Sunday, 16 August 2015

Pot Luck Raya Office..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Fuh mood nak menulis makin kelaut..
Lagi pun minggu lepas sibuk dengan kawan-kawan kot..
Ye lah bila dengan orang sibuk melayan die la kan..
Kalau tak layan pun aku sibuk menonton ke..
Kalau nak menulis dekat blog kene spend masa kan..

Ni cerita Rabu lepas..
Pot luck raya department aku..
Dah nama nya pot luck..
Makanan punya la banyak giler..
Sampai ajak department sebelah, atas segala..

Mula-mula nak buat waktu lunch..
Tapi atas sebab tertentu tukar buat pukul 9..
Punya la banyak makanan sampai sehari tu tak payah keluar pegi beli makanan..
Makan je apa yang ada..

Ye la dah nama pot luck kan..
Dari awal lagi memang ada senarai nama makanan apa yang akan di bawa supaya tak clash..
Lepas tu masing-masing bawak makanan tambahan..
Tu yang bukan main banyak tu..





Antara makanan yang ada..
Nasi impit, satay, nasi arab kambing mini, nasi dagang, nasi daging, rendang ayam, rendang daging salai, rendang itik salai, rendang tafu, roti jala, lemang, kari ayam, tapai, serunding, cheese cake, dessert dengan lemang..
Makan la sepuas nya..

Aku suka dengan rendang daging salai dengan rendang itik salai..
Aku la tu yang selalu belikan kalau balik kampung..


So aku tapau satu ketul nasi impit dengan itik salai..
Masa dekat ofis aku duk ulang-ulang makan nasi impit dengan daging salai..
Dah habis daging salai tu yang tapau itik salai ni..hihi..
Balik tu aku beria la makan..
Satu tupperware tau fu fa tu aku duk makan sampai habis..
Mula-mula ingatkan bole la simpan sikit..
Tapi dah makan memang tek berenti..
Berenti bila dah habis je..hahaha..

Ni la cerita pot luck raya dekat ofis..

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...