Tuesday, 30 June 2015

Ramadhan 2015 - Mee Goreng..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..


Hari ni semangat sikit nak masak..hehe..
Plan dari semalam sebenarnya..

Semalam buka pegi beli nasi kukus dekat food court..
Tak larat dah nak makan makanan dekat bazar..
Beli la dekat tempat biasa beli..
Dah tau rasa..
Lepas buka tu plan nak masak hari ni..

Sebelum balik tadi confirmkan dengan room mate..
Kalau tak sempat masak, masak lepas buka..
Buka simple-simple dulu..
 
Balik lambat sikit tadi sebab ada hal dekat bank..
Mula-mula macam nak give up dah..hehe..
Tapi fikir bole masak lepas buka..
Proceed la plan..

Balik tu singgah kedai runcit beli mee kuning, hot dog, sos cili dan sawi..
Total rm 8.90..
Sampai rumah terus goreng popia..
Lepas tu siap-siap kan bahan tuk buat mee..
Tetiba teringat ada buah tembikai susus beli semalam..
So buka dengan popia dan buah tembikai susu dulu..

Kebetulan semua tak sempat masak nak buka tadi..
Bagi dieorang masak dulu..
Aku pun memang malas nak masak awal-awal sebab tak bole rasa..
Tak berapa pro lagi ye..hehe..



Semua dah settle baru la kitaorang masak..
Ini lah hasil nya..
So hari ni semua makanan hasil air tangan sendiri..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...