Monday, 28 December 2015

Minggu Terakhir Dec 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni 29 Dec aku tengah ada dekat depan PC dekat ofis..
Fuh bukan main lemau lagi..huhu..

Weekend lepas cuti 4 hari..
Cuti 4 hari yang agak meaningful dekat aku..
Lagi-lagi awal-awal cuti tu ada drama..
Drama swasta hebak jugak la..haha..
Lepas tu banyak kisah biasa je la..
Ni nanti aku share..
Senang guna laptop sendiri..
Gambar semua pun dekat dalam laptop..

Sekarang ni ofis memang lengang je..
Maklumlah dah cuti hujung tahun..
Yang expart nye biasanya akan cuti panjang untuk celebrate Krismas..
Balik negara asal atau pegi bercuti..
Yang local pulak..
Pun ramai yang cuti nak habiskan cuti tahun, nak pegi bercuti..
Ye lah yang ada anak-anak tu sibuk buat persiapan sekolah atau bawak anak-anak jalan-jalan..

Sebenarnya aku plan nak cuti sepanjang minggu ni..
Dah inform bos pun..
Tapi atas sebab-sebab tertentu..
Cancel plan tu..

Semalam pukul 5 lebih dah bangun..
Pukul 7 gerak dari kampung..
Nasib baik la jalan ok..
Dari Kuala Pilah - Seremban slow sikit sebab lori..
PLUS ok..
Dekat federal pun ok..
En.bf nak pegi site..
Die drop aku dekat stesyan LRT Universiti je..

Sampai lambat sikit..
905 910 macam tu..
Masuk je ofis dah terserempak dengan bos..
Tapi die ok je..

Mata memang rabak giler semalam..
Bangun pagi tu satu hal..
Malam sebelum tu bole pulak kitaorang melepak dekat luar sampai tengah malam..
Aku, en.bf, Hendry dengan Yazid..
Hendry baru 2 hari balik..
So die memang everyday is Sunday la sekarang..
Yazid keje sendiri..
So tak de hal..
Aku dengan en.bf la yang payahnya..
Tu pun en.bf ok je..
Sebab semalam die pegi site..
Lambat pun tak pe..
Rancak giler masing-masing..
Aku masa pukul 12 tu memang dah sound da..
Tapi rilek je masing-masing..

Mendapat la pegi ofis jadi zomba aku semalam..
Tengah hari tu aku memang laju pegi tido dekat surau..
Tapi hujung-hujung tu semak gak.
Sebab bising..huhu..

Petang sikit aku turun pegi PTPTN..
Bukan main ramai lagi orang..
Tapi tunggu je la..

Naik ofis..
Pukul 4 macam tu pegi jumpa bos aku..
Bagi tau nak cuti Khamis ni..
Keje pun tak banyak..
Nak wrap up untuk tahun ni je..
So baik aku cuti settlekan apa yang patut..
Tinggal 3+ hari je lagi..hohoho..
Lepas tu bos aku ni nak balik da..
Keluar dari bilik die suruh je kitaorang balik..
Memang laju la aku..

Balik tu aku singgah The Garden kejap..
Ada nak tengok barang kejap..
Lepas tengok barang baru pegi KFC makan..


Lepas tu beli durian crepe dekat Durian Durian..


Reward diri sendiri sempena Pay Day semalam..:)

Balik tu online kejap..
Sambil baring-baring terlelap..huhu..
Bangun nak basuh muka malam tu baru makan durian crepe tu..
Tak de berbual dengan room mate aku pun..
Adik die pun ada dekat rumah ni..
Mood kelaut..huhu..
Lemau tu disambung lagi hari ni..hehe..
Tu sempat tulis blog dekat ofis..hehe..
Tapi ok jugak..
Bole buat apa-apa yang patut selain keje ofis..hehe..
Sebab bos dengan yang lain pun rilek-rilek je..hehe..

Hari ni pun masing-masing


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...