Monday, 30 November 2015

Wedding Preparation - Kad Kahwin & Nasi Lemak Cinta Sayang Seksyen 13..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


 Fuh hari ni dah Isnin..
Isnin yang lemau dekat office..
 Hujung minggu lepas aku rasa agak sibuk..
So rasa macam tak rehat sangat..
Tak rehat sangat pun tapi masih rilek lagi la..
Buat pape pun slow and steady lagi..
So meh la kita cerita benda-benda secara random..

Last week kitaorang dah finalize kan detail untuk kad kahwin..
Tengah tunggu kad siap je ni..
Insyaallah next balik kampung dah bole bawak balik kad..
Sebenarnya selagi kad tak siap aku malas nak cerita pasal kad lagi..
Tapi sebelum aku lupa..
Baik la aku tulis dekat sini momen-momen tu sebagai kenangan persediaan perkahwinan kitaorang..
Nanti boleh baca lagi..

Aku cerita kisah last week je la ye..
Kisah-kisah kad ni nanti la aku cerita details bila kad dah siap..
Kalau tak siap ni tak best lagi nak cerita..

Macam biasa kita akan discuss detail masa booking kad kan..
Tapi lepas tu ada ubah venue pulak.
Nasib baik la peta budak tu tak buat lagi..
Dah la kitaorang ni pengantin pemalas..
Orang lain beria lukis map elok-elok..
Kitaorang ni masa dekat kedai tu la lukis atas note pad kecik tu je..
Sabar je la kan..

Pendekkan cerita..
Petengahan bulan Nov kitaorang dapat la 1st draft..
Lepas tu duk edit-edit sampai 2 3 kali..
Sudahnya budak tu suruh kitaorang datang je kedai..
Ni semua map punya hal..
Lagi kad customize..
Edit depan-depan je senang budak tu kata..

Kalau weekend payah sikit la..
Sebab weekend selalunya dieorang akan entertain customer..
Tak buat design sangat..
Kitaorang pulak free weekend je..
Kalau weekdays jauh nak pegi Shah Alam..
Kedai tutup pukul 7..
Takut tak sempat..
Sekali masa call die kata tak pe..
Die ok je kala lambat..
Max sampai pukul 11 malam..

Hari Khamis janji nak jumpa..
Aku puasa hari ni..
Tapi bole pulak petang tu dah pukul 5 lebih period..
Memang tak de rezeki..
Dah la tak de duit dekat tangan..
So naik komuter pegi Stesyen Shah Alam..
Kebetulan en.bf ada keje dekat Kota Kemuning hari tu..
Aku sebelum pukul 6 setengah da sampai..
Die pukul 7 lebih sampai..
Dah 4 5 train lalu die tak sampai-sampai lagi..
Jem satu hal sebab hujan dengan orang balik keje..
Lepas tu die bantai sesat pusing-pusing dekat kawasan tu nak cari jalan nak pegi stesyen..
Aku ni sebab tak de duit dekat tangan memang kering la tunggu dekat stesyen tu..
Dah la bau waffle bukan main sedap lagi..

Die sampai kitaorang terus pegi kedai vendor kad tu..
Sempat beli milo setin sebelum discuss..
Alas perut dengan milo je la dulu..
Discuss detail lepas tu buat map..
Tak de la lama sangat pun buat bila buat sama-sama..
Lagi pun selagi tak print bole je nak ubah apa-apa lagi..
Customize kan..
Suka hati la nak buat macam mana pun..
Design macam mana pun..
Budak ni pun memang layan je..
Tak de la merungut, buat muka ke apa..

Sambil buat tu sambil borak..
Budak 2 orang ni lagi muda dari kitaorang..
Tetiba masuk bab kereta..
En.bf ni bukan bole..
Die bab permotoran ni memang kegemaran die..
Budak ni ada part time bisness hal cut..
Lagi la rancak dieorang ni..
9 lebih dekat pukul 10 kot dah settle..
Kitaorang dah settle tu malas nak fikir lagi..
Terus ok je..
Kan bakal pengantin pemalas..

Lepas tu kitaorang memang nak pegi makan pun..
Aku kan tak jadi puasa..
Minum milo je tadi..
Period pulak tu..
Memang lapar la..
Ajak la dieorang pegi makan sekali..
Dieorang rajin nak stay back layan kitaorang nak bagi cepat siap tu pun dah cukup baik..


Kredit gambar dari blog INI..

Ke Nasi Lemak Cinta Sayang la kitaorang..
Kitaorang follow je dieorang..
Memang tak reti sangat area Shah Alam ni..
So masing-masing layan nasi lemak..
Sedap jugak la nasi lemak dengan lauk die..

Dah melepak tu sampai 11 lebih pun masing-masing rancak bercerita..
Dari cerita motor, kereta sampai ke cerita mengarut..haha..
Bersembang macam dah kenal lama..
Lepas tu bersembang macam masing-masing tak keje esok tu..huhu..
Pukul 12 lebih ke pukul 1 sampai rumah.. 

Best jugak la macam ni..
Padahal pasal buat kad kahwin je tapi bole macam ni..
Selain dari happy dengan kad kitaorang..
Ada benda lain jugak yang kitaorang dapat dan buat kitaorang happy..
Ada kenangan yang best untun di kenang nanti..

Balik tu aku memang lemau la..
Lagi 1st day period kan..
Esok tu bangun kat keje blog pulak..
Ada la rezeki blog sikit..

Ingat nak cerita pasal gambar borang nikah, site visit dan Akad Nikah last week..
Tapi nanti la..
Nak tengok Gegar Vaganza..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...