Friday, 20 November 2015

Food Lover..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera


Aku nak upload gambar makanan je sebenarnye..hehe..
Banyak gambar makanan dalam henfon..
So tadi baru transfer ke laptop..
Dekat IG aku pun penuh dengan gambar makanan je..
Awas gambar adalah banyak..hihi..


Ni masa aku puasa last week tak silap..
Punya teringin nak makan ABC ni..
Aku makan dekat food court..
So faham-faham la setiap kedai ada boundary die kan..
Kalau kedai yang kita pegi tu ada jual benda tu, tak bole order benda tu dari kedai lain..
Walaupun kedai lain tu punya lagi sedap..huhu..

So aku buka dekat kedai tom yam..
Sebab aku suka makan nasi dengan lauk dekat kedai ni..
Dekat kedai ni ada ABC tapi aku tak suka ABC die..
Sebab die pakai mesin elektrik tu..
So ice die ketul-ketul keras..
Aku suka ABC dekat kedai hujung..
Mula-mula pegi orang tu serba salah je..
Kata kalau bungkus bole la..
Kalau makan bungkus tak layan la..
Nanti ais krim pun penyek..
Sanggup tu lepas makan pindah pegi kedai ni..
Nak makan ABC punya pasal..hehe..
Yang tiramisu tu pulak ada budak KFC datang dekat food court tu jual mura..
So en.bf belikan aku satu..hehe..
Teringin minum susu lepas lama giler tak minum susu segar..
Aku memang peminat susu tapi sejak macam ada alergik susu..
Aku dah kurang giler-giler minum..
Hari tu bole pulak en.bf kata aku ada jerawat dekat bahagian muka tu sebab kurang kalsium..
Tu yang beli tu..
Tapi aku tak suka susu Marigold sangat sebab die macam manis..
Walaupun jarang minum susu aku selalu gak makan yogurt..
Nasi Arab Al Andalus dan ais krim ni citer semalam..
Semalam puasa lepas tu rasa nak makan nasi Arab..


Restoran ni dekat belakang Wisma Technip..
Sejak nasi arab dekat ofis en.bf tu dah tutup kitaorang pegi makan nasi arab dekat KL.. 
Hari tu pegi makan dekat Saba Restaurant, Dataran Jelatek..
Semalam pegi dekat Al-Andalus ni..

Aku tau kedai ni dari budak Arab ofis aku..
Tahun lepas kitaorang pegi buka puasa dekat sini ramai-ramai..

2 2 kedai ni nasi Arab die sedap..
Tapi Al-Andalus tempat die lagi best kot..
Kedai besar, deko pun cantik..hehe..
Nak parking pun lagi ok dari dekat Dataran Jelatek..
Dekat Dataran Jelatek tu parking semak..
Biasa parking tepi jalan je..
Lepas tu risau nak tinggal kereta lama-lama sebab kawasan tu gelap..
Halang lalu lintas ke..
Ye lah ada LRT, rumah-rumah pun banyak dekat situ..

Al-Andalus ni dekat menara-menara ofis..
So bila malam dah slow sikit la..
Nak parking pun selesa gak la..



 Dari masa makan tu teringin nak makan asi krim..
Balik tu singgah beli dekat kedai runcit bawah..
Naik atas layan makan sambil menonton Gegar Vaganza dengan room mate..
Sape sini layan Gegar Vaganza jugak?hihi..

Ni pulak untuk hari ni..


Sebelum pegi keje makan mangga dulu..
Beli rm10 5 biji..
Ada sebiji lagi tinggal..


Setiap pagi memang aku akan beli nasi putih dan lauk..
Dulu beli nasi lemak dengan lauk..
Jarang orang jual nasi putih pagi-pagi kan..
Dah ada ni memang tiap hari aku beli dekat die..
Lauk pun sedap-sedap..

Biasanya aku akan beli nasi putih dengan lauk lepas tu kueh..
Sampai ofis aku akan makan dulu..
Kira heavy breakfast sekali lunch..
Tengah hari tak keluar makan..
Sampai ke petang tu aku makan kueh slow-slow..
Biasa start makan kueh lepas lunch break la..

Karipap tu karipap sedap..
Kalau nampak mesti nak beli..
Kulit rangup, isi pun sedap dan sikit..
Aku tak suka karipap banyak inti..



 Kueh pegi tadi..
Seri muka yang sedap..
Dulu tak suka kueh ni..
Tapi sejak rasa yang ni sedap, selalu jugak la beli kalau ada..

Ni pulak kisah lama..


Pancake Paddington dengan blue berry tu aku punya..
Sedap gak blue berry die..

Aku suka pancake..
Dulu kalau zaman belajar..
Late night, late morning punya zaman..
Selalu makan breakfast dekat McD..
Sekarang dah lama giler tak masuk McD..



Spaghetti Aglio Olio..
Ni masa dating Jumaat malam dengan Sen..
Makan dekat Secret Recipe lepas kecewa tak jumpa Pasta Zanmai dekat Mid Valley..
Tengok dekat online ada..
Rupenya dah tutup..
Ada  Sushi Zanmai dekat The Gardens..
Tapi orang beratur bukan main panjang..
Tu end up maakn dekat sini..
Bayar dengan kad Maybank dapat free 1 slice cake dan air..


Haaa ni pun cerita lama..
Nasi kukus dekat Subang Jaya..
Bole tahan gak la..

Banyak nya gambar makanan kan..
Saje letak dekat sini sebelum aku buang gambar-gambar ni..
Buat penuh memori je..

Walaupun ada banyak gambar benda manis dekat atas..
Ais krim, ABC, kueh manis..
Sebenarnya aku jarang-jarang makan..huhu..
Selalu kalau balik tu tertelan-telan je air liur bila lalu depan kaunter ais krim McD..
Sama la kalau lalu dekat bridge Nu Sentral ke KL Sentral tu..
Tengok je la kek Secret Recipe, Aunty Anne, Cupcake Chic la..
Bau pulak bukan main menggoda lagi..
Tak masuk lagi kalau nampak durian crepe dekat Durian Durian..
Nampak cream puff ke..
Sooooo perempuan kan..
Lelaki kurang suka makan benda-benda ni kan..

Ok la semalam menjamu mata..:)

1 comment:

  1. lapar menjamu mata tengok makanan. Paling teringin mangga tu! manis nampak!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...