Thursday, 5 November 2015

When He is Away - Canada (Part 2)

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Ok sambung dari Part 1..

Dari Vancouver en.bf naik flight ke Calgary pulak..
Dan dari Calgary die naik beechcraft ke Red Deer..
Masa ni naik Canada Airlines je..



Red Deer, Alberta, Canada..
Datang keje memang tak de la pegi tempat-tempat favourite..
Tak denye pegi Toronto, Otario ke..

Vancouver ok la..
Tapi Red Deer ni kawasan industri..
Sama la macam kalau pegi kawasan Kemaman, Miri, Labuan, KK ke..
Dah nama nya datang keje kan..

Dekat sini adalah drama sikit..
Masa sampai Red Deer en.bf kata tunggu luggage die tak de..
Tak tau la cicir dekat mana.. 
Buat report, so nanti dieorang hantar kan dekat hotel..
Sikit lagi die nak pegi beli baju bila luggage lambat..
Nasib baik la baju panas dekat die je..
Sebab bila malam suhu negetif..
Memang sejuk la..

Sepanjang die dekat sana memang bole wasap je..
Pukul 10 malam dekat sini die baru bangun nak pegi keje..
Pukul 2 3 petang macam tu die tido..
Dapat la chit chat in between tu dekat wasap..

 Sementara die tak de ni ada drama kecil-kecil lan yang aku ingat..

Drama 1..
Pasal kereta..
Ada masa tu aku turun bawah nak panaskan enjin kereta..
Yelah dah park memang tak de keluar pun kereta tu..
Kalau lalu tengok memang manjang kene block je la kereta tu..
Aku pun memang tak bercadang nak pagi mana-mana dengan kereta sebab nanti susah nak cari tempat parking..

Dah panas enjin, aku saje lah nak check air..
Siap bawak sebotol air lagi masa turun tu..
Sekali amik, dekat setengah jam  ke lebih nak bukak bonet depan tu tak berjaya..
Menyesal giler masa dekat KLIA belajar bukak sekali je..
Memang tension..huhu..
Nasib baik la pegi time balik keje..
Dah gelap..
Kalau tak mesti orang pelik..
Apa la perempuan ni buat, tak bukak-bukak gak bonet depan kereta..

Sekali teringat Hendry pun pakai kereta macam en.bf..
Die tengah cuti..
Try call die tak dapat..
Lepas tu wasap je die..
Wasap memang lambat la reply kan..
Dah naik atas die kata die reply dekat kampung..
Dekat kampung tak dok line..
So call nombor rumah die..
Ok memang membantu bila call die..
 Lepas tu turun, ikut apa yang Hendry ajar..
Yeay berjaya bukak..hahaha..

 Drama 2..

Masa ni aku selalu tak sihat..huhu..
Masa ni jerebu teruk kan..

Batuk tak elok-elok..
Ada sekali tu aku macam sakit mata..
Mata berair-air..
Bila bangun tido banyak giler taik mata..huhu..
Dekat mata macam berselaput, so kabur-kabur dekat mata..
Masa dekat ofis aku mintak la nak pegi klinik check..
Takut sakit mata ke apa..
Karang berjangkit pulak dengan orang..

Lepas tu pening kepala dengan mual tak elok-elok..
Lagi bila naik train dengan macam-macam bau..
Dalam badan rasa panas..
Ada masa tu tekak perit..
Lepas tu sakit tekat berhari-hari..
Bila menelan tu rasa macam bengkak..
Berhari jugak la kene..
Ada sekali tu nak pegi jumpa Sen..
Bukan main pening dalam train..
Bila sampai stesyen tunggu train, duduk pulak sebelah tong sampah..
Lagi pening ngan mual..
Psiko giler..huhu..
Bangun pegi duduk tempat lain..

Lepas pegi makan Sen hantarkan pegi klinik..
Doktor kata macam kene virus..
Pening dan mual tu mungkin sebab gastrik..
Dapat la ubat gastrik..

Selain tu masa en.bf tak de..
Kitaorang ada la buat bbq..
Celebrate birthday Apis..
Ada Hawa, Nazri, Hendry, Apis, Yazid, Cipah (wife Apis)..
Cadang nak buat hari Khamis..
Buat hari Ahad..
Short plan giler..
Nasib la rumah Apis available je..
Makanan macam-macam...
Of course la berlebih-lebih..
Siap tapau bawak balik lagi..

Lepas makan-makan melepak tengok movie dekat hall sambil plan untuk next trip..
Wife Yazid baru deliver anak kedua..
Cipah pun tengah sarat..
Mungkin next plan lepas majlis aku nanti..

Sekarang pun Hendry dah naik kapal..
Die memang suka layan monsoon..haha..
Tunggu la die turun dulu..
Harap sangat die ada masa majlis aku nanti..

En.bf tak banyak sangat share gambar..
Banyak gambar die je..
Tak kan la nak share dekat sini..haha..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...