Thursday, 30 July 2015

Mastercook - Masakan Muslim dan Cina, Dim Sum Halal Jenis Hong Kong & Shiseido Black Mask..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Amboi tajuk..
Kemain panjang..
Tapi tak pela..
Nanti orang google senang nak jumpa..
Baca tajuk pun senang nak faham..hehe..

Sebenarnya aku tengah tunggu en.bf sampai..
Dan tunggu rambut kering..
2 alasan macam entah pape je kan..

Aku dah mengantuk giler sebenarnya tadi..
Baring-baring kalau tak betul-betul mau terlelap..
Tapi tengah tunggu en.bf sampai..
Die ada day trip pegi Singapore hari ni..
So pegi la bangun basuh rambut..
Kene la tunggu rambut kering baru bole tido..

Jadi sementara tu meh la update blog..

Ni cerita malam semalam sebenarnya..
Sejak balik raya hari tu memang tak de jumpa en.bf lagi..
Hari Isnin dengan Selasa ajak die teman aku buka puasa..
Tapi tak available..
Malam semalam baru available..
Tu pun sebab hari ni sampai Sabtu die tak available..

So malam tadi die ajak keluar..
Mula-mula plan nak ajak die pegi makan nasi Arab dekat Subang Jaya..
Ajak Hadi sekali..
Janji pukul 8, 8 lebih sampai tapi bole pulak jalan jem lain macam pulak dekat area rumah aku semalam..
Hadi pulak plan nak pegi tengok wayang dengan wife die..
Sekali on the way die call yang restoran nasi arab tu tutup..
So cancel plan..
Kitaorang patah balik dan fikir nak makan dekat area rumah aku je..

Masa dalam jam tu nampak durian dekat seberang jalan..
Patah balik harusla aku singgah beli dulu..

 
Ada durian kampung, D24 dan Musang King..
Aku pilih durian kampung je..
3 paket rm20..

Mula-mula cancel nak pegi Subang tu aku cakap nak nasi..
Bagi tau nak makan ikan bakar, gelak besar en.bf..
Jauh nak pegi Bangi..
Die dah la tak bole balik lambat..
Flight die pukul 830 pagi..
So fikir makan western je la dekat Western Express..
Aku pernah nampak masa pegi Murni..
Tak pun ada kedai makanan Thai aku pernah ternampak dekat web.

Sekali on the way nak carik kedai ternampak kedai ni..
Memang terus ajak en.bf makan dekat sini la..
Dah la memang teringin nak makan ketam telur masin dari bulan puasa..
Beria google dengan tanya office mate..
Tapi tak pegi pun..haha..


Restoran Mastercook..



Nasi dalam ni untuk keep warm..
Portion nasi die pun banyak..
Aku pulak memang lapar..
Sebab tengah hari tu makan harsh brown je dengan buah..
Konon pagi tu makan nasi lemak ayam masak merah makan nak makan benda berat..

Masa nak order..
Beria tengok menu..
Tapi tak jumpa ketam..
Sekali tanya waiter..
Rupenya ketam dekat menu lain..
Ada separate kertas untuk ketam dengan menu set..

Oranr tu pun cepat je amik kertas tu balik..
Tak sempat nak snap..
Tapi kalau nak order ketam ada 5 jenis masakan ketam tak silap..
Harga die seekor ketam rm 10.50 tak silap..
Min order 2 ekor..
Aku rasa murah harga ni..


So order ketam masak telur masin 2 ekor dengan sayur campur..
Nasi untuk 2 orang, dengan air bandung..
Aku bawak botol air aku je..


Lepas tu aku ada order Prawn Dumpling..
Saje nak bagi en.bf rasa..
Nak pegi Dolly Dim Sum entah bila..

Gambar dekat atas ni aku amik dekat SINI..
Korang bole la baca blog die untuk tau menu sebab die rajin nak snap..
Ak tak de maknanya serajin tu nak snap menu..
Sibuk bercakap je dengan en.bf..

Dah habis semua aku makan durian pulak..
2 pack aku sorang je makan..
En.bf ada amik dua tiga ulas je..
Satu pack lagi bawak balik bagi Hawa..
Tu pun aku ada join lagi..

Pagi tadi terjaga en.bf call pukul 6 lebih die dah on the way pegi air port aku rasa berpeluh-peluh giler..
Penangan durian kot..
Tapi tido lena je..haha..



Ni total kitaorang makan dekat retoran tu semalam..
Dekat kedai ni ada 5% cukai perkhidmatan ye..

Aku rasa sedap jugak la makanan dekat kedai ni..
Walaupun tak de la wow giler..
Masa aku tanya ketam masak telur masin mana lagi sedap..
En.bf kata dekat Bangi lagi sedap..
Tapi kalau tekak aku yang ni pun not bad jugak..

Orang amik order cepat, dapat makanan pun cepat jugak..
Suasana kedai selesa, kawasan sink pun ok..
Toilet die aku tak pegi..

Kalau nak melepak lama tak ok sangat kot..
Sebab restoran kan, so tutup awal..

Satu yang tak best sikit dekat sini ialah ramai sangat orang masuk..
Kejap budak Tahfiz masuk, kejap orang jual CD masuk, kejap lagi orang jual tisu masuk..
Kalau dekat restoran aku tak expect sangat la benda macam ni..
Dah la bercukai GST dengan perkhidmatan lagi..
Patutnya nak makan dengan aman la kan..

..............................................................................................

Nak selit sikit..
Semalam jugak dapat Shiseido Black Mask..
Aku ada lagi yang Gold punya sebenarnya..
Tapi aku rasa yang hitam punya lagi best..
Room mate aku punya pulak dah habis..
So beli sama-sama masing-masing 50pcs..

Macam biasa carik paling murah dan convenient dekat mudah..
Ahad petang order siap bayar..
Malam tu die dah snap gambar siap bagi tracking number..

Isnin die pos katanya..
Tapi track guna no die bagi tak de dalam rekod..
Tanya die, die bagi no lain pulak..
Kawan die tolong pos kan dengan packing lain katanya..
Nasib baik semalam aku dah dapat..
Rasanya Selasa tu da sampai tapi room mate aku keje dekat luar..



Total black mask 50pcs dengan 3 white mask free..
Satu box, 50pcs rm15..
2 box rm30..

Postage untuk 1 box rm7 untuk semenanjung tak silap..
Kalau dua box rm9..
Nak COD bole dekat area Bukit Tinggi, Klang tak silap..

So total rm39 untuk 100pcs black mask + free 6pcs white mask..

2 comments:

  1. X pernah lg mkn makanan chinesse camni.. dimsum pom x pnh cuba.. lma dh nk cuba.. x tercuba lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ad kdai chinese muslim bole la cuba lya..
      dim sum pn sdap gk..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...