Monday, 27 July 2015

Aidilfitri 2015 - 1st day Keje & PTPTN..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Alhamdulillah hari ni dah masuk keje balik..
Walaupun malas giler..
Walaupun malam semalam tido pukul 3 pagi..
Silap pukul 3 pagi sampai rumah..
So hari ni memang lemau giler dekat ofis..
Lepas tu semua orang pun lemau..haha..
Semua orang malas..

Bangun pagi tadi ok lagi..
Gigih gak la walaupun tak berapa cukup tido..
Sekali nak tengah hari tu memang tak menahan la..
Ngantuk giler..

Nasib baik la hari ni puasa..
Tak de nak pegi lunch ke..
So pukul 12 laju-laju turun bawah pegi surau..
Letak kepala terus lelap walaupun ada orang berborak dalam tu..
Tapi masa pukul 1 jaga tu aku tengok ramai giler pulak orang tido dekat surau..
Monday blues dengan lemau macam aku ke semua?..haha..

Tapi masa sampai tu ada surprise sikit pulak..
Sampai-sampai dekat meja tetiba eh ada box apa pulak atas meja..


Dieorang bukak hamper lepas tu distribute..
Ada dapat air grape la..

Petang-petang sikit sebab dah lemau sangat aku turun pegi KL Sentral kejap..
Pegi PTPTN nak bukak akaun SSPN..
Masa aku belajar dulu tak compulsory pun kene bukak akaun SSPN ni..
So ni bukak untuk buat saving..
Lagi sekarang ada promosi cabutan bertuah tu kan..


Dah petang tak ramai sangat..
Tapi masa aku masuk tadi tu pun sorang je staff yang entertain..
Lepas tu ada la datang sorang dua lagi..

Aku bole kata tiap bulan datang PTPTN ni sebab dekat je dengan ofis..
Sejak buat penukaran ujrah dekat sini dan buat pembayar tiap bulan..
Memang aku datang sini terus je..
Senang kalau ada pape hal bole terus tanya je..

Minggu lepas aku ajak en.bf pegi PTPTN untuk buat penukaran ujrah..
Die pun memang dari belajar dulu memang ada masalah dengan PTPTN..
Sebab pakai PTPTN sekejap je lepas tu guna scholar lain..
Tapi tak bole.
Lagi pun efektif 1 Julai ni dah ada law baru..
Untuk buat penukaran Ujrah kene settle kan tunggakkan dulu..
Kalau nak check korang bole je call PTPTN, lepas tu bagi no IC..

So hari ni aku datang untuk bukak akaun SSPN..
Senang je proses die..
Isi 1 muka surat borang..
Minimum deposit rm20..
Bagi IC nanti dieorang fotostat kan..

 Budak yang entertain aku ni pun dah biasa dengan aku..
Masa Ujrah aku dulu pun die yang buatkan..
Aku ni datang tak tau pun kene ada no. ic waris semua..
Tak de simpan pulak dekat fon baru ni..
So esok bole je call die..
Tak pun pape masalah bole je call die..

So ni lah kisah 1st day keje lepas cuti lama..
Lemau sangat..hehe..
Nanti aku share kisah raya sikit..
Tapi tak de la gambar outfit raya ke..
Sebab memang tak beli baju raya pun tahun ni..

2 comments:

  1. biasalah..bila ct lama..sgt lemau nk mulakan kerja..

    kwn2 lya pon dh tukar ke ujrah..lya lak dpt biasiswa yayasan terengganu..xde bunga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..best nyer kalau dapat jd suri rumah kan..

      Bagus la macam tu lya..
      Tak de bunga..
      Best sikit rasa nak bayar kan..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...