Tuesday, 28 July 2015

Seminggu Aidilfitri 2015 - Part 2..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Ok sambung balik kisah raya ni..
Nasib baik la kisah raya aku tak meriah sangat..
So cepat bole settle..hihi..

 Raya Keempat

 Family bakal mertua adik aku datang beraya dekat rumah..
Datang 3 kereta penuh..
Mak aku masak sambal udang, gulai labu, ikan masak kicap dengan pulut..
Lama jugak la dieorang dekat rumah aku..
Dekat 3 jam kot..
Dari makan lepas tu lepak-lepak..
Siap bergambar bagai..

Mak dengan adik beradik gf adik aku ni pulak dah la peramah giler..
Borak-borak, lepak-lepak dengan dieorang dapat info best ni..
Beria la die bergambar dekat rumah aku..
Amik gambar dekat taman, amik gambar family la..
Sekali abang ipar die photographer..
Dan wife die selalu buat hantaran dan DIY ni..

Kalau berminat boleh la usha hasil kerje dieorang dekat fb dieorang ni..


Petang tu aku pegi rumah Apis kejap sebab sementara die dekat kampung baik pegi..
Karang dah balik Mambau atau Nilai jauh nak pegi..

Malam tu pulak mak masak daging salai dekat rumah..
Lauk siang tu tak cukup..
Aku makan awal..
Malam sikit Haziq datang dengan anak buah die..
Beria dieorang makan daging salai dengan lauk labu..
Siap tapau lagi lauk labu tu..hehe..

Raya Kelima & Raya Keenam

 Lepak rumah..
Ada keluar dengan en.bf pegi usha cat antara dua hari ni..
Balik tu suruh en.bf tengokkan keadaan cat rumah..

Ada pegi melepak teman Haziq makan malam..
Pesan lauk daging masak merah dan telur..
Haziq janji nak masakkan makanan untuk aku..hihi..

Raya Ketujuh

 Hari ni memang dah ada plan..
Plan nak pegi Seremban untuk PTPTN..
Tapi end up sibuk giler hari ni..

Haziq bole ingat aku datang rumah die hari ni..
Beria die call aku sebab tak sampai-sampai lagi die dah siap masak..
Nasib baik dekat rumah lagi..
Dah rumah die dekat je..


Ajik masakkan daging masak merah dengan tom yam..
Memang terbaik air tangan die..
Habis daging masak merah dalam piring aku ratah..hihi..

Then terus pegi PTPTN..
Sampai dalam pukul 4..
Nasib baik tak ramai..
Tapi tak de achievement pun dekat sini..

Pukul 5 gerak pegi rumah P.long dengan M.Long..
Awal sangat kitaorang sampai..
Kol adik aku, dieorang baru bersiap..
Janji sekali nak pegi sama..
Kek baru masak, so makan kek dengan biskut raya je dulu..
Sementara tunggu yang lain sampai M.long masak mee..

Lepas Maghrib pegi rumah gf adik aku..
Ni memang plan mengejut je..
Masa sampai pun mak die baru sampai dari hantar kakak die pegi fisio..
Tapi insist giler nak bagi kitaorang makan..
Beria buat mee sup..
Aku nak balik die tak bagi..
Kene makan jugak..huhu..

Tapi tak rugi pun tunggu..
Sebab mee sup ayam dengan udang die memang terbaik.
Rahsia die letak susu segar dengan butter dalam mee sup..
Kalau tak de susu segar bole jugak guna susu cair..
Bole try nanti..:))

Last destinasi adalah rumah en.bf..huhu..
Dalam pukul 10 baru sampai..
Yelah dari rumah sebelum pun dah pukul 9..
Henfon en.bf pulak bole pulak tertinggal dekat rumah Haziq..
Kesian mak die tunggu..
 Dah la kene singgah rumah Haziq amik fon dulu..
Nasib baik satu jalan je..

Dekat sini dapat makan buah durian dengan santan durian dengan roti..
Dapat jugak makan kerepek pisang dengan muruku..
Aku memang teringin dua ni sepanjang raya ni..
Besa makan rendang je dengan kueh raya biasa..
Payah pulak nak jumpa dua ni..

Sampai pukul 11 lebih bersembang dekat sini..
Sekali balik tu mak semua tak balik pun lagi..
Aku macam saje balik lambat biar dieorang balik dulu..huhu..
Tapi dieorang tunggu atok sedara aku dekat rumah P.Long dengan tunggu kakak aku..
Masa sampai rumah, kakak aku baru sampai Seremban..

Hari ni memang banyak giler makan..
Unexpected macam ni memang best kan..

Ok malas nak taip lagi..
So ada part 3 la nampaknya..haha..

2 comments:

  1. dah tak lama ni./.maybe next year leh la beraya sbg menantu kan?? insyallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Syaa Allah lya..
      Tengah buat persiapan la ni..hehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...