Haziq call..
Dari hari Khamis lagi die call aku ajak jumpa..
Sebab dari Khamis sampai Sabtu die ada dekat KL..
Die ada pameran dekat KL Convention Centre..

So aku keluar la dari tempat komuter..
Naik LRT pegi KLCC..

Plan nak pegi lepak-lepak dekat area Wangsa Maju ke..
Sebab dekat die nak balik Bukit Antarabangsa..
Pukul 10 malam die ada plan nak pegi tengok wayang dengan kakak die..
Tapi kitaorang stuck bukan main lama dekat Jalan Ampang..
Ye la dah la lepas ofis hour..
Hari Jumaat pulak tu..
So decide pegi makan dekat Ampang Park..

Lepas makan die ajak jalan-jalan kejap cari butang baju melayu..
Sekarang dah banyak gerai baju dekat tengah tu..
Ke memang banyak atau sentiasa ada?..hihi..
Dan ada gerai dah jual kueh raya..
Nanti kene datang sini lagi..
Bole la usha-usha apa yang ada..

Aku pulak tengah jalan-jalan tu ternampak pulak benda ni..
Pernah makan dekat ofis..
Baru tau nama die biskut beras..
Sebelum ni pernah makan tapi tak tau nama..
Dulu pun office mate aku mintak office mate yang chinese belikan..
Dekat kedai vegetarian..


Dah jumpa harus la beli..
rm6.50 satu..
Balik tu terus makan..

Lepas tu dengan lampu tak tutup, laptop terbukak..
Dah terlelap..
Lagi pun semalam 1st day period..
Lagi la lemau..

Nampak ni dekat group wasap family tadi..


Gigih lagi adik aku pegi mengasah bakat die..:)


Selamat Berhujung minggu..

Thursday, 11 June 2015

TRC Preparation & Diet..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Sekarang ni agak busy..
2 3 minggu kebelakangan ni sampai Isnin depan rasanya..
Banyak doc nak kene prepare dan review sebab next week ada TRC..
1st time TRC untuk projek aku..
Apa itu TRC?
TRC stand for Technical Review Committee..

TRC untuk projek aku Isnin depan..
Dari pukul 8 malam sampai pukul 10 malam rasanya..
Kenapa malam?..
Sebab akan ada tele-conference dengan center lain..
Harus la masa tak sama kan..
Masa kene la yang semua orang available..

Jadi sekarang ni kene la prepare doc..
Lepas tu kene check, review, repair..
Duk ulang-ulang la process tu sampai TRC nanti aku rasa..
Ada je la komen dan improvise report dan doc tu sume..

Ok jugak la TRC aku ni sebelum bulan puasa..
At least bulan puasa dengan raya nanti rilek sikit..
Sebab ada yang dapat lepas raya..

Team aku semua busy la sekarang..
Busy buat report, risk register, drawing la..
Semalam lead aku siap loan laptop..
Buat keje dekat rumah kot..
Lunch pun kirim dekat orang je..
 
 Tadi aku nak balik, pukul 6 lebih macam tu..
Terserempak dekat lift..
Lead aku baru balik dari makan..
Die nak sambung buat keje..

 Masa terserempak dekat lift tadi aku rasa bersalah giler..
Yelah aku dah balik..
Die tak balik lagi..
Ni kan projek aku..huhu..
Nasib baik die SMS aku masa aku on the way nak balik..
Die mintak datang awal esok..
Ye la banyak benda nak buat lagi..
Manager pulak available sebelah pagi je..
Petang die busy dengan projek lain..
Ada benda nak discuss dengan manager aku..

Pukul 7 lebih tadi dapat email summary progress project..
Nampak die macam happy je..
Tapi tak tau la..
Banyak lagi benda kene buat..huhu..
Weekend ni macam tak balik kampung je..

 
 Lunch semalam..
Breakfast dah makan nasi lemak..
Tengah hari makan kueh je la..
Total rm6..
Dalam banyak-banyak karipap besar rm2.50 tu je yang sedap..
Yang lain tu kedai biasa tepi jalan lagi sedap kot..

Sejak kurangkan makan benda manis, masin dengan pedas..
Kurangkan makan benda-benda mengarut..
Banyak kan makan buah..
Banyak minum air..
 Berat aku dah kurang almost 4kg..
Tapi kurang sikit-sikit la..
Bukan drastik..
 
Sekarang 2 botol air 1 liter tu dekat ofis kadang-kadang tak cukup..
So of course minum lebih dari 2 liter la..
Dalam 2 - 3 liter macam tu..
Kalau keluar pulak memang akan bawak botol air..
Dekat luar pun order air kosong atau mineral je..
Sangat jarang order air lain..
Kalau ada pun rasa-rasa air en.bf order atau ABC je..

Esok kene bangun awal dan datang awal..
Banyak keje menunggu..
Kadang tengah jalan atau dalam train tu duk fikir 'to do list' dan plan nak buat apa..

