Thursday, 30 April 2015

Late Nite with Cadbury..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Ni la padahnya kalau tadi balik keje tertido..
Malam ni memang tak bole tido la kan..
Ok sebenarnya bole tido..
Tapi sebab esok adalah cuti..
Maka memang tahan je mata dari tido..
Sampai memang tak mampu tahan lagi..hehe..

Padahal aku tido kejap je tadi..
Bangun tu potong-potong buah beli semalam..
So makan tu je la..
Kisahnya semalam aku beli buah tembikai potong besar gak la..
Murah je, satu potong 3 ringgit lebih je..
Malam semalam potong separuh bawak pegi ofis untuk breakfast dengan lunch..
Risau gak sebab takut tak habis sebab banya..
Esok dah nak balik kampung..
Tapi bangun tadi dah potong-potong, dah makan sikit..

Biasa la bila tak tido..
Tinggal sorang je dekat rumah..
Semua dah balik kampung..
Online, tengok tv..
Lepas tu bosan-bosan makan..huhu..
 Lepas makan buah tadi masak maggi kari pulak..

Lama sikit, makan buah balik..
 So memang tak payah risau buah tu tak habis ke apa..
Tadi pun berenti makan sebab nak tinggalkan untuk breakfast esok..
Kalau tak fikir memang habis la aku makan sorang-sorang..hehe..

Bosan tak de cerita best dekat TV (Padahal bukan tengok sangat pun)..hehe..
Masuk bilik pulak..
Lepak-lepak online atas katil..
Bosan-bosan teringat pulak coklat aku dapat tadi..


Mula-mula dah amik satu..
Dah habis makan dekat ofis tadi..
Sekali lead aku bagi lagi dua..
Then datang senior aku bagi aku suruh habiskan je..haha..

Kalau dekat ofis memang selalu macam ni..
Kalau ada makan-makan, ada lebih, memang selalu aku la dapat untuk bawak balik..
Alasan die aku bujang..
Balik karang tak payah susah-susah beli makanan..

Mendapat pulak sekarang ni ada officemate aku tengah pregnant..
Die pulak memang tengah mood makan sekarang..
Memang banyak la makanan die bagi..

Macam hari ni..
Plan nak makan buah je untuk breakfast dan lunch..
1 tupperware besar aku bawah tembikai tu..
Lepas tu ada beli kueh..
Sampai ofis, jumpa die dekat pantry..
Soh aku habiskan nasi lemak sambal sotong die..
Tapi nasi lemak tu sedap..
Semua nasi lemak berlauk die rm4..
Petang pulak die bagi aku ada pastri inti mushroom dari Swiss Oven..

Isnin hari tu die beli lebih tak habis bagi aku..
Ada buah mata kucing sekali..
Tu la bekal buat buka puasa dekat tangga LRT Jelatek sementara tunggu Sen sampai..hehe..
Aku duk cakap sedap..
Tadi die bagi lagi..
Dan bermacam-macam makanan yang die beli lebih, dia akan bagi aku..

Semoga murah rezeki..
Lagi banyak kita bagi, lagi murah rezeki kita..
Ni la yang dinamakan rezeki dari bermacam bentuk..
Tu tak masuk lagi coklat dengan segalam makanan ringan dekat ofis..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...