Tuesday, 24 November 2015

Pampering Myself - Thai Odyssey & Tanamera..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Rasanya semua perempuan suka pergi memanjakan diri kan..
Cuma limitation masa dan kos je..
Yang paling utama haruslah kos..

Pegi tu memang syok..
Tapi sekali pegi tu kos die bila fikir-fikir balik bole guna dekat macam-macam benda yang lagi penting..
Bole beli pape atau pegi makan sedap ke..
Kecuali la kalau duit berkepok-kepok..
Tu tak de hal..

Dari dulu lagi aku memang suka pegi benda-benda ni..
Satu sebab kulit aku memang bermasalah teruk..
So pegi ni antara salah satu cara yang berkesan untuk masalah kulit aku..
Sape yang kulit ada masalah tu memang beruntung sangat..
Memang jimat sebab tak payah spend banyak duit untuk produk dan treatment..
Sebab nya bila ada masalah macam-macam benda kene pakai, treatment pun lagi special..
Dah tentu la lagi mahal..

Satu lagi memang best kan pegi memanjakan diri ni..
Best bila kene urut-urut..
Dieorang ni pun kebanyakkan nya terlatih..
So ada teknik dan skill yang betul..
Ni antara benda yang penting ye..

Biasanya aku suka pegi tempat yang aku biasa pegi..
Kalau aku pegi tempat baru..
Lepas tu service ok..
Then aku akan compare harga..
Of course aku akan pegi dekat harga yang lagi mura dengan service yang ok..
Service yang ok ni tak semestinya tempat tu kene mahal ye..

Selalunya aku akan cari tempat baru bila aku pindah..
Sebab aku suka tempat yang aku senang nak pegi..
Unless kalau saloon tu ada banyak cawangan dekat merata tempat..

Contoh macam tempat aku selalu potong rambut..
Punya la aku pegi banyak tempat..
Tapi potong je dah mahal..
Lepas tu kadang aku tak berkenan sangat potongan die tu..
End up sekarang kalau nak potong rambut memang aku pegi ada satu kedai ni je..
Salon dekat kampung je..
Tapi potong memang ok..
Lepas tu aku suka cuci sekali..
Ada 2 orang dekat salon ni..
Yang ok potong onwer die..
Tapi kalau cuci assistant die memang terbaik..
Die punya urut terbaik..
Urut lama pulak tu..
Setiap kali aku datang die mesti tau aku nak die cuci..
Harga pulak murah giler untuk potong dan cuci..
Tak sampai rm30 pun..
 

Fuh bukan main panjang intro..
Nak cerita pasal pengalaman aku pegi Thai Odyssey dan Tanamera..
Dua-dua ni kisah lama..
Tapi sebab ada gambar..
Share je la..

Thai Odyssey..

Nak pegi Thai Odyssey ni sebab masa tu aku selalu sakit bahu sebelah kanan..
Kebetulan masa tu hari Jumaat..
Hari Jumaat lunch break lama sikit kan..
So usha-usha sekali tengok ada Thai Odyssey dekat Mid..
Call booked siap-siap..
Sampai tu cepat-cepat pegi dekat directory..
Mid tu kan besar..
Aku pun tak pernah perasan dekat mana..

Dah sampai tu aku confirmkan servis yang aku dah booked tadi lepas tu bayar..
Dah masuk dekat dalam..
Sekali aku nak pegi tandas..
Bole pulak tak de toilet dekat situ..

Sebab untuk dekat Mid ni..
Die dekat basement nak ke parking..
Dekat bawah escalator je..




Nampak tak macam besi berkilat tu..
Tu la escalator..

Aku amik pakej ni je..


Aku amik pakej Half Body Massage - Head, Neck & Shoulder..
Urutan memang best..
Aku siap terlelap lagi..
Rasa nak amik full body lepas tu..
Orang yang urut tu siap kata belah kanan aku sakit..
Memang sakit pun..huhu..
Yang tak syok nye pegi masa lunch break sebab rushing lorr...

Tempat selesa, cantik dan kemas..
So bole la sape-sape yang nak try..


Tapi tempat aku biasa sekarang offer full body massage rm68..
Tak pernah try lagi..
Sebab aku dapat free dari pakej facial yang aku amik..
Rasanya ok.
So lagi berbaloi la sebab lagi mura kan..

Tanamera

Ni aku pegi sebab nak buat hair treatment..
 Pegi weekend dekat SS15 Subang Jaya..
Mula-mula aku wasap je..

Tanamera Subang Jaya - 0123707175..

Dieorang rajin je layan dekat wasap..
Tanya la macam-macam yang berkaitan..

Pegi weekend dengan en.bf..
So haruslah amik kan pakej untuk die sekali..
Kalau tak kesian la die bosan tunggu aku nanti..
So aku amik pakej facial untuk die..

Traditional Facial untuk en.bf..


Aku pulak pakej creambath..



Ni detail untuk pakej ni..

Masa sampai tu en.bf macam tak berapa prefer je..
Sebab die biasa pegi Herbaline..
Herbaline pulak dekat area situ je..
Ak kata try je dulu..

Sekali dah settle..
En.bf memang tak prefer pun..
Sebab facial tu cuma urut muka dan guna tunku je..
Kitaorang prefer pegi facial part yang picit2 keluarkan segala kotoran tu..
Ni tu tak de..
Memang mengecewakan..

Staff die nice tapi PR kurang baik..
Maksudnya kurang ramah la..
Bila tanya die jawab je..
Tapi in term of consultation memang kureng..

Masa kitaorang sampai tu just isi form..
Lepas tu bg tea and minum..
Tak de la explain pakej ke apa..
Consult atau recommend pakej yang sesuai ke..

Masa nak balik pun sama..
Kita yang kene tanya lebih..

Untuk hair treatment aku ok je..
Die just buat apa yang patut..
Then habis..
So agak boring..
Urut pun kurang power..
Dekat salon aku selalu pegi tu lagi power..




Tempat memang selesa dan nice.. 
Staff pun nice tapi banyak kene inprove in term of PR dan skill..
Tapi kitaorang memang tak prefer untuk datang lagi..

Nak info lebih..
www.tanameraspa.com.my
http://www.tanameraspa.com.my/EZI-spa-menu-full.pdf

Kitaorang memang akan keep on hunting tempat yang best..
Yang best tu haruslah repeat datang kalau harga best..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...