Sunday, 26 April 2015

Kisah Weekend - The Curve, Fast & Furious dan Shisha..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Macam mana weekend korang?..
Malas nya nak pegi keje esok kan..huhu..
Kan best kalau duduk dekat rumah je..
Tapi minggu depan ni best la sikit sebab minggu gaji dan keje sampai Khamis je..
Aku memang counting the day je nak cuti 4 hari ni..
Ye lah tak silap March dan April tak de public holiday kan..
Memang tepu la dengan keje..

So macam biasa..
Sabtu adalah hari yang penat tapi menghiburkan dan Ahad adalah hari untuk diri sendiri dan santai..
Semalam kitaorang plan keluar nak pegi tengok wayang je..
Nak tengok Fast & Furious..
So aku pun usha la cinema yang masih available lagi..
Maklumlah cerita dah lama kan..
Tengok dekat TGV dengan Cathay Cineplexes ada lagi..
Macam biasa en.bf ajak pegi KLCC..
Tapi aku ajak die pegi The Curve la pulak..
Ada nak jumpa orang pun ye..

Semalam memang gerak lambat..
Saje bagi en.bf tido lama sikit..
Sebelum gerak contact Hadi..
Tapi masing-masing tekak nak makan benda lain, nak pegi tempat lain..
So sila bawa haluan masing-masing..hehe..

Sampai The Curve memang blur-blur je la..
Aku pernah datang IKEA sekali dan The Curve sekali je untuk pegi makan..
Sampai-sampai memang pegi beli tiket wayang dengan cari tempat makan la akn..
Punya la macam treasure hunt dah kitaorang dalam tu..huhu..
Nak cari Cineplex dengan tempat makan..
Kene tengok map dengan tanya orang la..
Punya la sengal masing-masing kan..
Finally jumpa jugak cinema, beli tiket, makan, jumpa orang, menonton dan balik..
 Nak balik pun tak jumpa kereta..hahaha..
Carik kereta dekat building ni..
Padahal sebenarnya parking dekat building sebelah..
Sabar je la..

Walaupun dah tayang lama..
Tapi masih ramai penonton..
Sekarang kan orang musim tengok Avengers..hehe..
Tapi aku rasa menonton dekat GSC dengan TGV lagi ok kot..
Ada jugak orang bising sebab tak de subtitle..
Dekat Cathay movie die memang tak de subtitle ek..

 Ok cerita pasal Fast & Furious..


Pada aku cerita die ok je..
Ada yang lagi best sebelum ni..
Aksi die pun aku rasa macam melampau je..
Bak kata lead aku..
Macam tak logik je..
Over macam cerita tamil da..haha..
Tapi masih boleh layan la..
Kereta mantap-mantap..hehe..

Habis movie mall pun dah nak tutup..
Tengok Hadi ada call masa menonton..
Then die call lagi ajak lepak..
Turun naik carik kereta pulak..haha..
Nasib baik la bayar pakai TnGo..
Nak keluar dari mall pun merangkak..

So lepas tu melepak la jumpa Hadi dekat Sunway..
Dah lama tak jumpa..
Tu yang lama melepak..
Cerita pasal keje, kawan-kawan, isu semasa, eh eh die pun dah tunang..
Nak kawen lagi awal dari kitaorang..haha..
Sampai rumah memang dah lewat pagi la..
Dah lama tak de late nite life ni..hehe..

Hari ni pulak memang duduk rumah je la..
Ada keluar kejap tadi pun sebab ada aktiviti untuk diri sendiri..
So laundry, lipat baju, online, uruskan hal-hal nak majlis nanti..
Besa weekend aku survey, baca review, cari vendor, update doc ke..
Mana tau ada perubahan, update ke apa..

Sebenarnya siang tadi Sen call nak datang KL..
Nak hantar anak sedara die balik UiTM lepas tu nak jumpa..
Aku macam malas nak keluar..
Nasib baik la die cancel dan datang esok.. 

Malam ni bole la tido awal..
Esok nak keje..
Selamat Malam..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...