Sunday, 8 November 2015

When He is Away - Canada (FINALE)

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Ni last part..
Saje buat 3 part..
Ni kisah die balik pulak..

Macam biasa aku dah ada itinerary..
Die pun keep on update je..
Cuma bila tak de line tu susah sikit la..
Tengah travel ke..

Sehari sebelum die travel nak balik bole pulak company dekat sana salah book hotel..
Sepatutnya sampai Sabtu..
Sekali hotel dekat Red Deer sampai Jumaat je..
Bila nak extend tak bole sebab hotel dan fully booked..
Disebabkan rasa bersalah maka orang dekat sana offer la nak hantar pegi Calgary..
Dekat sana banyak sikit hotel berbanding Red Deer..


Suasana malam..

So burn la ticket flight dari Red Deer pegi Calgary..
Dieorang hantar die naik kereta..
Ok jugak la tak payah die bangun awal kejap flight dekat Calgary..
Kalau tak de hotel dekat Calgary dieorang nak hantar pegi Vancouver terus..
Akan travel transit dekat Hong Kong jugak..

Masa ni pun ada drama sikit..
Dari Vancouver memang dah delay sikit..
Dalam flight pulak bole pulak ada orang nak amik barang..
Sekali barang die terjatuh atas kepala penumpang lain..
Penumpang tu bleeding bole tahan jugak..
Kene jahit..
Kalau ikutkan nak berenti dekat Jepun..
Tapi tak jadi..
Sampai Hong Kong lewat..

Sepatutnya die naik flight 820..
Last flight HK pegi KL 850..
Masa die tak contact aku pukul 7 lebih..
Dah agak da something wrong somewhere ni..
Sekali 8 lebih whatapp aku..
Die sampai HK lewat..
Dah terlepas flight nak balik KL..
Nak selit naik air lines lain malam tu pun dah tak de..
So tido la satu malam dekat HK..
Kene naik flight pagi esok tu..
Provided hotel by airlines sekali dengan dinner..
Ada shuttle air port - hotel - air post..
Tido la dekat Hotel Panda..

Tapi sampai hotel pun dah malam..
Nak makan pun tak selera..
Die tukar amik breakfast je..

Aku balik keje tu dah excited nak amik die..
Dah siap park kereta dekat luar sebab nak kuar malam-malam takut orang block..
Nasib baik la aku memang amik cuti hari esok tu..
In case die sampai tengah malam tu pun..
Mesti sampai rumah lambat..

So on ticket die sampai dalam 1230..
Pukul 10 aku keluar..
Siap bole check air lagi..
Bawak slow-slow sebab jalan tak jem..
Enjoy PLUS highway yang selalu jem tapi hari tu lengang sambil di temani jerebu..haha..
Bawak tak sampai 100 pun tetap sampai awal..

Lepas tol KLIA berenti kejap dekat Petronas terkencing..
Sekali nampak ada car wash..
Sempat lagi hantar cuci kereta..
Then park baru pegi KLIA..
Sampai sebelum pukul 12..

Sampai tu tengok on board 1256 dekat pukul 1 baru sampai..
Memang dah prepare bawak novel siap-siap..
Tau dah lambat nye..

Flight dah landed pun lama lagi nak tunggu en.bf call..
Tunggu luggage lagi..
Dah la bole tahan lama kan..
So pukul 1 lebih baru keluar..

Balik tu singgah Bangi kejap makan nasi beriyani..
Jerebu haritu bole tahan kan..
Alhamdulillah sekarang dah ok..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...