Monday, 6 July 2015

Weekend Balik Kampung Ramadhan 2015..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Tajuk tu layan kan je la..
Dah petang ni malas aku nak fikir sangat setakat tajuk..
Lagi-lagi balik keje hari Isnin..
Balik rumah tingkat 9 naik tangga pulak tu..
Memang best kan..

Petang-petang time-time macam ni memang ramai dekat lift..
Aku memang lemau la nak tunggu lepas tu kene berebut-rebut..
Lagi pun kira exercise la..
Weekend ni pun balik bukan main lagi makan kan..
So kalau exercise tu memang tak de hal la..

Aku balik kampung hari Jumaat malam lepas buka..
Kisah hari Jumaat tu bole tahan jugak..
Tengah hari tu ikut office mate aku pegi Pertama Complex die nak hantar seluar untuk alter..
Of course la lalu Sogo kan..
Dapat pulak waktu lunch..
Pergh bukan main ramai lagi orang..


Ni dekat level bawah..
Level lain pun orang bukan ramai lagi..

Petang tu pulak aku ajak buka dekat Kenny Rogers..
Rindu dengan Texas Tortilla Wrap..
Sedap lagi menyihatkan..hehe..
Tapi en.bf nak makan kfc..
Pegi la kfc dekat rumah aku..


 Ingatkan ada orang tu tipu aku kata kfc penuh..
Ramai orang tak puas hati dengan statement die tu kan..
Sekali amik..
Pukul 7 masa tu bukak je pintu orang beratur sampai ke pintu, tengok meja pulak almost full..

Kitaorang pegi Domino je la sederet..
Tu pun betul tinggal 1 meja kosong..
Aku duduk jaga meja, en.bf pegi order..

Apa nak heran..
Malaysia kan..

Lepas buka memula plan nak pegi Masjid Jamek jumpa room mate lama..
Tapi tak jadi..
 So terus balik rumah.
On the way wasap adik aku..
Pergh menu buka ni memang mantap..



Gulai ikan dengan mangga dan pucuk ubi..
Memang payah nak jumpa dekat tempat lain la kan..



Malam tu makan ni..
Ada pulak pudung jagung lagi..
Harus makan jugak.hehe..

Esok nya masing-masing duduk rumah je..
Tak de pegi mana pun..
P.Long ada datang so borak-borak dengan die sementara tunggu mak dengan wan balik..
Masak je menu buka..
Dengan ada beli dekat sepupu aku..


Popia, kambas goreng dengan telur, sambal udang masak sendiri..
Paru sambal dengan perut campur rebung beli dekat sepupu aku..
Ada nangka..
Semua memang terbaik..
Tak de satu pun yang mengecewakan..

Wan balik terawikh malam tu bawak kueh sepang dengan bubur lambuk lagi..
Aku tak larat dah..
Tapi tengah malam sikit makan lagi nasi dengan sambal udang, perut dengan kambas..

Home made punya makanan memang terbaik la..

Sabtu mak dengan ayah pegi Johor hantar Zack balik..
Petang tu aku pegi massage kejap..
 Sebelum pegi massage pegi booking untuk buka dekat Pizza..
Boleh pulak booking terus order, terus kene bayar..
Dah la aku datang dengan en.bf..
Mana la tau orang lain nak order apa kan..
Macam tak praktikal je..

So petang tu buka Pizza dengan wan, Jo dengan Luq..
Sempat teman wan beli baju raya die..
Lepas tu singgah beli durian 5 biji rm10..

Sampai semalam dah pukul 1 pagi..
Pagi ni kunci jam bole tak dengar..
Nasib baik tak terbabas jauh..

So target sampai raya nak buka simple-simple ringan-ringan je..
Hari ni beli Tortilla wrap dengan buka buah-buah je..
Banyak buah ada dekat rumah..
Semalam bawak nangka dari rumah..
Ada durian Hawa bawak dari rumah Apis..
Buah epal hijau beli last week pun tak habis lagi..

Selama Berbuka Puasa..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...