Tuesday, 10 March 2015

Last Weekend..

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..

Sambung cerita weekend..
Padahal aku dah taip satu entri..
Tapi panjang giler..
Malas korang nak baca nanti..
Weekend ni aku nak rehat-rehat je..
Jumaat punya la lemau dengan sakit bahu..
Aku siap check SPA paling dekat dengan ofis nak pegi berurut..
Tapi ada satu option lagi..
Pegi massage dekat tempat aku biasa pegi..
So end up decide nak pegi tempat dekat rumah je..

Lepas balik keje..
Settle hal aku terus balik kampung..

Sabtu petang tu aku keluar dengan en.bf pegi tempat massage yang kitaorang biasa pegi..
Tempat reflexology aku selalu urut kaki..
Besa datang urut kaki je..
Masa tengok pakej sekali ada pakej untuk ..

urut kaki + ubat halia + urut bahu (badan)..
Total rm78.. 
Sejam untuk urut kaki..
30 minit untuk urut bahu..

En.bf amik untuk urut bahu je..
So rm30 untuk 30 minit..

Urut kaki dekat bawah..
Dah settle nek atas untuk urut bahu..
Pergh bukan men sakit lagi die uli badan aku..
Lebih lagi dekat bahu dengan pinggang aku..
Kuat giler tangan die..
Dah la kadang-kadang guna siku..huhu..

Lepas dah habis tu terasa lagi sengal-sengal die urut tu..
Tapi makin lama makin ok..
Best jugak la..
Bole repeat lagi..hehe..

Seterusnya pegi beli kasut sukan..
Usha-usha dekat Al-Ikhsan harga semua seratus lebih 2 ratus je..
Macam tak berbaloi je untuk aku..
Saje usha dulu.
Padahal masa tu dah plan nak beli dekat Power Bata..
Pegi Power memang dalam range yang aku budget la..
Ada yang rm59, rm69..
Aku amik yang running shoes rm80..
Kasut tertinggal dalam kereta en.bf..
Kalau ada nanti aku upload gambar..hehe..

Ahad pulak aku pegi rumah Haziq..
Asal nya nak pegi hantar pisang..
Dah pegi melepak la dekat sana..
Masa bagi tau nak datang tu bukan men lagi die bagi tau nak masak apa..
Siap ada buat ais krim kelapa la..

Die buatkan cekodok je..
Tapi rasa dan tekstur terbaik giler..
Ada resipi rahsia rupenya..hehe..
Nanti kalau rajin aku share..hehe..

Dah penuh perut aku jalan-jalan..
Pegi tengok pokok-pokok cili Haziq..
Pegi tengok kebun die dekat belakang..
Ada pokok kacang panjang die baru tanam, pokok kacang buncis die baru semai..
Ada pokok buluh madu segala..


Pokok-pokok cili..


Pokok cili lagi..
Lebat berbuah dah..
Tapi sekarang ada masalah sikit..
Tak tau sebab panas ke masalah tanah..
Tapi cili ni dah masak pun tetap warna hijau..
Bukan warna merah..


Pokok limau..
Bunga die banyak dan bau wangi..
Macam bau bunga melor pun ada..
Dah la pokok dekat belakang-belakang..
Kalau malam-malam terbau sure seram..haha..

Baru tanam pokok kacang panjang..
Tak lama lagi besar la ni..
Lepas tu sambung makan limau barli dengan rambutan..
Sebakul besar mak die bagi rambutan bawak balik..hehe..
Memang terbaik la..

 Balik ni pun macam biasa makan banyak giler..
Banyak sangat makanan sedap yang tak boleh ditolak..
Jumaat makan kari ayam dengan kentang..
Sabtu gulai ikan senangin dengan asam gelugor..
Isnin sambal ikan keli (ikan sembilang)..
Sehari makan dua tiga kali..huhu..
 Semalam balik KL awal jugak la..
Dekat kampung hujan lebat giler masa nak balik tu..
Alhamdulillah sejuk sikit..
Kalau tak panas kering giler..
Punya la dah lama tak hujan..
Ahad petang tu baru hujan..
Isnin tu pulak hujan lebat dan lama..
KL kalau panas pun at least petang ada jugak hujan..

Pagi ni nak pegi keje lemau giler..
Siap plan nak mintak MC lagi..
Tapi kuatkan jugak hati..huhu..
Dah tu boleh pulak masa nak pegi kerja kunci tertinggal dalam bilik..
Elok aku dah tarik pintu baru perasan..
Nasib baik ada housemate tak pegi keje lagi..
So mintak tolong die bukak kan pintu dengan grill rumah..
Memang nak suruh pegi keje sangat kan..haha..

Keseluruhan nya weekend balik kampung sangat best..:)
Sejak Hendry sign off tak pernah lagi jumpa die..
Bulan ni banyak kenduri..
Harap ada la rezeki nak jumpa..:)

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...