Thursday, 27 August 2015

Rawatan Rambut - MARS Spira Hair Oil..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni aku nak share pasal benda ni..
Aku beli minggu last bulan puasa hari tu..
Aku dah try lebih sebulan..

Aku sebenarnya memang cari produk yang ok untuk masalah rambut..
Cari produk atau rawatan..
Tapi rawatan biasa la..
Mesti mahal, long term dan belum tentu berkesan..
Produk pun nak jumpa yang betul-betul sesuai pun susah..

Aku ada masalah kulit kepala berminyak, rambut kering dan gugur..
Tu yang selalu je usha-usha tu..

Pernah pegi Yun Nam masa belajar dulu..
Penah jugak pegi Jonsson Protein..
Pegi trial je dua-dua ni..
Mahal kemain kan sebab kene amik pakej..

Produk tu tak payah cakap la..
Kalau pegi tempat hair care tu selalu terpengaruh..
Pakai sikit lepas tu tak rajin..huhu..
 Conditioner pun aku selalu skip..
Kalau rajin je pakai..
Rajin tu ialah seminggu mungkin sekali dua..hehe..

Pernah jugak cuba No-Poo Method..
Tapi tak gagah nak hadapi transition period die..

So kembali kepada basuh rambut setiap hari..
Cuma kalau dulu selalu basuh pagi-pagi..
Sekarang petang/malam..

Panjang nye intro..
Meh la tengok produk yang aku pakai sekarang..


MARS Spira Hair Oil..



Ni la bahan yang ada dalam ni dengan benefit die..
Bole la klik untuk lagi besar..

Minyak ni dari India..

Aku masa cari produk tu aku search produk apa yang india pakai..
Rambut dieorang kan selalu tebal-tebal..

Masa mula-mula pakai kebetulan nak cuti raya..
Aku pulak cuti raya seminggu lebih..
So aku dapat tu sehari sebelum cuti tak silap..
Bawak balik kampung..
Pakai malam tu sebelum tido..
Letak dekat kulit kepala lepas tu tido..

Esok nya aku lumur dekat kulit kepala dengan rambut..
Memang lembab kan rambut..
Lepas tu bungkus dengan shower cap..
Biar la selama yang bole..
Sambil tu buat la keje..

Sepanjang cuti tu memang aku aku pakai setiap malam..
Kalau yang bungkus tu aku pakai hujung minggu je..

Pakai seminggu tu pun aku memang dah nampak kesan die..
Rambut kurang gugur..
Bila dah basuh rasa macam lembut je rambut..

Dah lama sikit pakai..
Aku ada orang tegur rambut aku nampak makin sihat..
Sebelum ni nampak lagi kering..
Rambut pun macam cepat panjang..

Dekat kampung aku guna syampu Safi Shayla..
Aku rasa lagi ok..
Banding guna syampu Pantene dekat sini..

Ni benefit die aku amik dari fb..

MARS SPIRULINA OIL IS A HAIR GROWTH OIL MADE IN A SPECIAL FORMULA TO GROW HAIR FASTER FROM 8 DAYS ONWARDS & ALSO EFFECTIVE ON BALD PART OF THE HEAD. REVERSES GREY HAIR INTO NATURAL BLACK IN 14DAYS & ALSO FOR MUSTÀDGE AND SIDEBURNS OF MEN WHICH ARE GREY IN BETWEEN.
APPLYING FEW DROPS AT NIGHT ON SCALP WITH 2 MINS MASSAGE ; 

°RELEASE HEADACHE OR STRESS
°GIVES RELAXING SENSATION
°IT'S AROMATHERAPIC
°ACTIVATING THE ROOT OF THE HAIR TO GROW, °HELPS TO COOL DOWN ACCESS HEAT OF HEAD & BODY
°IMPROVES NERVES SYSTEM
°CLEARER VISSION
°PROTECTS THE LIVER INDIRECTLY
°BEST FOR FINGGER/TOE NAILS AS TREATMENT FOR NAILS PROBLEM
°PERFECTLY THICKENS HAIR & EYEBROW
°NON OILY WITH REFRESHING FRAGRANCE

Harga RM120 untuk 200ml..
Tak silap sekarang packing die dah lain sikit..
Botol lebih kecil dan lebih kurang ml sebab lagi pekat..

Kalau nak info lanjut bole la check FB ni..

Kalau nak beli bole la contact die..
Kalau nak beli dengan aku pun bole..
Sebab die dekat je dengan KL Sentral..
Tapi kene bayar harga postage la..
Kalau berminat nak aku belikan bole komen atau email aku..

Aku nak bagi tau awal-awal yang aku akan pos seminggu sekali je..
Atau seminggu dua kali..
Tak larat pulak nak pegi pos setiap hari..huhu..

Taip post ni teringat nak beli shower cap esok..
Selamat malam dan selamat berhujung minggu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...