Friday, 13 November 2015

Kursus Nikah - Part 2..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Meh la sambung dekat sini..
Kalau tak banyak panjang sangat..

Peserta

Masa aku kursus yang best nye tak ramai..
Total 14 orang je..
Perempuan - 6orang..
Lelaki - 8 orang..
So memang best giler..
Biasanya ramai..
Dieorang pun tanya macam-macam..

Isi Kursus



Ini lah isi kadungan kursus..
Ada 6 modul..
Syarat untuk kursus ni ialah mesti complete 12 jam..
Bergantung pada penganjur la macam mana nak susun jadual..

Penceramah

Penceramah memang ramai yang best..
Terutamanya yang hari Ahad..
Walaupun masa pagi tu slow..
Risau kot tertido je dalam kelas tu..
Tapi 3 lagi lepas tu memang terbaik..
Tak bosan dan mengantuk pun sampai petang..

 Kursus ni memang bagus..
Banyak input yang kitaorang dapat..
Keseluruhannya aku memang puas hati dengan tempat, penceramah, penganjur dan isi kandungan kursus ni..
Memang aku recommend sangat dekat sape-sape yang nak pegi kursus nikah..

Urusan pun sangat mudah..
Just sms untuk dapatkan tarikh..
Sampai pukul 2 buat pendaftaran..
Bayar rm240 masa pendaftaran..
Kalau tak bawak salinan IC pun nanti dieorang bawak printer buat kan salinan..
Lepas tu bole attend kursus..
Ahad settle kursus, Rabu dah dapat sijil..
Disebabkan aku dan en.bf balik lambat, penganjur tu tunggu sampai pukul 8mlm untuk sesiapa yang nak collect sijil..


Yeay dah bole proceed dengan borang nikah..:)

Summary 

 Tempat: Masjid Al-Najihin, Bandar Permaisuri Cheras
Masa: Sabtu - 1400-1865, Ahad - 0900-1845..
Yuran: rm120/pax (material, sarapan dan makan tengah hari untuk hari Ahad)..
Contact person: En.Rahman - 017-359 4326

1 comment:

  1. Terima kasih sebab sudi tulis entri berkenaan kursus kahwin kami. Sangat hargai, sudi-sudilah promote dekat kawan-kawan yang lain. Terima kasih!! ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...