Sunday, 15 March 2015

Its Sunday, Its Weekend..

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..

Apa aktiviti korang minggu ni?..
Bulan ni memang banyak betul majlis kenduri kan..

Sabtu
......................................................................................

Semalam aku dengan en.bf pegi Seremban..
Pegi majlis kahwin class mate aku masa sekolah teknik dulu..
Sejak dah habis belajar memang susah giler jumpa budak sek teknik dulu..huhu..

Kitaorang gerak lambat..
Pukul 2 dari KL..
Janji nak jumpa Anis (geng 1 kelas dulu)..
Emy tak dapat datang pulak..
Dalam pukul 3 sampai..
Memang saje plan sampai lambat supaya majlis dah slow sikit so bole la lepak lama sikit dengan kawan-kawan..
Sampai-sampai tengok pengantin busy atas pelamin dengan kawan-kawan..
So malas kacau terus pegi makan dulu..
Punya la bersembang dengan Anis sampai pengantin dah pegi tempat nak amik gambar outdoor..
Sabar je dengan Anis sebab die duk tahan aku pegi jumpa pengantin..
Last-last pegi tempat dieorang shoot outdoor jumpa pengantin..

Balik tu terus gerak balik KL..
On the way dekat Lekas baru teringat ada bagi tau nak datang rumah P.Long dekat Senawang..
Tapi memang lupa giler..
Sebab gerak nak balik dari rumah pengantin pun dah pukul 5..
Sebenarnya plan nak tengok movie weekend ni..
 Tu yang laju je balik KL..

Macam biasa park dekat Jelatek nak pegi KLCC..
Sampai dekat TGVKLCC tengok ada movie kitaorang nak tengok (Run All Night) ada pukul 9..
Lambat jugak nak tunggu..
Lagi pun mesti habis lambat nanti..
So cancel tengok movie..
Nak pegi Dataran Mentari makan nasi Arab je..
Sebelum tu sempat singgah beli barang dekat Isetan.. 
So melepak la dekat situ..

Balik rumah tido awal..hehe..

Ahad
...................................................................................

Hari ni aku ada aktiviti untuk diri sendiri sebenarnya..
Janji pukul 12..
Sebelum keluar masukkan baju dalam mesin basuh dulu..


So mulakan hari dengan ini..hehe..

Lepas aktiviti mengeluarkan peluh macam giler..
Sebelum balik singgah beli apa yang patut..


Nampak ni dekat luar kedai masa jalan nak balik..
Boleh la try beli untuk lunch..
Grilled chicken wrap with Mexican sauce for lunch..


Singgah beli ni jugak..
Untuk dinner atau breakfast..


Tergoda nampak ni..
Beli la rm1 pisang goreng dengan rm1 keropok nipis untuk minum petang..

Sampai rumah ampai baju dulu..
Sebab ada 2nd trip untuk cadar, tuala dengan selimut pulak..
Then lunch sambil online sambil tengok berita 130..

Settle lunch..
Masa untuk ini pulak..


Semalam sempat grab ni dekat Isetan..
Total untuk tembikai, betik dengan 5pcs vitagen rm13.++ macam tu..
Ok la kan..
Sebab aku selalu beli buah potong dekat KL Sentral untuk dinner..
Buah letak asam la..
Tapi lepas ni decide makan buah sahaja..
No asam-asam lepas ni..

So sambil online dan tengok Nona..
Potong-potong buah..


TING sekarang dah ada buah potong..hehe..
Bekalan untuk breakfast dengan dinner..hehe..
 Tak tau la berapa lama tahan ni..hehe..

Sambil potong buah baju pun dah siap basuh..
So cepat-cepat pakai mask..
Settle pakai mask boleh la ampai baju..



So bole la lepak-lepak update blog, online, main candy crush lepas ni..
Jap lagi pun bole minum petang..

Semalam dah amik kasut dari en.bf..


Kasut Power rm79.90 yang aku baru beli masa pegi massage hari tu..
Kalau rajin petang ni bole la pegi taman keluarkan peluh lagi..hehe..

Weekend aku selalu nya macam ni la kalau tak balik kampung..
Sehari untuk jalan-jalan settlekan hal, jumpa kawan, pegi enjoy-enjoy ke..
Sehari la duduk rumah buat apa yang patut untuk diri sendiri..

Selamat Berhujung Minggu..:)

Update untuk dinner hari ni..


Whole grain and high nutrition bread dengan ayam goreng..
Seiring peningakatan usia, diet pun berubah..hehe..

2 comments:

  1. musim ct ni mmg musim mgawan n byk jmputan..

    takpelah..selagi bujang ni gunakan sebaiknya masa utk diri n sosial dgn kwn2..nnti dh kawen lain situasinya..nk bersosial pon dah sosial patern lain.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..
      Banyak jemputan..
      Tapi tak dpt pg semua la..

      Tu la bujang ni bebas sikit nak ber sosial..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...