Friday, 10 April 2015

Hectic day - Upload report and Deliverable Items..

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera..

Punca nya malas nak tido la ni..
Plan nak menonton movie Youve got Email..
Cerita lama saje tengok balik..

Minggu ni aku rasa memang lemau sikit..
Ke tiap-tiap hari memang lemau..haha..
Hari rabu lagi aku ingat dah hari Khamis..
Minggu ni aku rasa agak produktif..
Walaupun biasa la ada hari yang kita akan produktif ada hari lemau je..

Awal-awal lagi hari ni bekal buah bole pulak tertinggal..
Dah turun bawah baru teringat..
So tukar plan..
Beli nasi goreng dan sambal kerang..
Buah untuk dinner..
Sampai ofis terus pegi makan..
Lapar kot..huhu..

Lepas tu start buat keje yang plan nak buat hari ni..
Dalam pukul 10..
Lead panggil ada hal..
Bermula la episod busy yang tak di sangka untuk hari ni..

Lead aku ajak jumpa technical writer..
Discuss pasal report aku..
Dan nak upload dekat system..
Wow how fast it is..
 Technical siap shake hand dengan aku lagi wish congrats..

Nak upload tu kene make sure semua ok..
Then jumpa PIC..
PIC pulak half day hari ni..
So rushing-rushing la..
Settle pasal report..
Nak sambung buat keje..
Ada team mate aku tanya pasal beberapa benda..
Die refer dekat report aku untuk current project die..
So anything aku kene la menjawab..
Bertanggungjawab la dekat every word and sentence yang ada dalam report tu ye..haha..

Tetibe lead aku panggil lagi sekali..
Soh upload document..
Again..
Benda tak proper arrangment as it suppose tu upload..
Aku baru 1st time upload doc kot..hukhuk..
Again kejar masa PIC half day..
So aku nak upload layout dan schematics..
Choose untuk upload dari CAD je..
So kene make sure semua dalam drawing betul..
Disebabkan ada benda-benda yang tak berapa ok..
Kne betulkan..
PIC nak pegi makan..
So aku betulkan la dulu..

Plan nak tido, pegi Mid la hari ni cancel la..
Kene prepare drawing..
So alang-alang nak upload..
Aku decide nak upload SPIL dengan technical specification (datasheets) sekali..
Discuss dengan lead aku..
Ok bole upload..
Benda dah ada kan..
So upload je..
Kene comment ke belakang kira..

Asal ada dekat tempat aku je..
Team mate aku ajak discuss..

Tetiba jugak lead panggil ada masalah dengan cover page yang dah upload..
Ok jumpa sape-sape yang ada untuk betulkan..
Boleh pulak server tak ok..
So tak bole upload..
In between manager aku pulak panggil..
Nak explaination pasal former projek aku dekat slide die..
Lama jugak la dengan die..

Balik tempat aku discuss lagi dengan team mate..
Masa pun nak dekat pukul 5..
Manager aku siap berenti dekat meja suruh balik..
'Just go back, its Friday'..
Ok aku ada nak siapkan keje sikit..
Nanti cuti 2 hari dah lost track..
Monday kalau blues payah nak track nanti..hihi..

Lead aku masa lalu pun siap sound lagi..
'Scott dah suruh balik, balik la, kenapa ada dekat sini lagi'..hahaha..
Discuss sikit dekat team mate lagi..
So aku pun blah..

Kene kuar awal jugak hari ni..
Petang ada aktiviti..
Balik rumah online, makan buah segala aku siap bole terlelap..
Terjaga bila room mate balik..
So boleh la pakai mask.
Dah terjaga, esok Sabtu..
Ingat senang ke nak tido balik..:)

Room mate aku habis mandi..
Die komplen pasal saluran dekat shower..
Sejak dua menjak ni memang air macam bertakung sikit amik masa..
Kitaorang syak sebab rambut..

Masa pegi tandas tadi..
Terdetik pulak nak check..
Amik apa yang patut..
Guna tenaga sikit nak bukak penapis die..
Sekali aku tengok sleut die dah banyak..
Tak de lah banyak rambut..
Just hilangkan selut tu je lah..
Bau die pun bole tahan la..
Nak nama saluran dekat shower kan..
Settle aku pasang balik tengok air macam dah ok je..
Hopefully dah ok..

Kalau keje-keje perlukan sedikit tenaga, bau kurang menyenangakan, panas, tempat tak selesa ke..
Aku memang tak de hal la..
Pegi bengkel welding pun aku pernah..
Siap pernah cuba oxy-ace welding, arr, grinding segala..
Walaupun aku plaing lemau dekat situ..
Tapi ok la..

Balik bilik inform room mate yang tengah mamai-mamai dah tido..hehe..
Then google pasal jurutera wanita..haha..
Apa motif entah..
Ok sebelum melalut lagi banyak dengan entah apa lagi aku tukang malam-malam buta ni..
Aku patut berenti dan tido..
Esok nak pegi Seremban wedding BFF..
Lepas tu ada nak carik barang..
Rindu nak jumpa kawan-kawan..
Tengah malam buat Hendry siap call pasal nak jumpa esok..

Have a nice weekend..:)

1 comment:

  1. have a nice weekend to you dear, thanks ya sudi singgah blog kaknoor

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...