So All the best untuk esok dan TRC next week..
All the best jugak untuk lebih banyak nombor yang berkurang dekat penimbang..:)

p/s - Aku ada masalah nak komen dekat blog orang sekarang. apebenda crash entah kalau klik tu. so kalau BW mampu baca je la. x bole tinggalkan jejak..

Tuesday, 9 June 2015

WW - Last Weekend & Jeruk Epal Asam Boi..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..




Last weekend..





Dinner malam ni..



Iklan sikit

Kalau nak tengok seluar jeans klik la facebook Kamila's Bundle dekat tepi tu..
Tak pun singgah-singgah la blog ni..
Sape yang berminat jangan segan-segan email, mesej dekat fb atau SMS atau WhatApp..
012-2746697 / 012-2793994..
Semua seluar ni adalah pre-owned original..:)

Monday, 8 June 2015

Aktiviti Malam - Kamila's Bundle..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni rasa lemau sangat..
Padahal baru hari Isnin..
Tu la dah dua hari bangun lambat kan..
Bangun pagi tadi pun bole tahan mengantuk giler..
Lepas tu pagi-pagi dah rasa lemau..
 
Nasib baik la dekat ofis keje bole tahan banyak..
 Pagi sibuk buat slide untuk presentation..
Petang pulak ada meeting dengan boh-boh..
Kalau tak mau melepet je dekat ofis..

Balik tadi pun rasa mengantuk giler..
Balik tu landing-landing atas katil kelopak mata ni rasa berat giler..
Tapi malas nak tido..
Kalau tido nanti malam payah nak tido..
Pagi payah nak bangun lagi..
Masalah tak settle gak..

Lemau-lemau tu aku bangun pegi mandi..
Lepas mandi terus bawak laptop, seluar depan tv..




So snap snap la seluar 4 helai..
Sambil tu wasap-wasap jugak gambar..
 Yang dalam plastik tu tak snap lagi pun..
 
 Meh belanja sikit gambar yang aku amik malam ni..




 CK Jeans..
rm 90 (nego)..




CK Jeans lagi..
Made in Mauritius..
rm 200 (nego)..





Levi's - rm60..


 Tu la aktiviti malam ni..
Kalau nak tengok lebih gambar klik la facebook Kamila's Bundle dekat tepi tu..

Tak pun singgah-singgah la blog ni..

Sape yang berminat jangan segan-segan email, mesej dekat fb atau SMS atau WhatApp..
012-2746697 / 012-2793994..
Semua seluar ni adalah pre-owned original..:)

Sunday, 7 June 2015

Guest Book & Welcome Sign Wedding..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..
 
 
Ok cerita sikit pasal wedding preparation..
Aku ada jugak la usha-usha guest book sebelum ni..
Masa pegi booking kad pun pernah tanya..
Pernah jugak survey dekat fb, web la..
Pernah jugak dapat query dan dapat quotation..
Tapi selalu nya mahal la..
 Yelah custom made kan..
 
Bole letak gambar pengantin la..
Nama pengantin la dekat guest book tu..
Hiasan pun hand made..
Harga memang atas rm50..
Ada sampai rm200 la..
 
Tapi setakat ni aku tak rasa nak spend sebanyak macam tu..
Dah benda ni pun kalau kitaorang beli pun mungkin dah last-last nanti..
Lepas semua benda utama yang dah book book tu settle..
 Kalau ada duit-duit lebih boleh la consider..

Sebelum ni aku dah ada usya sendiri guest book ni..
Pernah baca dekat kedai buku murah..
So semalam masuk Kinokuniya saje la usha..
Bole tunjuk dekat en.bf..
Die 1st time dengar masa book kad hari tu..
Tergelak-gelak die dengan budak kad kawen haritu..
Quotation pun aku pernah forward..
Mahal je die kata..
Tapi still tak bole hadam lagi..
 
 
Yang ni rm39.++ tak silap..
 
 

Yang ni rm33.90..
 
So jumpa la yang biasa jual dekat kedai buku ni..
 
Masing-masing bawah rm40..
Rm50 pun tak sampai..
Kulit both hard cover..
Page banyak (tapi aku tak ingat pulak berapa page)..
Tepi kertas pun ada color gold..
 
Sorry ek dengan kualiti gambar..
Berbayang-bayang..
Aku pun tak de amik gambar detail kertas die macam mana..
Tapi yang gold tu sweet jugak la dalam die..
Kertas warna krim dan ada gambar bunga atas kertas..
Yang warna peach pulak kertas warna putih dan ada line-line..
 
Ada plan nak buat welcome sign wedding ni..
Bukan beli ek..
Tapi buat..
Tengok je la hasil die nanti macam mana ek..haha..


Sumber gambar (tak ingat dah amik dekat mana. sorry. huhu)

 Stand tu ada 2 set dekat rumah..
Yang lain-lain tu aku serah dekat adik aku yang sekolah seni tu je la..
Barang lukisan die pun bukan main banyak lagi..
Memang aku tak de lah plan nak keluar modal untuk ini..

Benda ni bukan la priority..
Tapi saje survey-survey..
At least bole budget kan..
Mana tau sesuai bole la buat..:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...