Wednesday, 22 July 2015

WW Tapi bukan Wordless..

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera..


Masing-masing tengah mood raya lagi ke?..
 Aku masih dekat kampung lagi..
Tapi kejap je rasa masa berjalan..

 Raya ni aku tak berjalan sangat pun..
Banyak lepak dekat rumah je..
Ada pegi rumah sedara sikit..
Lepas tu pegi rumah Apis..
Kebetulan die dekat rumah mertua die lagi..
Sebelum die balik Mambau atau Nilai baik la pegi dulu..
 Lain-lain memang aku lepak dekat rumah je..

Makan memang tak hingat..
Banyak sangat benda sedap kan..
Tak mampu nak halang diri dari makan semua tu..huhu.. 
Dengan rendang, kuah kacang sampai la ke kueh raya yang manis-manis..
Sabar je la kan..huhu..

Tapi pegi raya rumah orang masih mampu tahan diri dari minum air manis..
Macam tak de nafsu dah nak minum benda manis-manis..
Biasa mintak air kosong je..
Minum la banyak mana pun tak de hal..
Lagi banyak minum lagi elok kan..:)

Cuti raya lama ni pun sempat la aku jalan-jalan usha beberapa benda..
Sambil-sambil cuti, ada jalan-jalan sikit..
Selit-delit jugak untuk persiapan majlis..

 Hari tu pegi rumah sepupu aku dengan adik-adik aku ada la usha-usha baju..
Dulu dah ada pegi..
Tapi alang-alang pegi rumah die ada usha lagi..



Sepupu aku ni memang amik pakej andaman perkahwinan dan tempahan menjahit..
Semua baju dekat atas ni dekat rumah die..
Die yang jahit sendiri..
Die pun buat dekat rumah je..
Baju raya mak dengan adik aku memang buat dekat die je..

In shaa Allah baju nikah aku nanti buat dekat die je..
Baju perempuan family aku jugak..
So tu yang aku, adik dengan sepupu aku saje usha-usha hari tu..
Harga memang la jauh lagi murah dari dekat luar..
Dulu kitaorang dah usha..huhu..
Lagi pun nanti pegi beli kain dengan die..
So lagi la senang..

Sape yang berminat nak riki harga nak contact details die bole la email..

Semalam pulak aku dengan en.bf pegi usha cat..
Ada pegi tanya dekat Nippon, Jotun dengan Dulux pulak..
Nak pegi San Cora hari tu bole pulak kedai tutup..
Isnin depan baru bukak..
Usha harga cat untuk dalam dan luar.
 
Balik tu usha-usha dengan en.bf..
Die kata cat luar rumah aku elok lagi je..
Tak perlu cat pun..
Ada kene touch up sikit-sikit je..
Sama la dengan bahagian dalam..
So mungkin buat minor je dan bilik aku je la..
Lepas tu bole la fokus dekat langsir je kalau macam tu..
Save sikit..hehe..

Esok pun ada nak uruskan benda lagi..
Hari ni lepak duduk rumah je..
Bukak blog ramai update pasal raya..
Tapi disebabkan cerita raya tak de sangat..
Cerita la pasal benda lain kan..hehe..

Kalau aku rajin nanti aku share pasal cat..

2 comments:

  1. boleh sy dpt email untuk kedai jahit ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini no wasap die..
      Bole wasap, msg atau call..
      0172332467..

      Sy xde email add die..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...