Saturday, 7 November 2015

Survey Baju Nikah - Part 1..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Aku tak tau la seberapa berguna nya entri ni dekat bakal pengantin dekat luar sana..
Tapi harapnya dapat membantu..
Sebab tu la aku rasa nak share..
Perlu juga diingatkan yang apa yang aku tulis ni berdasarkan pengalaman aku dan penilaian aku..
Dan benda ni sentiasa berubah mengikut kesesuaian..

Cerita pasal baju nikah aku ni..
Rasanya ni la benda yang belum ada keputusan lagi..
Selain dari benda-benda yang memang perlukan keputusan last minit macam cadar, langsir, perabot bilik ke..

Plan asal rasanya aku pernah cerita sebelum ni..
 Nak buat dekat sepupu aku je..
Pegi beli kain dengan die, lepas tu die yang jahitkan..
Termasuk veil semua la..
 Tapi bila majlis makin dekat, tak beli-beli kain lagi..
Lepas tu nak tempah lagi..
Aku rasa macam nak buat dekat sini je..

Pernah je plan nak pegi beli kain dengan sepupu aku..
Tapi disebabkan weekend die selalu tak available..
Yelah job mengandam biasanya hujung minggu kan..
Kalau cuti panjang lagi la die sibuk dengan tempahan..
Aku pulak masa tu la free..
Nak cuti weekdays memang susah la..
En.bf lagi la susah nak cuti..
Kalau die sanggup cuti kalau ada apa-apa tu memang besar rahmat betul..

Bila amik keputusan nak buat dekat sini..
Maka pencarian tempat untuk aku buat baju nikah pun bermula..
Dan aku rasa pencarian untuk baju nikah ni agak susah..huhu..
Scope die adalah besar..
Berbanding dengan baju risepsi aku..
Scope die lebih spesifik, halatuju tu mudah..

 Dekat bawah adalah hasil survey..

KASHFI ZULKUFLI


Mula-mula aku wasap PR die..
Tak delivered pun..
Mungkin sebab masa tu malam..
Lepas tu aku wasap Kashfi..
Die replied suruh contact PR die..
Esok nye PR die replied:

Untuk baju nikah perempuan sahaja, kain semua by us, rm2500 ala carte. Kalau set dengan lelaki complete rm3999. Tapi sempena pameran pengantin ni, if u lock ngn kita, i bg u rebate rm1000 jd harga jd rm2999..


 ATELIER DE HH


Tengah aku usha-usha sana sini..
Tetibe die follow aku dekat IG..
Aku pun usha IG die..
Msg die dekat IG..
Macam lambat je..
Wasap je la tanya..
Dah la masa tu dah lambat..
Aku cakap sorry dan tanya je..
Kalau die nak reply esok pun aku ok je..

If perempuan sahaja
kurung/dress (berlining) + veil = rm700 (material provides)
kurung/dress (berlining) + veil = rm400 (without material)
Deposit 50%


 Baju ni rm1200..
Bole dapat rm700 dengan 2 layer beads tapi customer add on extra layer beads..


rm700..

Very nice..
Malam-malam pun sampai pukul 11 lebih, dekat pukul 12 rajin je melayan wasap aku..


ABIM HASSAN




 Ni harga workmanship (upah) sahaja..
Kalau termasuk material, lelaki start dari rm390..
Untuk perempuan nikah rm890 dan keatas..
rm890 tu termasuk veil dan basic design..
Termasuk lace manik semua..



NAJIB SALMAN..


Aku wasap masa malam..
Waktu lepas balik keje..
Esok pagi tu die reply wasap aku..

NS: Inclusive all material untuk nikah fr bride is rm1500..
  me: RM1500 tu basic design je ke? Ada tak cth baju yg rm1500..
NS: Aah patch lace or panel lace
NS: Im having promotion now, rm1500 all inclusive
NS: Kalau x promo, shawl n material is separate cost
NS: Jap I hntr u some pic





NS: Here r some
NS: U can go to my IG
NS: I run a house boutique at sec 13 shh alam
NS: I will take rm200 utk sketch deposit, 50% before I proceed then balance when u collect the dress, COD
me: RM200 utk sketch tu termasuk dlm rm1500 tu sekali tak..
NS: Yupe..sekali
Fuh dah panjang ni..
Apa kata buat Part 2 entri lain..hehe..

Related

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...