Sunday, 7 June 2015

Weekend Ahad..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari Sabtu punya cerita dah panjang..
Gambar pun banyak..
So buat entri asing-asing la..

Hari ni memang bangun lambat la..
Kalau bangun pun tido balik sampai lebam..hihi..
Dah penat tido bangun la..
Bangun duduk depan tv sambil online lepas tu masak bubur..
Pukul 4 aku ada appointment aktiviti sendiri..
So sebelum pegi tu makan bubur letak kicap dan kurang garam buat alas perut..

Sebelum turun bole pulak plan nak beli barang dapur dengan room mate aku..
Die pesan beli bawang, telur nak masak simple-simple..
Tapi on the way nak pegi tu kene lalu kedai runcit dekat bawah..
Kedai runcit ni pulak letak sayur-sayur die dekat koridor..
Sambil lalu aku duk jeling la apa yang ada..
Sambil jalan tu kepala dah duk ligat cari menu dalam kepala..
Plan nak beli apa balik nanti..


 Ni la aktiviti untuk diri sendiri aku beberapa bulan ni..
Nanti aku cerita yang ni..
Nak cerita dekat sini sekali banyak sangat pulak..

Balik tu aku singgah la beli barang dekat kedai runcit..
Best gak beli barang dekat kedai runcit..
Beli sikit-sikit je untuk sekali dua masak..
Malas beli banyak-banyak sebab jarang-jarang masak..
Paling-paling pun weekend yang tak keluar dan tak balik kampung..
Nanti busuk je dekat rumah..

Beli tomato pun sebiji je..
Halia pn seruas je..
Bila tengok die kira pun banyak sen sen je.
Total semua rm11.50..

Balik tu kemas-kemas rumah dengan roomate..
Lepas tu start prepare untuk masak..

 
Berenti kejap owner dengan budak baru masuk..
Lepas tu sambung masak balik..
Hasilnya..

 
Telur mata masak kicap campur tomato dan kobis bunga..
Satu lagi cendawan goreng tepung..
Memang kenyang giler tadi..
Malam pulak ada makan kek coklat lembab (moist choc cake) kawan housemate buat..
Rilek je beria makan ni sebab esok nak puasa..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...