Sunday, 7 June 2015

Weekend Sabtu - Food Testing, KLCC and Damansara Hawker's..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Kisah weekend ni..
Weekend ni macam tak de luck je..
Tapi ada banyak gambar..
Dgn henfon ni rajin la sikit nak amik gambar..hehe..

Motif utaman semalam kitaorang pegi Dewan Perdana Keramat Mall..
Pegi untuk food testing dengan catering..
Tapi bole pulak owner tak de..
Die ada kenduri lain pulak..
Die tapaukan makanan lepas tu suruh budak die pass dekat kitaorang je..

Kita orang nak jumpa die sebab bole la discuss pape..
Nak discuss pasal makanan, pakej, detail kitaorang ke..
Tapi pegi macam tu pulak..
So kene set jumpa lain la..
Makanan pun die bagi kitaorang main menu je..
Aku kalau bole nak experience semua..
Nak rasa semua menu yang die proposed, air, dessert dan sebagai nya..
Nak tengok macam mana die arrange majlis..
So aku send SMS je komen makanan die..

Jadi disebabkan plan utama tak seperti yang dirancangkan..
Mungkin miss communication antara aku dengan owner catering tu..
Maka kene la plan lain..
Tu pun kitaorang dah melepak lama dengan en.bf buat food testing sendiri je..
Tapi makanan yang die bagi memang banyak..
Nasi penuh satu tupperware..
Ayam penuh satu tupperware berapa ketul entah..
Daging pun sama penuh satu tupperware..
Dalca sayur dengan acar buah pun lebih dari cukup..

So kene plan lain untuk semalam..
Contact Hadi ajak lepak..
Sebab dulu pernah cancel plan pegi buffet durian dengan Rasta..
Tapi Hadi nak pegi Kuantan pulak..

Finally en.bf ajak pegi tengok wayang je..
Ke KLCC la kita..
Sampai tu nak pegi beli tiket..
Pelik je kenapa ramai sangat orang dekat main entrance dekat KL dengan Tiffanya Co..
Siap berpagar, orang ramai-ramai macam tunggu orang..
Sekali sampai atas..
Nak pegi dekat wayang..
Ada budak jaga kedai tu bagi tau yang panggung wayang tutup..
Tutup sebab IIFA..
Ada artis Bollywood datang..
Fail lagi plan..

Disebabkan dah ada dekat KLCC..
So jalan-jalan je la..
Pegi usha-usha jeans..
Lepak dekat taman jap..
Lepas tu sambung jalan lagi..
Tak tau la berapa tapak kitaorang jalan..haha..
Nak install la apps yang kira apps dekat fon tu nanti..



Punya la tak de motif sampai kitaorang pegi Kinokuniya..
1st time tak silap sampai dekat floor atas Kinokuniya..
Sempat la usha-usha barang sikit dekat sini..

Punya la bosan en.bf masa dekat sini..
Nampak excited pun dekat bahagian komik..
Die memang pengumpul komik masa sekolah dulu..

Keluar dari Kinokuniya dekat pintu Isetan menghadap Isetan yang bahagian mainan kanak..
Fuh punya la berseri-seri muka..
Bersinar-sinar mata die tengok permainan..
Lagi-lagi koleksi superbike..
Die ada la beberapa koleksi..
Siap request nak pegi balik tempat jual motor tu sebelum turun..
Sabar je la kan..huhuhu..


Dekat systen LRT sempat singgah tengok ni jap..
Kami peminat live band..
Tapi dah lama tak lepak dengar..
Tu plan nak pegi Rasta dengan Hadi..
Tapi cancel pulak masa tu..
Akhir sekali kitaorang pegi Damansara Hawker's untuk dinnner..
Macam biasa order dekat Yazid..


Aku order Lamb sizzling chop dengan mushroom soup..
rm16 tak silap..
Tak nak coselow dengan kacang panggang..
So die bagi fries lebih..
Siap bagi extra dalam bekas kecik lagi..

En.bf pulak 1st time order Fisherman platter..
Rm15 ke rm17 tak silap..
Ada ikan dowry, sotong goreng tepung dan udang goreng tepung..
Lepas tu die bagi kuah mushroom jugak..

Tapi makanan malam semalam pun tak berapa umphhh..
Kuah coselow bau hangus..
Aku ingatkan sebab aku tak kacau masa panas-panas sebab tu kuah dengan fries hangus..
Tapi kuah en.bf dalam bekas tu pun bau dan rasa hangus..
Aku punya tu tak bole buat apa la..
Tapi kitaorang request kuah black pepper untuk en.bf..

Lepas tu memang balik rumah je la..
Jadi keluar semalam memang santai-santai je la..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...