Monday, 20 April 2015

Monday without Blues..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Hari ni aku cuti..
Dari bulan lepas tak de cuti umum ke apa..
So aku decide la nak amik cuti hari ni..
Weekend ni aku balik kampung..
Malam semalam balik KL..
Sampai pun dah lambat..
So bole la rilek-rilek hari ni..

Sampai mandi bagi segar sikit lepas tu kemas-kemas barang..
Sempat lagi borak-borak kejap dengan room mate..
Disebabkan room mate aku keje hari ni..
Aku suruh la die tido..
Tutup lampu aku online la kejap..
Dah off laptop aku habiskan membaca dengan lampu henfon..
Boleh la asal bole habis baca..hehe..


Menghabiskan baca Gelap..
Dah start baca dari Jumaat malam masa tapi tak sempat habis dekat rumah..
Haruslah bawak balik untuk habiskan baca..hehe..

Ada banyak novel FIXI yang adik aku baru beli..
Balik nanti bole la baca lagi..
Seperti biasa buku-buku ni untuk melayan mata sebelum tido..hehe..

Hari ni bangun memang lambat..
Pagi dah bangun tapi layan mata lagi..
Pukul 2 lebih baru aku betul-betul bangun..
Tu pun sebab nak basuh baju segala..
 Masak bubur sambil tu alas perut dengan vitagen dan buah..
Dah petang turun bawah beli ikan sambal dan minum petang..
Kalau tak entah bila la nak turun lagi..
Beria beli pisang goreng, keledek goreng dan popia..

Naik atas melepet depan tv sambil makan..
Sambil tunggu bubur masak hancurkan ikan..


Asingkan isi ikan sambal lepas tu hancurkan..


Makan isi ikan dengan bubur..
Masa kecik-kecik dulu selalu makan macam ni..
Tapi budak kecik sekarang makan benda yang canggih-canggih..
Dulu kecik-kecik makan bubur je macam ni je..
Bubur tu memang kosong giler..
Garam pun tak letak..
Memang mengharapkan perasa dari ikan semata-mata..

Best nya hidup santai melepak je dekat rumah macam ni..
Tak sabar nak cuti lama minggu depan..
Cuti hari Buruh sampai Wesak empat hari bertutut-turut..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...