Monday, 1 June 2015

Buah-buahan Tempatan..

Assalammualaikum & Selamat sejahtera..

Ni aktiviti malam tadi..
Tinggal sorang je dekat rumah..
Room mate aku ada emergency balik Perak..

So sambil menonton, sambil online aku duk keje kan benda ni la..
Mula-mula kupas kuinin..
Ada 5 biji en.bf bagi hari ahad..
Dapat la sikit..
Biasa la, kuinin dengan ulat tak dapat dipisahkan..
So banyak jugak bahagian kene potong dan buang..


Next aku kejekan benda ni pulak..


Keje kan mangga untuk buat jeruk..
Mula- mula potong sikit..
Tapi alang-alang tu habiskan je la potong..
Siap letak asam suma..


Berejam nak kupas kulit, nak potong satu-satu..
Tangan aku pun duk lenguh dengan kene getahnya lagi..

Sape-sape yang kecur air liur tu sorry la ek..hihi..
Aku pun da kecur air liur tak sabar balik nak makan ni..hihi..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...