Sunday, 31 May 2015

Weekend - Never a dull moment by Origins & iPANEMA Sandle..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Macam mana weekend korang?..
Weekend ni kitaorang balik kampung..
Kebetulan pulak balik ni ada wedding sepupu hari sabtu..

So jumaat sebelum balik sempat la beli barang dulu..
Pegi mid valley je dekat dengan rumah dan senang nak balik kampung.. 
Lepas balik keje balik rumah memang cepat-cepat siap takut lambat..
Dari rumah nak pegi Mid pun amik masa jugak.. 
Kereta banyak nak ke Mid..
Sampai-sampai terus pegi beli barang dulu.. 
Nasib baik la dah tau nak beli dekat mana.. 
So lincah-lincah je la pegi beli barang..

1st sekali pegi Metrojaya beli pencuci muka.. 
Last aku beli dah lama giler.. 
Bertahun kot.. 
Ingatkan tahun lepas.. 
Sekali tengok dekat blog, tahun 2013..huhuh.. 
Tu pun ada tinggal sikit lagi tapi semalam balik kampong bole pulak tertinggal dekat kampong.. 
Mentang-mentang dah ada yang baru.. 
Yang lama terlupa la pulak..hehe..

Dapat 2 moisturiser as free gift..


Sekarang harga pencuci ni dah rm97.. 
RM92 macam tu tanpa GST dan rm5 macam tu untuk tax GST..
Next kitaorang naik atas beli sandal pulak.. 
Kali ni beli sandal balik la.. 
Sebelum ni beli seliper.. 
Seliper dah tak dapat di selamatkan.. 
Tu pun hari tu dah nyawa-nyawa ikan pakai jugak la sementara beli yang baru.. 
Beli sandal ni sebab aku memang pakai seliper pegi balik keje..
Kasut memang tinggalkan bawah meja dekat ofis.. 
Bukan apa.. 
Aku ni nak pegi keje kene jalan kaki dalam 10 ke 15 minit dari rumah ke stesyen komuter.. 
Kadang-kadang balik hujan la.. 
So pakai seliper je senang.. 
Basah ke ok je.. 
Petang-petang selalu hujan kan.. 
Kalau pagi-pagi dah terlambat pun selesa je nak jalan laju-laju..
Seliper die fully getah.. 
Sebab tu aku suka.. 
Selesa pakai, tahan lama pun ye jugak..



rm59.90 sepasang termasuk GST..
Kalau pakai ni nampak la macam sandal sikit..
Tak de la seliper sangat..
Tapi pun siap terlupa nak tukar kasut..
Pakai sandal ni tak payah risau kaki melecet kalau jalan jauh atau jalan laju-laju ke..
Memang selesa..

So far pakai pencuci muka dan sandal ni memang puas hati..
Tu pasal malas nak tukar-tukar..
Tau tau la bila pulak next shopping untuk barang ni..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...