Saturday, 9 May 2015

Late Night Late Morning on Saturday Night..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Apa aktiviti korang minggu ni?..
Hari ni aku duduk dekat rumah je..
Biasanya hari Ahad yang macam ni..
Tapi minggu ni lain pulak..
Sebab en.bf keje hari ni..

Biasanya keluar hari Sabtu..
Lepas tu balik lambat..
Ahad bangun lambat, die tak pegi keje..
Selalunya tak urgent sangat pun..
An option je untuk datang..
Tapi bulan ni dan bulan depan sebab sibuk sikit memang kene pegi jugak la..
Hari ni pun die pegi site balik malam..
Nak siapkan keje sebelum bulan puasa bulan depan agaknya..

Semalam kan aku dah tertido lepas maghrib..
Bangun dalam pukul 12..
Pukul 6 pagi, lepas subuh baru aku tido..
Sibuk online, BW sana sini..
Pakai mask..
Dah bosan online, sebelum tido baca Monarki..
Dari haritu baca tak habis-habis..
Tak macam Gelap hari tu..

Lepas subuh tido dengan nyenyak nya..
Tengah hari dekat Zohor baru bangun..
Tu pun sebab en.bf dengan room mate aku SMS..
Rasa dah puas tido..
So boleh la bangun..hehe..

Bangun mandi, sapu-sapu sikit lepas tu makan buah..
Lunch makan nasi goreng ayam yang room mate aku belikan..
Nak turun beli makanan untuk makan malam pun malas..
Makan buah dengan makanan yang ada dekat rumah je..
Masak maggi dengan goreng fries..
Tu la bahaya nya kalau ada stok maggi dekat rumah ni..huhu..

So epanjang hari ni melepak dekat rumah je..
Tak depan tv, dekat dalam bilik..
Pakaian-pakaian minggu ni dah basuh Jumaat malam..
Balik dari keje terus basuh..
Petang ni tinggal basuh cadar, selimut dengan telekung je..

Ni pulak walaupun siang tadi punya la mengantuk..
Tapi dah nama malam minggu..
Tak kan nak tido awal kan..hehe..

 
 Jumaat haritu beli buah untuk weekend ni..
Snap gambar resit tapi tak nampak la pulak..
3 biji mangga dan sebiji betik total rm7.++
Berapa lebih die tu aku tak ingat..
Sebab dah buang resit ni masa potong buah ni tadi..hehe..

Teringat esok nak keluar..
Konon-konon takut lambat..
Meh la buat apa yang patut sambil online depan TV dengan cerita The World is Not Enough..
 Bawak keluar betik ni untuk potong..
Nak makan nanti senang..

3 biji mangga tu dah habis..
Sebiji makan balik keje semalam, sebiji pagi tadi, sebiji lagi petang tadi..
Memang hari Jumaat saje beli lebih sebab kalau malas nk turun beli makanan ada buah untuk dimakan..

3 biji mangga tu rm5 lebih..
Betik ni rm2 lebih je..
Murah kan..

Tak tau la pukul berapa nak tido ni..
Jap lagi nak sambung baca Monarki..
Selamat Malam semua..:)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...